Home Style Περιποίηση Συμβουλές Styling: 7 Ερωτήσεις για να πετυχαίνεις το τέλειο κούρεμα κάθε φορά!

Συμβουλές Styling: 7 Ερωτήσεις για να πετυχαίνεις το τέλειο κούρεμα κάθε φορά!

Σε έναν ιδανικό κόσμο το να πας για κούρεμα είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη διαδικασία. Ο κουρέας σου θα είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύεσαι απόλυτα και γνωρίζει ακριβώς ποιο στυλ θέλεις να έχουν τα μαλλιά σου και κάθε φορά που θα μπαίνεις μέσα στο κουρείο θα σε χαιρετάει με ένα χαμόγελο και έναν μικρό διάλογο ο οποίος ούτε θα είναι μακροσκελής για να σε αγχώσει, αλλά ούτε και μηδαμινός μέχρι η σιωπή να φέρει την απόλυτη αμηχανία.

 

5 Συμβουλές για να έχεις το τέλειο χτένισμα κάθε μέρα!

Ένας σωστός κουρέας θα ξέρει ακριβώς πως να δουλέψει χωρίς τις λεπτομερείς οδηγίες σου, ψαλιδίζοντας μόνο τα απαραίτητα σημεία του κεφαλιού σου και μέσα σε 15 λεπτά θα έχει τελειώσει, αφήνοντας σε πλήρως ικανοποιημένο.

Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές δεν γίνεται ακριβώς έτσι η παραπάνω διαδικασία. Ίσως ο συνηθισμένος σου κουρέας βρίσκεται εκτός πόλης και συ ξέμεινες με κάποιον καινούργιο που δεν ξέρει τι ψάχνεις ή ίσως αποφάσισες πως θέλεις μια αλλαγή στο στυλ σου αλλά δεν είσαι σίγουρος με ποιο τρόπο μπορείς να γίνεις ξεκάθαρος στον άνθρωπο που χειρίζεται τα ψαλίδια.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πρέπει να είσαι σε θέση να εξηγήσεις ξεκάθαρα αυτό που ακριβώς θέλεις έτσι ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό ρίξε μια ματιά στις παρακάτω 7 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε φορά που αποφασίσεις να επισκεφτείς έναν κουρέα, για να πετυχαίνεις το τέλειο κούρεμα κάθε φορά!

 

Τι στυλ ψάχνεις;

Εκτός από όλα τα άλλα, αυτή είναι η πιο σημαντική πληροφορία που πρέπει να διευκρινήσεις στον κουρέα σου κάθε φορά που θέλεις να τον επισκεφτείς. Εξήγησε του με σωστό τρόπο αυτό που θέλεις και όλα τα υπόλοιπα θα κυλήσουν ομαλά. Αν πάλι δεν του εξηγήσεις αυτό που ψάχνεις έτσι όπως πρέπει, τότε πιο πιθανόν είναι να φύγεις απογοητευμένος. Οπότε φρόντισε να βρεις το στυλ που θέλεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα το εξηγήσεις στον κουρέα σου. Για περισσότερη διευκόλυνση καλό θα ήταν να τους πας και μερικές φωτογραφίες γιατί ως γνωστόν.. μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.

Θέλεις κάποιο συγκεκριμένο σχήμα ή θέλεις ένα πιο ανέμελο styling στα μαλλιά σου;

Από τη στιγμή που εξήγησες στον κουρέα σου το στυλ κουρέματος που επιθυμείς, πολλοί κουρείς στη συνέχεια η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν είναι πως προτιμάς να κάνεις το styling των μαλλιών σου. Είσαι ο τύπος που θέλει ένα πιο στυλιζαρισμένο μαλλί ή είσαι τύπος που θέλεις ένα πιο ανέμελο styling; Ή θέλεις να έχεις την δυνατότητα να κάνεις και τα δύο; Ένας σωστός κουρέας θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει κάποιες αποφάσεις από μόνος του, έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα ανάλογα με τη ποιότητα της τρίχας σου αλλά και την αραίωση ή την πυκνότητα των μαλλιών σου.

 

Πόσο μακριά τα θέλεις;

Από τη στιγμή που έχεις κάνει το γενικό κόψιμο και έχεις αποφασίσει με ποιο τρόπο θα κάνεις το styling, ήρθε η στιγμή να επιλέξεις το ιδανικό μήκος για τα μαλλιά σου. Για τα πιο μακριά μαλλιά η διαδικασία είναι πιο εύκολη, αφού πολύ απλά δείχνεις που ακριβώς θέλεις να σταματάει το μήκος των μαλλιών σου και από κει και πέρα ο κουρέας μπορεί να αποφασίσει από μόνος του τα υπόλοιπα.

Για τα πιο κοντά μαλλιά όμως, τείνουν να ακολουθούν διάφορες ερωτήσεις, όπως πόσο μεγάλη αντίθεση θέλεις να υπάρχει στα πλαϊνά του κεφαλιού σου, πόσο έντονο σβήσιμο, αν θέλεις να είναι τόσο κοντοκουρεμένα έτσι ώστε να βλέπεις το δέρμα του κεφαλιού σου και σε τι βαθμό. Ουσιαστικά, κάθε κούρεμα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σου, αρκεί φυσικά να έχεις καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο στυλ.

Πόσο μακριές θέλεις τις φαβορίτες σου;

Θυμήσου: Επειδή ακριβώς οι φαβορίτες είναι κάτι σαν το περίγραμμα του προσώπου σου, λειτουργούν σαν ένα κεντρικό σημείο πάνω σου. Οπότε φρόντισε να τις περιποιηθείς αναλόγως τώρα που έχεις την ευκαιρία σου.  Το μήκος είναι το σημαντικότερο part και αν βρεις το κατάλληλο μήκος τότε μπορούν να αναδείξουν το κούρεμα σου στο μέγιστο βαθμό. Οπότε φρόντισε να αποφασίσεις με σύνεση.

 

Τις θέλεις τριγωνικές ή τετραγωνισμένες;

Αυτή η ερώτηση είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Θέλεις ένα καθαρό τελείωμα στις φαβορίτες σου ή θέλεις ένα σταδιακό σβήσιμο όσο κατεβαίνουν προς το πρόσωπο σου; Σίγουρα ένα ξεκάθαρο τελείωμα είναι η πιο κλασική επιλογή αλλά ακόμη και αν επιλέξεις να κάνεις ένα σβήσιμο στις φαβορίτες σου, ούτως η άλλως μετά από λίγες μέρες που θα μεγαλώσουν οι τρίχες σου θα καταλήξεις να έχεις μια κλασική φαβορίτα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι.

Πώς θέλεις να είναι η γραμμή στο σβέρκο σου;

Εδώ έχεις 3 επιλογές: το τριγωνικό, το τετραγωνισμένο και το κυκλικό σχήμα και στο κάθε ένα υπάρχουν τα αρνητικά και τα θετικά. Ο καλύτερος τρόπος βέβαια είναι να επιλέξεις να κάνεις το ίδιο σχήμα που αποφάσισες και με τις φαβορίτες σου. Οπότε αν αποφάσισες να κάνεις κάποιο σβήσιμο στις φαβορίτες σου το προτιμότερο θα ήταν να κάνεις το ίδιο και με τη γραμμή στο σβέρκο σου. Και επίσης αν έχεις επιλέξει να κάνεις καθαρές γραμμές σο κούρεμα και τις φαβορίτες καλό θα ήταν να διατηρήσεις το ίδιο στυλ και στο σβέρκο σου.

 

Τι προϊόν χρησιμοποιείς;

Συχνά η τελευταία ερώτηση που κάνει ο κουρέας είναι να σε ρωτήσει με ποιο τρόπο κάνεις το styling των μαλλιών σου αλλά και τι προϊόν χρησιμοποιείς έτσι ώστε να μπορέσει να σου δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να δείχνεις πάντα περιποιημένος με ένα καλό χτένισμα. Αν όμως δεν είσαι απόλυτα ειλικρινής μαζί του, τότε θα πρέπει να βρεις μόνο σου τον τρόπο για να τιθασεύσεις τα φριζαρισμένα μαλλιά σου κάθε φορά που θα θελήσεις να ετοιμαστείς για μια έξοδο. Και ποιος έχει τόσο χρόνο για να τον σπαταλήσει έτσι;

 

Ένα προϊόν περιποίησης που κάθε άντρας πρέπει να έχει μετά τα 30 του!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ