Skip to main content

 Οι Κινέζοι στήριξαν ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από τον τρόπο που ρέει η θετική ενέργεια στο χώρο: το περίφημο φένγκ σούι. Και μπορεί να μην έχει κανείς μας διάθεση να γεμίσει το σπίτι του με διακοσμητικά … βατραχάκια και πήλινες χελώνες (όπως κάνουν εκείνοι) μπορούμε όμως να τσεκάρουμε αν οι βασικές αρχές αυτής της αποτελεσματικής φιλοσοφίας βρίσκουν εφαρμογή στο δικό μας χώρο.

Στο τεστ που ακολουθεί θα βρείτε τις βασικές δομές που χρειάζεται ο χώρος σας για να έχει πραγματικά δημιουργική σχέση με την διάθεσή σας. Σταθείτε απλά και παρατηρήστε γύρω σας, σημειώνοντας ένα βαθμό για κάθε απάντηση που πληροί τις προϋποθέσεις των βασικών αρχών.

Πως ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να σκοτώνει την παραγωγικότητα σου!

Τι βλέπετε κοιτώντας το χώρο σας:

Έναν καθαρό, τακτοποιημένο και άνετο χώρο.

Η είσοδος του σπιτιού είναι επαρκώς και ευχάριστα φωτισμένη.

Από την είσοδο του σπιτιού δεν φαίνονται η κουζίνα, το μπάνιο και τα υπνοδωμάτια.

Στη διάρκεια της ημέρας το φως μπαίνει απ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού φωτίζοντας αρμονικά όλο το σπίτι.

Στη διάρκεια της νύχτας ο φωτισμός του σπιτιού είναι διάχυτος παντού, χωρίς να διακρίνονται σκοτεινές μελαγχολικές γωνίες.

Η πρώτη σας εντύπωση, μόλις πατάτε το πόδι σας στο σπίτι είναι ένα ευχάριστο και ανακουφιστικό αίσθημα που σας κάνει να αφήνετε απ έξω όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Όπου πέφτει το μάτι σας βλέπετε χρώματα, έπιπλα και αντικείμενα που ικανοποιούν την αισθητική σας.

Αίσθημα τρυφερότητας και αγάπης σας πλημμυρίζει καθώς η ματιά σας πέφτει πάνω σε φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων ή δικές σας σε ξεχωριστές και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας , καθώς και σε αντικείμενα που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές, εμπειρίες αγαπημένα πρόσωπα.

Όταν κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του και κυρίως στην είσοδό του καθιστικού.

Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του δωματίου και κυρίως στην είσοδό του.

Όταν ξαπλώνετε ή κάθεστε στο κρεβάτι δεν βλέπετε την είσοδο του σπιτιού.

Όταν κάθεστε στο γραφείο σας ή στη θέση όπου ασχολείστε με τη δουλειά σας ή τους λογαριασμούς σας, μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του και κυρίως στην είσοδό του δωματίου.

Όταν κινείστε μέσα στο σπίτι δεν σκοντάφτετε πάνω σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα. Γενικά κινείστε με άνεση και ξεγνοιασιά.

Όταν κοιτάτε έξω απ τα παράθυρά σας δεν νιώθετε να σας ενοχλούν τα απέναντι κτίρια, μια κολόνα υψηλής τάσης ή κεραίες τηλεόρασης.

Όταν κοιτάτε έξω απ τα παράθυρά σας βλέπετε πράσινο-γλάστρες που εσείς έχετε τοποθετήσει εκεί, κήπο που μπορεί να περιβάλλει το σπίτι, ή φυτά και γλάστρες του απέναντι σπιτιού.

Μέσα στο χώρο υπάρχουν κεριά, βάζα με λουλούδια -όχι μαραμένα-,φυτά σε γλάστρες -όλα υγιή- έργα τέχνης κρύσταλλα και καθρέφτες.

Όλες οι συσκευές και οι βρύσες λειτουργούν άψογα.

Όταν ανοίγετε τα ντουλάπια της κουζίνας, το ψυγείο, τις ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας, τα συρτάρια , είναι όλα τακτοποιημένα και καθαρά.

Στον νεροχύτη δεν υπάρχουν άπλυτα πιάτα, φλιτζάνια ή ποτήρια.

Τα βάζα είναι γεμάτα λουλούδια.

Η μυρωδιά του σπιτιού, αν και ακαθόριστη είναι ευχάριστη και διακριτική.

Οι ήχοι του σπιτιού είναι απαλοί, ευχάριστοι και καθόλου διαπεραστικοί.

Ο σκουπιδοτενεκές είναι καλά κλειστός και κρυμμένος σε ένα ντουλάπι ή μια γωνιά.

Το μπάνιο έχει τη μυρωδιά σαπουνιού και δίνει μια έντονη αίσθηση καθαριότητας.

Το καπάκι της τουαλέτας και οι αποχετεύσεις των νεροχυτών και της μπανιέρας, είναι πάντα κλειστά.

Αυτή είναι η λίστα των αντρικών επιθυμιών!

Βαθμολογία-Συμπεράσματα

Αν συγκεντρώσατε πάνω από 22 βαθμούς και σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά στη ζωή σας, από την υγεία μέχρι τις σχέσεις, τη δουλειά και τα οικονομικά σας, τότε συγχαρητήρια επιλέξατε, δημιουργήσατε και ζείτε σε έναν χώρο που είναι κατά 90% ή ίσως και κατά 100%, ιδανικός για σας, αλλά και πολύ κοντά στη φιλοσοφία του Feng Shui.

Αν συγκεντρώσατε πάνω από 22 βαθμούς αλλά κάποιος ή κάποιοι τομείς της ζωής σας δεν πάνε καλά, σημαίνει πως πρέπει να επιφέρετε διορθώσεις και βελτιώσεις στο χώρο σας. 

Αν συγκεντρώσατε 16 έως 21 βαθμούς και σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τη ζωή σας, καλό θα ήταν να διορθώσετε τα αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο σας, κι έτσι να αντλήσετε ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή σας. Διαφορετικά, στη περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα, το ενεργειακό δυναμικό του σπιτιού σας, δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει επαρκή στήριξη και προστασία.

Αν συγκεντρώσατε 16 έως 21 βαθμούς και αντιμετωπίζετε προβλήματα σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής σας καλό θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερα να κάνετε βελτιώσεις στην κατεύθυνση των βασικών αρχών, ώστε να ενδυναμωθούν οι διάφοροι τομείς της ζωής σας.

Αν συγκεντρώσατε κάτω από 15 βαθμούς, ακόμα και αν όλα πάνε καλά στη ζωή σας -πράγμα μάλλον απίθανο- θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το Feng Shui. Άλλωστε δεν είναι μία … μανία αλλά οι βασικές αρχές της τάξης, της καθαριότητας και της αρμονίας που αν τις εφαρμόσουμε στο χώρο μας είναι σαν να τις καλοδεχόμαστε γενικότερα στη ζωή μας

Toys for boys: Τα ακριβότερα αντρικά αντικείμενα του κόσμου!