Ανδρική Περιποίηση: Πως να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα από τα ανεπιθύμητα μαύρα στίγματα!

0
1529

Από το σωστό ξύρισμα μέχρι και την εντατική ενυδάτωση, το να διαχειρίζεσαι σωστά τις ανάγκες του προσώπου σου σαν ένας ενήλικος άντρας είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία του δέρματος σου. Ακόμη όμως και αν αφιερώνεις πολύ χρόνο και προσπάθεια για να έχεις ένα περιποιημένο δέρμα, πάντα θα υπάρξουν στιγμές όπου τα μαύρα στίγματα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Δυστυχώς η ζωή είναι άδικη και γι΄αυτό πρέπει να την αντιμετωπίζεις με τα κατάλληλα μέτρα.

 

Ανανεώσου με τον απόλυτο οδηγό περιποίησης των πιο πετυχημένων αντρών χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη!

Για να απαλλαγείς λοιπόν από τα μαύρα στίγματα εύκολα και γρήγορα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και απελευθέρωσε τους πόρους σου!

 

Απέφυγε τις ειδικές ταινίες

Όλες αυτές οι διαφημίσεις που συνεχώς λανσάρουν τις ειδικές αυτές θαυματουργές ταινίες που μπορούν να απομακρύνουν όλα τα μαύρα στίγματα με ένα μόνο τράβηγμα, είναι καθαρό μάρκετινγκ. Μπορεί να φαίνεται πειστικό αλλά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό. Αυτές οι ταινίες μπορούν να αντιμετωπίζουν επιφανειακά ένα μέρος των μαύρων στιγμάτων, ωστόσο δεν μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στη ρίζα του προβλήματος, όπου είναι συγκεντρωμένα το σμήγμα, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα βαθιά μέσα στους πόρους σου.

Επίσης οι ταινίες αυτές δεν είναι καθόλου φιλικές με το δέρμα σου, ειδικότερα αν έχεις ευαισθησία και τάση για ξηροδερμία, σπασίματα ή εγκαύματα. Επομένως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα  ειδικό μεταλλικό εργαλείο που «ανοίγει» τους πόρους. Είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι για να αφαιρέσουν όλα εκείνα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα βαθιά στους πόρους σου. Αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα εστιάζοντας στη ρίζα του προβλήματος.

 

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Ψάχνεις για μια λύση που να απαιτεί λιγότερη χειρονακτική εργασία; Τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να αντικαταστήσεις τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς καθημερινά, με καινούργια προϊόντα τα οποία περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά, ειδικά για το πρόβλημα σου. Το σαλικυλικό οξύ είναι ο φίλος σου, αφού μπορεί και απομακρύνει όλο το περιττό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σου! Επιπλέον τα ρετινοειδή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, αλλά και στην εξάλειψη των ρυτίδων. Δύο σε ένα!

 

Απολέπισε το δέρμα σου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Ενώ το σμήγμα και η καθημερινή σκόνη αποτελούν βασικές αιτίες για την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, ωστόσο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σου είναι εκείνα που μπορούν να μπλοκάρουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους πόρους σου. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να απολεπίζεις καθημερινά το δέρμα σου έτσι ώστε να απομακρύνεις όλα τα περιττά, διατηρώντας το καθαρό και ανανεωμένο. Επέλεξε ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν απολέπισης με μικρόκοκκους για να κάνεις scrub σε καθημερινή βάση.  

Ενυδατώσου συνεχώς

Θα το λέμε συνέχεια μέχρι να το συνειδητοποιήσεις: Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία του δέρματος σου! Εκτός από όλα τα παραπάνω βήματα, φρόντισε να ενυδατώνεις το δέρμα σου καθημερινά για να διατηρείς τα κύτταρα σου ανανεωμένα για μεγαλύτερο διάστημα, έτσι ώστε να μην βρεθούν χαντακωμένα μέσα στους πόρους σου.

 

Εμπιστεύσου τους ειδικούς

Θέλεις ένα καθαρό δέρμα αλλά δεν θέλεις να κάνεις εσύ όλη τη δουλειά; Τότε σίγουρα δεν είσαι ο μόνος και για το λόγο αυτό οι θεραπείες προσώπου είναι οι ιδανικές για σένα. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να εμπιστευτείς έναν ειδικό και να προσφέρεις στο δέρμα σου την φροντίδα που του αξίζει!

 

Τα 5 λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το σώμα σου!