Η γρήγορη δίαιτα Dukan!

0
779

Η δίαιτα Ντουκάν έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα, καθώς θεωρείται, ότι βοήθησε 5 εκατομμύρια Γάλλους να χάσουν κιλά. Πολλά διάσημα πρόσωπα, όπως η Jennifer Lopez και η Giselle Bundchen υποστηρίζεται,ότι χάρη σ’ αυτή τη δίαιτα κατάφεραν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης τους. Η διατροφή Ντουκάν, προέρχεται από ένα βιβλίο που αποτέλεσε “μπεστ σέλερ” στη Γαλλία για πολλά χρόνια.

Ο Pierre Dukan, εμπνευστής αυτής της δίαιτας, θέλησε να πριν 10 χρόνια να ανακαλύψει μια θεραπεία για παχύσαρκους ανθρώπους και όπως φαίνεται σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε. Η δίαιτα περιλαμβάνει 4 φάσεις.

Φάση 1

Έχετε τη δυνατότητα να καταναλώσετε όση καθαρή πρωτεΐνη θέλετε, μαζί με 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης και 1,5 λίτρο νερό ημερησίως. Στο στάδιο αυτό είναι δυνατή η επιλογή ανάμεσα σε 72 προϊόντα καθαρής πρωτεΐνης ή χαμηλά σε λιπαρά κρέατα (εκτός χοιρινού και αρνιού), ψαριού, πουλερικών, αυγών, σόγια και μη λιπαρά γαλακτοκομικά.

Φάση 2

Στη δεύτερη φάση, επιτρέπονται απεριόριστες ποσότητες από 28 μη αμυλώδη λαχανικά μέρα παρά μέρα, έχοντας πάντα ως πυρήνα την κατανάλωση απεριόριστης ποσότητας καθαρής πρωτεΐνης ή χαμηλής σε λιπαρά και 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης. Εξαιρούνται τα καρότα, ο αρακάς, το καλαμπόκι και οι πατάτες, τα οποία εμφανίζονται στην επόμενη φάση.

Φάση 3

Συνεχίζονται να επιτρέπονται απεριόριστες ποσότητες πρωτεΐνης(συμπεριλαμβανομένου και του χοιρινού και του αρνιού) και λαχανικών καθημερινά, μαζί με ένα κομμάτι φρούτο χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 μερίδα σκληρό τυρί. Στο στάδιο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να απολαμβάνετε 1-2 «γιορτινά» γεύματα την εβδομάδα, στα οποία μπορείτε να φάτε ότι επιθυμείτε.  Επίσης ξεκινάει η “υπόσχεση” για κατανάλωση  καθαρής πρωτεΐνης, που αποτελεί τον πυρήνα της δίαιτας, για μία ημέρα την εβδομάδα και κατά προτίμηση πάντα την ίδια μέρα.

Φάση 4

Η «Σταθεροποίηση», είναι το στάδιο της συντήρησης της δίαιτας.  Σύμφωνα με τον συγγραφέα, εφόσον ακολουθείτε τους παραπάνω κανόνες, μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε χωρίς να παίρνετε βάρος.

  • Όλα τα προηγούμενα, αν τα συνδυάσετε με περπάτημα 20 λεπτών την ημέρα, αποφεύγετε να χρησιμοποιείται ασανσέρ ή κυλιόμενες σκάλες και τρώτε 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης ημερησίως θα πετύχετε σύμφωνα με τον Ντουκάν το ιδανικό αποτέλεσμα!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα