Γιατί η τροφή είναι πληροφορία;

0
500

Το φαγητό που τρώμε δίνει στο σώμα μας την “πληροφορία” και τα υλικά που χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά. Αν δεν πάρουμε τις σωστές πληροφορίες, οι μεταβολικές διαδικασίες μας υποφέρουν και μειώνεται η υγεία μας.

Αν λαμβάνουμε πάρα πολύ τροφή, ή τρόφιμα που δίνουν στο σώμα μας τις λανθασμένες οδηγίες, μπορούμε να γίνουμε υπέρβαροι, να υποσιτιζόμαστε , και να κινδυνεύσουμε για την ανάπτυξη ασθενειών και παθήσεων, όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης οι καρδιακές παθήσεις. Για αυτό το λόγο, η Μεταβολομική είναι απο τα πιό δυνατά εργαλεία προληψης, αντιγήρανσης και μακροζωίας.

Γάλα Αμυγδάλου: Πόσο υγιές είναι για τον οργανισμό;

Με λίγα λόγια, ό, τι τρώμε είναι κεντρικής σημασίας για την υγεία μας.

Η τροφή ενεργεί ως φάρμακο για την διατήρηση, την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου.

Τι κάνει το φαγητό το σώμα μας;

Οι θρεπτικές ουσίες στα τρόφιμα επιτρέπουν στα κύτταρα του σώματος να εκτελέσουν τις απαραίτητες λειτουργίες τους.

“Τα θρεπτικά συστατικά είναι οι θρεπτικές ουσίες στα τρόφιμα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη, και τη συντήρηση των λειτουργιών του σώματος..”

Όταν η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών δεν συνάδουν με τις ανάγκες του οργανισμού που υπαγορεύονται από τη δραστηριότητα των κυττάρων, οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνουν ή ακόμα σταματούν.

Με άλλα λόγια, η Νικόλ Ράφα (βιολόγος) μας εξηγεί πως τα θρεπτικά συστατικά δίνουν οδηγίες στο σώμα μας σχετικά με το πώς να λειτουργήσει. Με αυτή την έννοια, η τροφή μπορεί να θεωρηθεί ως πηγή των “πληροφοριών” για το σώμα.

Η έννοια της τροφής με τον τρόπο αυτό μας δίνει μια άποψη της διατροφής που πηγαίνει πέρα από θερμίδες ή γραμμάρια.

Αντί να βλέπουμε την τροφή ως εχθρό, ας την κοιτάμε ως τρόπο για να δημιουργήσουμε βέλτιστη υγεία και να μειώσουμε την ασθένεια, βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει μια σωστή λειτουργία.

Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για σωστή και ισορροπημένη διατροφή

Πηγή: optimalhealth.gr