Skip to main content

Το να βλέπουμε έναν ποδοσφαιριστή στο γήπεδο με τα αθλητικά του παπούτσια, τη φανέλα και την μπάλα στα πόδια, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι από τους παίκτες αυτούς αφήνουν τα αθλητικά και πιάνουν τα… βιβλία; Το sporty gossip, βρήκε και σας παρουσιάζει τα….  μυαλά της Σούπερ Λίγκας, που είτε έχουν πάρει το πτυχία τους σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή είτε πασχίζουν να το πάρουν, ξεκλέβοντας χρόνο από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Η ιατρική σχολή του Χρήστου Αραβίδη, το πτυχίο ΤΕΦΑΑ του Φουστέρ, το τμήμα χημικού του Γιώργου Ζησόπουλου και οι μαθηματικές εξισώσεις του Αλέξανδρου Βεργώνη, είναι μόνο η αρχή.

Ένας γιατρός στην… επίθεση των Πανθήρων

Μπορεί το όνειρο των γονιών του να πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια, βλέποντας τον γιο τους να περνάει στη σχολή ιατρικής στην Αθήνα, ωστόσο ο ίδιος είχε άλλα σχέδια. Ο Χρήστος Αραβίδης προτίμησε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και τις μπάλες αντί για τα βιβλία και τις ιατρικές γνωματεύσεις και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως αν θέλει κανείς τα προλαβαίνει όλα…. Και προπονήσεις για το ποδόσφαιρο και σκληρό διάβασμα στο λύκειο για να φτάσεις το «19» που απαιτεί η ιατρική σχολή! Βέβαια στη σχολή του δεν πήγε σχεδόν ποτέ, ωστόσο η εισαγωγή του και μόνο στην Ιατρική είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα.

Ο γυμναστής Φουστέρ και οι… άλλοι

Όταν περνάς όλη σου τη μέρα στα γήπεδα, στις προπονήσεις και είσαι με μία μπάλα στα πόδια από το πρωί ως το βράδυ, τότε θες και η σχολή σου στο πανεπιστήμιο να θυμίζει κάτι από αυτή σου την καθημερινότητα. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος σαν καλό παιδί που είναι μπήκε στη σχολή ΤΕΦΑΑ, πήρε το πτυχίο του και μάλιστα έχοντας και καλό βαθμό και πλέον περηφανεύεται για αυτό του το κατόρθωμα. Την ίδια σκέψη με τον Φουστέρ πρέπει να έκαναν και άλλοι παίκτες που βρίσκονται στην ίδια σχολή όπως οι Μανιάς και Οικονομόπουλος (Άρης), Σκλιοπίδης (Πανθρακικός) και Μπάρμπας (Βέροια).

Από τα πειράματα στον… Αστέρα Τρίπολης

Οι προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιώργος Ζησόπουλος προκειμένου να πάρει το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Χημικών, ήταν αξιοθαύμαστες. Ωστόσο το δύσκολο πρόγραμμα των προπονήσεων και οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ, τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό και πλέον με τον Αστέρα Τρίπολης δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Τα χημικά στοιχεία πήγαν περίπατο και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο μέσος της Τρίπολης, ήταν να παρακολουθήσει μόνο τα δύο πρώτα χρόνια στης συγκεκριμένης σχολής.

Μαθηματικές εξισώσεις στη Βέροια

Είναι ίσως από τους λίγους ποδοσφαιριστές που όχι μόνο πέρασε σε δύσκολη πανεπιστημιακή σχολή, αλλά κατάφερε να πάρει και πτυχίο. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βεργώνη, τον 28χρονο μεσο-επιθετικό της Βέροιας, ο οποίος όχι μόνο πήρε το πτυχίο του μαθηματικού από το πανεπιστήμιο, αλλά ορκίστηκε και στα πέντε χρόνια! Αν σκεφτεί κανείς πως η σχολή αυτή είναι 4ετίας και παράλληλα ο παίκτης είχε υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Λάρισα και τη Βέροια, τότε πρόκειται για άθλο. 

Αθλητικός μάνατζερ στον Πανιώνιο

Πολλοί παίκτες όταν αποφασίζουν να αποσυρθούν από την ενεργό δράση, σκέφτονται να ακολουθήσουν τον δρόμο της προπονητικής ή του σκάουτερ, για την ομάδα στην οποία καθιερώθηκαν. Ωστόσο ένας παίκτης του Πανιωνίου το πήγε ακόμα πιο….  μακριά και σκέφτηκε τον ρόλο του αθλητικού μάνατζερ! Ο λόγος για τον Χάρη Κωστάκη, τον 23χρονο παίκτη των Πανθήρων, ο οποίος γράφτηκε στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Αθλητικού Μάνατζμεντ στο Άμστερνταμ, το οποίο έχει το όνομα του Ολλανδού Γιόχαν Κρόϊφ! Αν και στις παραδόσεις είναι αδύνατον να δηλώνει παρόν, ωστόσο πηγαίνει στις εξεταστικές του που γίνονται κάθε έξι μήνες και ελπίζει κάποια στιγμή να έρθει το πολυπόθητο πτυχίο. Και όσοι απορούν για ποιο λόγο διάλεξε τη συγκεκριμένη χώρα ο παίκτης του Πανιωνίου, υπενθυμίζουμε πως πέρασε από την ομάδα Νέων του Άγιαξ.

Αρχαία, Λατινικά και έκθεση στην Καλλονή

Αναζητώντας κανείς τον παίκτη που μπορεί να μεταφράσει ένα άγνωστο κείμενο από τα αρχαία ελληνικά στα νέα ελληνικά, τότε ο Γιώργος Χωριανόπουλος της Καλλονής θα σήκωνε πρώτος το χέρι του για να μας εξυπηρετήσει. Ο 34χρονος μέσος, φαίνεται πως ξέκλεβε λίγο χρόνο από τις προπονήσεις του, για να ασχοληθεί με τα Λατινική, την έκθεση και τα αρχαία, γεγονός που τον οδήγησε στο τμήμα φιλολογίας.

Οικονομικές αναλύσεις στον Εργοτέλη

Αν θελήσει κάποιος ψαγμένες οικονομικές αναλύσεις και τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να βγούμε από την οικονομική κρίση, τότε ας πάρει τηλέφωνο τον Μανόλη Τζανακάκη. Βλέπετε ο 21χρονος αμυντικός του Εργοτέλη, έχει πολύ καλή σχέση με τους αριθμούς και τα οικονομικά και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε δήλωσε τη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Ρεθύμνου, στην οποία και πέρασε με σχετική ευκολία. Επιτόκια, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, αναλύσεις, προϋπολογισμοί, λογιστικές πρακτικές και υποτιμήσεις, είναι όροι τους οποίους παίζει στα δάχτυλα ο νεαρός αμυντικός.