Μια πολύ γευστική, θρεπτική αλλά και χωρίς πολλές θερμίδες συνταγή η οποία θα σου λύσει τα χέρια όταν θα θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και νόστιμο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά!
5 κλασικές συνταγές κοκτέιλ που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άντρες
Δες τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 50 γρ. μαύρη τρούφα, λεπτοτριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες
- flakes παρμεζάνας
- 1 κ.σ. μαϊντανό
Συμβουλές για μια καλύτερη (και πιο ήρεμη) στάση ζωής!
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, απλά να μαλακώσει.
- Πλένουμε το ρύζι καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο σε δόσεις. Η φωτιά θα πρέπει να είναι χαμηλή και να απορροφάται πρώτα η μία δόση ζωμού πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα.
- Θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Μπορεί να και χρειαστεί και παραπάνω ποσότητα ζωμού ανάλογα την κατσαρόλα και το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας.
- Τέλος προσθέτουμε την τρούφα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες τρούφας, flakes παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή απόλαυση!