Home Women Σχέσεις Μπορεί μια σχέση τύπου “friends with benefits” να κρατήσει;

Μπορεί μια σχέση τύπου “friends with benefits” να κρατήσει;

Όρια, όρια και ξανά όρια

Μια υγιής «σχέση» τύπου friends with benefits είναι κάτι σαν μια λευκή φάλαινα για το σεξ και τα ραντεβού. Συνήθως, μία από τις δύο πλευρές αναπτύσοουν συναισθήματα κι έτσι όλο το εγχείτημα καταρρέει. Είναι μια δύσκολη-αλλά πιθανή-ισορροπία.

Η ιδανική κατάσταση του FWB, είναι εκείνη όπου οι άνθρωποι θέλουν να πάνε μεταξύ τους, μένουν κοντά, απολαμβάνουν να καπνίζουν παρέα και έχουν αυθεντικό ενδιαφέρον στα τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου, αλλά είναι αρκετά συγκρατημένοι και κλειστοί στον εαυτό τους για να του «επιτρέψουν» να ασχοληθεί σοβαρά με τον άλλο.

Μμμ βολεύει κάποιους να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, αλλά δεν ισχύει.

Πριν μπείτε σε αυτή την περίπλοκη και ιδιαίτερη διαδικασία, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε πολύ προσεκτικά το άτομο που θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια τέτοια συνθήκη. Καλό θα ήταν να μην έχετε πολλούς κοινούς φίλους. Έπειτα αναρωτηθείτε μέσα σας εάν είναι αυτό που όντως χρειάζεστε ή θέλετε. Η ευσυνειδησία, η ενδοσκόπηση με μέτρο και η γνώση του εαυτού μας και της συναισθηματικής μας κατάστασης είναι ένα άλλο είδος ευφυίας. Έπειτα ζητήστε από τον άλλο-η να κάνει το ίδιο ώστε τα πράγματα εξ’αρχής να μπουν σε μια σειρά για να μην τα μαζεύετε αργότερα.

Αλλά όπως και σε μια φυσιολογική σχέση, έτσι και στο FWB υπάρχουν όρια, αλλά και κανόνες, ίσως περισσότεροι (ή πιο αυστηροί). Μια αποκλειστικά σεξουαλική σχέση όπου αρχίζουν να εμπλέκονται συναισθήματα κι ακολούθως, η επιθυμία της επιβεβαίωσης τους είναι σαν μια απλήρωτη πρακτική και κανείς δεν έχει χρόνο για τέτοια.

Προφυλακτικό για πάντα

Ακόμα κι αν κανένας από τους δύο δεν κοιμάται με άλλο σύντροφο και είστε ειλικρινείς όσον αφορά αυτό το κομμάτι, ή σε ιατρικές εξετάσεις που έχετε υποβληθεί, καλό θα ήταν -αν όχι υποχρεωτικό-να προφυλάσσεστε πάντα. Γιατί αλλιώς, τέτοιες πρακτικές είναι λάθος και παρα-είναι της «σχέσης» τελικά. Κολυμπάτε σε επικίνδυνα νερά.

Εάν αρχίσετε να βγαίνετε μαζί και να πηγαίνετε σε πάρτυ από τη δουλειά ή σε συγκεντρώσεις με φίλους ή αρχίζεις να τον-τη συστήνεις, να περνάτε καλά, μάλλον βγαίνετε κανονικά κι όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα σας.

Γενικά οι σχέσεις FWB λειτουργούν άψογα όσο τις κουμαντάρεις, οπότε καλό θα ήταν να «αποχωρήσεις» από το παιχνίδι προτού πιάσεις τον εαυτό σου να βαριέται, κάτι δύσκολο καθώς έχει δημιουργηθεί έντονη σωματική οικειότητα και πάθος. Ας πούμε πως οι 5 εβδομάδες είναι ένα καλό time limit για να περάσετε σούπερ χωρίς περιορισμούς, προτού ο άλλος-η καταφέρει να διεισδύσει πέρα από το σημείο G σου και σε άλλα πράγματα…

Last but not least, δε χρειάζεται τα βράδια που έρχεται ή αντίστοιχα πηγαίνεις εσύ σπίτι του-της να κοιμάστε μαζί (no sleepovers then). Προκαλεί προσδοκίες, είναι «ζευγαρένιο» και τείνει να είναι αρκετά αποπροσανατολιστικό για το άλλο πρόσωπο.

Εσύ που νόμιζες ότι η friends with benefits είναι εύκολη δουλειά γιατί είναι μια άρρητη ή ρητή συμφωνία with no strings attached, μάλλον πρέπει ν’αλλάξεις γνώμη.

Δείτε επίσης