Home Fun Λαχταριστό ριζότο με τρούφα! Δοκίμασε να το φτιάξεις και δεν θα χάσεις!

Λαχταριστό ριζότο με τρούφα! Δοκίμασε να το φτιάξεις και δεν θα χάσεις!

Μια πολύ γευστική, θρεπτική αλλά και χωρίς πολλές θερμίδες συνταγή η οποία θα σου λύσει τα χέρια όταν θα θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και νόστιμο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά!

5 κλασικές συνταγές κοκτέιλ που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άντρες

Δες τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 50 γρ. μαύρη τρούφα, λεπτοτριμμένη  
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • flakes παρμεζάνας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

Συμβουλές για μια καλύτερη (και πιο ήρεμη) στάση ζωής!

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, απλά να μαλακώσει.
  • Πλένουμε το ρύζι καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο σε δόσεις. Η φωτιά θα πρέπει να είναι χαμηλή και να απορροφάται πρώτα η μία δόση ζωμού πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα.
  • Θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Μπορεί να και χρειαστεί και παραπάνω ποσότητα ζωμού ανάλογα την κατσαρόλα και το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας.
  • Τέλος προσθέτουμε την τρούφα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες τρούφας, flakes παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Καλή απόλαυση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ