Skip to main content

Είτε προσπαθείτε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, καίτε λίπος είτε απλά να θέλετε να είστε αλλά και να παραμείνετε υγιείς, η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης απαιτεί χρόνο, σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

 

Γι’ αυτό κι αν καταναλώνετε τεράστιες ποσότητες ανθυγιεινού φαγητού επτά ημέρες την εβδομάδα, πιθανότατα δεν θα δείτε τα οφέλη από τη σκληρή δουλειά και προπόνηση που κάνετε στο γυμναστήριο. Φυσικά, όλα έγκειτο έγκειτο στην ισορροπία.

 

Ωστόσο, ένα δύσκολο σημείο για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους γυμναστικής είναι το αλκοόλ – αναφέρεται συχνά ως “κενές θερμίδες”, λόγω του γεγονότος ότι παρέχει επτά θερμίδες ανά γραμμάριο (σε σύγκριση με τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες σε τέσσερις θερμίδες ανά γραμμάριο και λίπος σε εννέα) και δεν έχει άλλη διατροφική αξία, αλλά ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες περιστρέφονται γύρω από το ποτό. Κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει την κοινωνική του ζωή, αλλά ένα είναι σίγουρο. Εάν πίνετε κάθε μέρα της εβδομάδας, μετά θα παλεύετε να καίτε το λίπος που αποκτήσατε!

 

Και φυσικά, αφού έχετε κάνει μερικά ποτά, είναι πιο πιθανό να θέλετε να καταναλώσετε τρόφιμα με αρκετές θερμίδες, από το να ασκηθείτε την επόμενη μέρα.

 

Έτσι, εάν έχετε προγραμματίσει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο και οι συνάδελφοί σας αποφασίζουν αυθόρμητα να πάνε για μια μπύρα εκεί κοντά, εσείς τι κάνετε;

 

Αρχικά, μην αισθάνεστε ένοχοι αν παραλείψετε την προπόνηση – μια συνεδρίαση γυμναστικής δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά στο σχέδιο των πραγμάτων, οπότε μην πανικοβληθείτε. Η χαλάρωση, η κοινωνικότητα και η διασκέδαση αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ψυχικής σας ευημερίας.

 

Να ξέρετε πόσο πίνετε

 

 

Για μερικούς από εμάς, δεν υπάρχει το «μόνο για ένα ποτηράκι ή δύο» – εάν πίνετε, πίνετε πολύ. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα ποτό δεν πρόκειται να αλλάξει γεύση όσο και να πίνουμε (ή θέλουμε). Γι’αυτό και δεν χρειάζεται να τελειώσουμε ένα μπουκάλι στην καθισιά μας κάθε φορά.

Ναι, ορισμένα ποτά είναι χαμηλότερα σε θερμίδες από άλλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πιείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

 

 

Μη σας νοιάζουν οι θερμίδες!

 

 

Προσπαθώντας να “νικήσετε” μια λαχτάρα με κάτι πιο ήπιο, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα σας προκαλέσει μεγαλύτερη λαχτάρα, με αποτέλεσμα να μισήσετε τη διατροφή σας και να νιώσετε ότι κάτι σας λείπει. Είναι καλύτερο να πιείτε ένα ποτήρι από κάτι που πραγματικά σας αρέσει, ώστε να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και κατά συνέπεια ευκολότερο να επιστρέψετε στη διατροφή σας την επόμενη μέρα.

Οπότε εάν επιθυμείτε διακαώς μία piña colada ή ένα prosecco ή ένα δυνατό και σωστό Long Island Ice Tea, μην καταπιέσετε τον εαυτό σας να πιει τζιν τόνικ για παράδειγμα!

 

 

Πιείτε και απολαύστε ελεύθερα!

 

giphy_16.gif

 

 

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να παραλείψετε το γυμναστήριο όταν έχετ hungover, είναι σημαντικό να κρατήσετε ή να αφυπνίσετε τα επίπεδα ενέργειας σας, εάν προσπαθείτε να κάψετε λίπος. Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι αισθάνεστε καλύτερα και επιθυμείτε υγιεινά τρόφιμα αργότερα επίσης.

 

Το να υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι θα σταματήσετε να τρώτε τα βράδια μετά από μια νύχτα ποτού και κραιπάλης, είναι καθαρά μη ρεαλιστικό, ιδίως εάν αισθάνεστε πεινασμένοι τις περισσότερες φορές που φτάνετε σπίτι μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά εάν έχετε έτοιμο ένα υγιεινό γεύμα ή ένα σνακ που έχετε προετοιμάσει από πριν, για όταν επιστρέψετε στο σπίτι, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε απ’έξω βρώμικο ή να αδειάσετε τα αλλαντικά του ψυγείου σας από “muchίλα” και μόνο!

 

 

Να πίνετε νερό στο ενδιάμεσο

 

Ναι είναι κλισέ, αλλά πανάκεια επίσης! Το να έχετε στο μυαλό σας την ενυδάτωση από το ένα ποτό στο άλλο, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Χαμηλώνει κάπως την ταχύτητα που πίνετε, εσείς αισθάνεστε και έχετε μεγαλύτερο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια, και το πιο σημαντικό, βοηθάει πολύ στο αυριανό hangover!

 

Να κοινωνικοποιήστε νηφάλιοι

 

giphy_1_5.gif

 

Μπορεί να σας ακούγεται ξενέρωτο αποθαρρυντικό και…σουρεαλιστικό αλλά σκεφτείτε πώς θα ήταν τα πράγματα εάν βγαίνατε με φίλους, συναδέρφους, ραντεβού κλπ. και δεν πίνατε ή πίνατε soft drinks; Ναι το να βγείτε και να μην πιείτε με τους υπόλοιπους σίγουρα είναι μια δεξιότητα που τη διαθέτουν ελάχιστοι (που τους αρέσει το αλκοόλ όντως). Αλλά αυτό επ ουδενί δε θα σας στερήσει τη διασκέδαση και σίγουρα θα αισθάνεστε καλύτερα την επόμενη ημέρα! Υπερβατικό αλλά εφικτό!

 

Κι αν οι άλλοι αρχίσουν να σας την “λένε” επειδή δεν πίνετε, παραγγείλετε ανθρακούχο νερό με lime και όλοι θα σκέφτονται ότι είναι ένα τζιν με τόνικ!