Home Women Σχέσεις 6 all time classic προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο σεξ

6 all time classic προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο σεξ

Ίσως κάποιες σεξ σας να είναι πλέον κάπως ξεπερασμένες. (Ιεραποστολική, πάλι, αλήθεια;) Ίσως αποκτήσατε πρόσφατα μωρό στη ζωή σας και έπειτα από μια μέρα στυγνής και απρόσκοπτης φροντίδας, προτιμάτε να δείτε Netflix από το να κλειδαμπαρωθείτε στην κρεβατοκάμαρα σας. Ίσως να είστε εξαντλημένοι από τη δουλειά, και θα προτιμούσατε να ηρεμήσετε. Μήπως όλα αυτά είναι σημάδια ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη σε μια ζωή με μέτριο έως κακό σεξ;

Τα ζευγάρια μπορεί να αισθάνονται άσχημα όταν αντιμετωπίζουν θέματα στη σεξουαλική τους ζωή, είτε πρόκειται για πλήξη είτε για υπερβολικά κούραση από δουλειά ή φροντίδα μωρού ή παιδιού. Ωστόσο εάν είστε ειλικρινείς, ανοιχτοί και πρόθυμοι να κρατήσει τη σεξουαλική σας ζωή ζωντανή και διασκεδαστική θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις”.

 

Παρακάτω ακολουθούν τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην κρεβατοκάμαρα και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν

 

Είμαστε αρκετά κουρασμένοι για να κάνουμε σεξ

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που πραγματικά είστε πολύ συναισθηματικά ή σωματικά εξουθενωμένοι για να κάνετε σεξ, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η εξάντληση είναι συχνά μια κάλυψη για την τεμπελιά ή την απροθυμία. Εάν έχετε χρόνο για scroll down στα social media ή για να δείτε σειρά, μπορείτε σίγουρα να χωρέσετε 30 λεπτά σεξ στο πρόγραμμα σας!

 

1-gettyimages-459376635-monkeybusinessimages.jpg

 

Θέλω να δοκιμάσω sex toys αλλά η σύντροφός μου δεν είναι σε mood

Παρόλο που τα παιχνίδια του σεξ μπορούν σίγουρα να βελτιώσουν το σκηνικό, μπορεί να κάνουν κάποιους να νιώθουν ότι οι σεξουαλικές τους δεξιότητες είναι μέτριες. Πρέπει να συζητήσετε με ειλικρίνεια ως προς το τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε και να είστε ξεκάθαροι ότι είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από εκείνη.

Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που στην αρχή είναι δύσπιστοι ή αρνητικοί απέναντι στη χρήση των sex toy, αλλά μιας και το κάνουν, τους δημιουργείτε τρομερή περιέργεια στη συνέχεια. Έτσι μην χάνετε την ελπίδα εάν ο σύντροφος σας λέει όχι την πρώτη φορ. Καθώς θα δημιουργούνται συναισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η διστακτικότητα ενός ατόμου να δοκιμάσει νέα πράγματα μπορεί να ελαττωθεί σημαντικά και να πετύχετε το στόχο σας.

 

Κάνουμε συχνά σεξ αλλά δε νιώθω συναισθηματικά δεμένος

«Ενώ το σεξ είναι απαραίτητος πυλώνας μιας υγιούς σχέσης, η σεξουαλική επαφή με σκοπό το σεξ αυτόν καθ’εαυτόν, μπορεί να εξαντλήσει τη συναισθηματική σύνδεση που προέρχεται ακριβώς από αυτή τη «δραστηριότητα». Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καλλιεργηθεί η συναισθηματική σας σχέση. Εάν την κοιτάτε στα μάτια κατά τη διάρκεια και το κάνετε για καιρό, κι οι δύο θα αντιληφθείτε μέσα μια αλλαγή, μια αναγέννηση συναισθημάτων. Ακούγεται απλό αλλά λειτουργεί!

Επίσης το να επαναλαμβάνεται το όνομα της συντρόφου σας, μπορεί να βελτιώσει την οικειότητα. Δεδομένου ότι το πρώτο μας όνομα είναι βαθιά ενσωματωμένο στον εγκέφαλο, το συσχετίζουμε ασυνείδητα με την εγγύτητα. Η «χρήση» αυτού του συναισθήματος στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη σύνδεση και επικοινωνία.

 

3-gettyimages-158932997-photoalto_fredericcirou.jpg

 

Η σύντροφος μου απεχθάνεται το στοματικό

Εάν σας αρέσει να κάνετε και να σας κάνουν στοματικό σεξ, αλλά ο σύντροφός σας δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό σας, ας το παραδεχτούμε, βαδίζετε σε δύσκολο δρόμο.

Παρ’όλα αυτά μπορείτε να ενισχύσετε τη δική σας ευχαρίστηση, κατά τη διάρκεια του oral sex, ενώ παράλληλα θα κάνετε την κοπέλα σας να αισθάνεται άνετα, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε κι ένα ντους μαζί, όπου θα εξοικειωθείτε με τη μυρωδιά του σώματος της και η ίδια θα αρχίσει να αισθάνετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθεση.

Ο πειραματισμός με τρόφιμα μπορεί επίσης να βοηθήσει. Προσπαθήστε να βάλετε σαντιγύ ή σάλτσα σοκολάτας στο πέος σας ή έξω από τον κόλπο της, αν είναι σε αυτό. (Να θυμάστε ότι η τοποθέτηση φαγητού στο εσωτερικό του κόλπου μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.)

 

4-gettyimages-132791185-honeybee_photography_melissa_parada.jpg

 

Κάναμε παιδί και η σεξουαλική μας ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη

“Όταν έχετε ένα νέο άτομο στη ζωή σας που απαιτεί τόσο μεγάλη προσπάθεια, προσοχή, συγκέντρωση και φροντίδα, λογικό είναι το σεξ να περιθωριοποιηθεί, ιδίως όταν κάθε τρεις και λίγο είστε πάνω από την κούνια για ό,τι χρειαστεί το μωρό ή σας ξυπνάει ή αποσυντονίζει όταν μπαίνετε στη διαδικασία είτε ύπνου είτε σεξ αντίστοιχα.

Οι γυναίκες μπορεί να αισθανθούν κι οι ίδιες περιθωριοποιημένες ή μόνες του, καθώς μετά τον τοκετό ή την καισαρική, το σώμα της έχει εγχειριστεί, έχει αλλάξει και περιοδικές ασθένειες, όπως η επιλόχιος κατάθλιψη είναι πολύ πιθανή και σίγουρα σβήνει τη φλόγα της οποιασδήποτε διάθεσης για σεξ ή λαγνείας.

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, πολλοί θα χρειαστούν ένα διάλειμμα μετά τη γέννηση του μωρού τους προτού σκεφτούν ξανά το σεξ και αυτό είναι φυσιολογικό. Υπομονή και όσο μπορείτε, να βγαίνετε έξω από το σπίτι οι δυο σας, αφήνοντας κάποια babysitter ή παπού, γιαγιά να το φροντίσει

 

a-couple-and-baby-in-bed-601x400.jpg

 

Η λίμπιντος μας είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα

Αν εσείς θέλετε κάθε μέρα σεξ κι εκείνη είναι για 1-3 τη βδομάδα, είναι πρόβλημα που φαίνεται άλυτο η αλήθεια είναι. Μπορεί να «λυθεί» εάν για να φτάσετε «εκεί» που θέλετε, ξεκινήσετε με οικειότητα η προθυμία αντί για επιθυμία.

Η αυθόρμητη επιθυμία για τον άλλο, «θέλω τώρα να σου σκίσω τα ρούχα, συχνά εξαφανίζεται σε μακροχρόνιες σχέσεις και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν δε συγχρονίζονται οι ορμές σας γενικά (libidos).

Οπότε εάν πάρει η κοπέλα σας πρωτοβουλία, μην την απομακρύνετε, αφήστε την να σας αποπλανήσει και μπορεί και να συνεχίσετε μετά από λίγο εσείς πιο δυναμικά…σε αυτά τα πράγματα το στοιχείο της έκπληξης και της αποπλάνησης δεν είναι λύσεις αλλά θεωρούνται κλειδιά τουλάχιστον.

Δείτε επίσης