Η κατανάλωση αλκόολ και οι κίνδυνοι για το δέρμα μας

0
1907

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ροδόχρου ακμής στις γυναίκες. Ενώ η σχέση μεταξύ αλκοόλ και ροδόχρου ακμής έχει μακρά ιστορία στη λαϊκή μυθολογία, αυτό που μπορεί να είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ποιες μορφές αλκοόλ σχετίζονται περισσότερο με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της διαταραχής: λευκό κρασί και αλκοόλ.

 

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία από 82.737 συμμετέχοντες στο Nurses Health Study II, μια συνεχιζόμενη προοπτική μελέτη κοόρτης με διετές ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και τις πρακτικές τρόπου ζωής των 116.000 Αμερικανών νοσοκόμων από το 1989. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Wen-Qing Li, της δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown, εξέτασε την κατανάλωση αλκοόλ από τους νοσηλευτές, τον τύπο οινοπνεύματος που έπιναν (κανονική ή ελαφριά μπύρα, κόκκινο ή λευκό κρασί ή αλκοόλ) και αν είχαν διαγνωσθεί με ροδόχρου ακμή.

 

Οι ερευνητές στη συνέχεια υπολόγισαν τον κίνδυνο ανάπτυξης ροδόχρου ακμής με βάση την κατανάλωση αλκοόλ και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έπιναν οινοπνευματώδη είχαν αυξημένο κίνδυνο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν και ότι ο κίνδυνος αυξήθηκε καθώς αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ.

 

Ωστόσο, οι γυναίκες που έπιναν ένα έως τρία ποτήρια λευκού κρασιού το μήνα, είχαν 14% αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν ροδόχρου ακμή. “Τα αλκοολούχα ποτά έχουν διάφορες επιπτώσεις στο σώμα σας που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας“, λέει ο δερματολόγος και ο συγγραφέας της μελέτης Abrar  Α. Qureshi, πρόεδρος του τμήματος δερματολογίας στο Brown University. «Συνδέεται με διάφορες διαταραχές του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης και της ακμής και η έρευνά μας δείχνει ότι σχετίζεται επίσης με την ανάπτυξη της ροδόχρους ακμής στις γυναίκες “.  Πρόκειται για  μια δερματική ασθένεια που προκαλεί ερυθρότητα, έξαψη και αλλαγές στην υφή του προσώπου και του λαιμού. Συνήθως, επηρεάζει τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 30 ετών και συχνά όσοι προσβάλλονται από αυτή τη νόσο, νοιώθουν άβολα και άσχημα για την εμφάνισή τους.

 

Το ξέρουμε ότι το Σαββατοκύριακο πλησιάζει αλλά δε θα ταν κακό ν’αρχίσουμε να συγκρατούμαστε όσοι είμαστε επιρρεπείς στο αλκοόλ και δη γυναίκες!