Home Fitness Άσκηση Πως και γιατί να φτιάξεις γυμναστήριο στο... σπίτι σου!

Πως και γιατί να φτιάξεις γυμναστήριο στο… σπίτι σου!

Μη φρικάρεις στην ιδέα του να δημιουργήσεις το δικό σου “home gym”. Ναι μπορεί αρχικά να δεις τη σούμα των χρημάτων που θα χρειαστείς και να νιώσεις κάπως… περίεργα, όμως τα θετικά της συγκεκριμένης πράξης είναι τόσα πολλά που κάνουν τα όποια κόστη να φαίνονται… ασήμαντα.

Καταρχήν σκέψου το εξής: Γράφεσαι σε ένα γυμναστήριο. Ας πούμε με τη φθηνότερη συνδρομή, την ετήσια. Αν την εκμεταλλεύεσαι καθημερινά έχειν καλώς. Όμως σίγουρα ανήκεις στη μειοψηφία. Έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι που γράφονται με πολύμηνες συνδρομές σε γυμναστήρια, αργά αλλά σταδιακά χάνουν το ενδιαφέρον τους και μειώνουν τις επισκέψεις για την απαραίτητη γυμναστική.

Ο αριθμός όσων παραιτούνται από το γυμναστήριο είτε με το τέλος (κυρίως) ή ακόμα και όσο διαρκεί η συνδρομή που έχουν προπληρώσει, φτάνει μέχρι και το 30%. Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που κάνουν κάποιον ή κάποια να μην συνεχίσει ή να σταματήσει τις επισκέψεις στο γυμναστήριο. Καμιά φορά δεν αντέχεται η πολυκοσμία, η βαβούρα ή ακόμα και η μουσική που παίζει στον χώρο. Ειναι και το θέμα της υγιεινής στη μέση: Πετσέτες μπλέκονται, ιδρώτας παντού κλπ. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός πως παρά τις συχνές επιγραφές, αρκετοί δεν βάζουν τα βάρη στο σημείο που τα βρήκαν!

Μακροπρόθεσμα, το Home Gym είναι καταπληκτική επένδυση. Ναι θα δώσεις αρκετά λεφτά, αλλά αφενός μεν θα αγοράσεις ό,τι θέλεις και χρειάζεσαι να χρησιμοποιείς, αφετέρου δε η παρουσία του γυμναστηρίου στο σπίτι σου, θα σε κάνει να γυμνάζεσαι περισσότερο. Δεν θα αισθάνεσαι πως χάνεις κάποιο χρόνο, μπορεί να κάνεις αεροβική παράλληλα με άλλες δραστηριότητες, ενώ άμα αρχίσεις το ποδήλατο, τον διάδρομο ή το step βάζοντας παράλληλα και μια ταινία για να βλέπεις, δεν θα καταλάβεις για πότε πέρασε η ώρα που ΚΑΙ είδες την ταινία ΚΑΙ έκανες γυμναστική που έκαψε πολλές θερμίδες. Και φυσικά ακούς τη μουσική που θέλεις, το δικό σου μπάνιο ειναι… δίπλα ενώ δεν σου σπάει τα νεύρα κάποιος. “Win Win ” κατάσταση.

Και φτάνουμε στην… “καυτή πατάτα” του θέματος, δηλαδή τα χρήματα. Καταρχήν δεν είναι ανάγκη να εξοπλίσεις το δωμάτιό σου με ένα σωρό μηχανήματα. Μόνο τα απαραίτητα, όπως είπαμε παραπάνω. Ένας πάγκος με μια ποικιλία από βαράκια θα είναι αρκετά για τα βασικά του body building μιας και ο συνδυασμός τους θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις ποικιλία από μύες. Επίσης μια cardio μηχανή, τύπου step ή ένα ποδήλατο είναι απαραίτητα για την προγύμναση, το ζέσταμα ή απλά για κάτι σχετικά χαλαρό που όμως θα καίει αρκετές θερμίδες. Φυσικά στη συνέχεια μπορείς να εμπλουτίσεις τον εξοπλισμό σου με πιο… προχωρημένα πράγματα (μπάρες, μπάλα για κοιλιακούς), ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ορέξεις σου. Το ζητούμενο, όμως, θα έχει συμβεί: θα έχεις το δικό σου, προσωπικό γυμναστήριο!

Η Νο1 προπόνηση κοιλιακών! Τεχνικές για εγγυημένο αποτέλεσμα που βγάζει knockout το λίπος!

Δείτε επίσης