Οι 5 χρυσοί κανόνες των αντρών για τα ψώνια στο σουπερμάρκετ

0
427

Το μάρκετινγκ των σουπερμάρκετ είναι βασισμένο στην έμφυτη περιέργεια του ανθρώπου, στο ότι μπορεί και επηρεάζεται αλλά και στην μανία υπερκατανάλωσης που μπορεί να μας διακατέχει για να καλύψουμε άλλες ανεπαρκείς καταστάσεις που μπορεί να βιώνουμε. Όλα είμαι θέμα ψυχολογίας.

Γι’ αυτό και πολλές φορές πάμε στο σουπερμάρκετ για 2-3 πράγματα και βρισκόμαστε τελικά στο ταμείο με ένα καλάθι πράγματα.

Για να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο ή να μετριάσουμε τις πιθανότητες να ξανά συμβεί ακολουθήστε τους παρακάτω 5 απλούς αλλά χρυσούς κανόνες:

Μαγείρεψε οικονομικά: 5 συμβουλές για να μειώσεις τα έξοδα της κουζίνας αν είσαι εργένης!

1) Προσοχή στις διαφημίσεις. Υπάρχουν παντού και ιδιαίτερα στην είσοδο των σουπερμάρκετ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σε έκπτωση ή προσφορά το προϊόν της διαφήμισης. Θυμήσου ότι η διαφήμιση δεν ξέρει τι είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό το ξέρεις μόνο εσείς και δεν μπορεί να σου το υπαγορεύσει μια…αφίσα!

2) Οι προσφορές δεν συμφέρουν πάντα. Το να πάρεις 3 πακέτα στην τιμή των 2 είναι γενικά μια προσφορά. Το ερώτημα είναι αν τα χρειάζεσαι και τα τρία πακέτα, γιατί αν η απάντηση είναι όχι αλλά τα αγοράσεις θα έχεις πάρει 3 πακέτα από ένα προϊόν που δεν θα ξέρεις τι να κάνεις τα επιπλέον και θα έχεις δώσει εν τέλει περισσότερα χρήματα.

3) Ποτέ μην πηγαίνεις να ψωνίσεις τρόφιμα ενώ πεινάς. Το πιθανότερο είναι να καταλήξεις στο ταμείο με ένα σωρό προϊόντα που απλά θα ήθελες να φας εκείνη την στιγμή και όχι με αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι!

4) Η λίστα είναι η σωσίβια λέμβος του καταναλωτισμού. Καλό είναι όταν κάτι τελειώνει από το ντουλάπι της κουζίνας ή το ψυγείο να το σημειώνεις επι τόπου σε μια λίστα. Αυτό θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις μια λίστα προϊόντων που πραγματικά χρειάζεται να πάρεις στην επόμενη επίσκεψη σου στο σουπερμάρκετ. Επίσης μπορείς να αποφασίσεις επι τόπου αν το προϊόν που τελείωσε θες να το ξανά πάρεις ή όχι. Συμβουλή: Θυμήσου να πάρεις την λίστα μαζί σου στο σουπερμάρκετ!

5) Οι συσκευασίες φρούτων και λαχανικών σχεδόν ποτέ δεν συμφέρουν. Έτοιμες, κομμένες και καθαρισμένες σαλάτες ή εξάδες από μήλα δεν είναι η καλύτερη επιλογή, οικονομικά μιλώντας. Αν κοιτάξεις στην τιμή τους με το κιλό θα δεις ότι είναι μεγαλύτερη από αυτήν των χύμα προϊόντων.

Οι κορυφαίες συνταγές για σώμα… υπερήρωα!!