Το πρώτο ιπτάμενο αμάξι είναι προς πώληση! Ποιος θα απογειωθεί μαζί του;

0
11688

Tο μέλλον τελικά είναι εδώ, αλλά φαίνεται λίγο περίεργο. Το πρώτο “ιπτάμενο αμάξι” που πέταξε ποτέ στον κόσμο έκανε το ντεμπούτο του στην Ελβετία σε διεθνή έκθεση αυτοκινήτων από την ολλανδική εταιρία PAL-V.

 

 

Δε διαθέτει τη ρετρό γοητεία του DeLorean από τον Doc Brown, ούτε την τρομακτική κομψότητα των αστυνομικών φουτουριστικών οχημάτων της ταινίας Blade Runner. Αντ ‘αυτού, μοιάζει περισσότερο με ένα ελικόπτερο που καταλήγει σε ένα τρίκυκλο. Ακόμα κι έτσι πάντως, παραμένει τεχνολογικό επίτευγμα.

 

 

 

doc-brown.jpg

 

 

Ο λόγος για το ιπτάμενο αμάξι PAL-V πιάνει μέγιστη ταχύτητα στα 100 μίλια / ώρα στο δρόμο και 112 μίλια/ ώρα στον… ουρανό. Μπορεί να ταξιδέψει έως και 11.000 πόδια από την επιφάνεια της γης – αρκετά υψηλό ώστε να ανησυχεί για την εμπορική εναέρια κυκλοφορία – με εκτιμώμενη απόσταση 350 μιλίων.

 

 

 

pal-v-orig.jpg

 

 

 

Ωστόσο ξεχάστε τις επικές σεκάνς μεταβάσεων αλά James Bond από τη γη στην ατμόσφαιρα: Πρέπει χειροκίνητα να καθοδηγήσετε το όχημα για να πραγματοποιήσετε τη μετάβαση, όπως θα γινόταν στην οροφή ενός παλιού σχολικού λεωφορείου, ενώ η εταιρία PAL-V διαβεβαιώνει ότι αυτό διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

 

 

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο “βγαίνει” σε δύο μοντέλα, το πιο εξατομικευμένο και στις ανάγκες του ιδιώτη/οδηγού, το Liberty Pioneer Edition και το standard, Liberty Sport Edition και είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία με προβλεπόμενη παράδοση το 2019.

 

 

Το Pioneer προσεγγίζει τα 599.000 δολάρια (487.000 ευρώ) και το Sport τα 399.000 δολάρια (326.000 ευρώ), ενώ συμπεριλαμβάνονται τα μαθήματα πτήσης.

 

Πάρα ταύτα, πρέπει να διαθέτετε άδεια πτήσης και να έχετε πρόσβαση σε διάδρομο προσγείωσης. Διαφορετικά…δεν έχετε και πολλές ελπίδες sorry guys!