Skip to main content

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υγιεινή διατροφή και ανεβασμένη απόδοση πάνε χέρι-χέρι. Και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ο,τιδήποτε άλλο παρά εξαίρεση αποτελούν στον κανόνα. Οι σύλλογοι παγκοσμίως λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε οι "επενδύσεις" τους να γυρίζουν μετά τις γιορτές με όσα λιγότερα κιλά μπορούν. Για παράδειγμα, η βραζιλιάνικη Κορίνθιανς, συγκέντρωσε τους παίκτες και τους έδωσε μία λίστα με το τι πρέπει να τρώνε και τι να αποφεύγουν κατά τη διάρκεια των διακοπών, ανάλογα με το σωματότυπο του καθενός. Επίσης, τους παρότρυνε να λάβουν μέρος σε φιλανθρωπικούς αγώνες και να μην τρώνε αργά το βράδυ. Άραγε, ο Ρονάλντο το τήρησε κατά γράμμα; Άλλοι σύλλογοι αποφάσισαν να το πάνε με τον σκληρό τρόπο, τιμωρώντας με πρόστιμα τους ποδοσφαιριστές που το παράκαναν. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδωσε σε ολόκληρη την ομάδα την ελευθερία να βάλουν μισό κιλό, όμως για κάθε 100 γραμμάρια παραπάνω η τσέπη τους θα άδειαζε κατά 100 ευρώ. Και όπως είναι αυτονόητο, η παρέμβαση των ομάδων στις διατροφικές συνήθειες των παικτών τους δεν περιορίζεται μόνο στις περιόδους των γιορτών, αλλά σε ολόκληρη τη σεζόν. Μόνο η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία φαίνεται να είναι λίγο πιο χαλαρή σε αυτό το θέμα. Ο Ίκερ Κασίγιας έπεισε τους γιατρούς της ομάδας ότι το να απολαμβάνουν ένα χάμπουργκερ στα ρεπό τους, δεν θα επηρρεάσει την απόδοση των φούριας ρόχας. Και απ' ό,τι φαίνεται, είχε δίκιο…