Τα εντυπωσιακότερα οχήματα όλων των εποχών που οδήγησε ο James Bond!

0
772

Vodka martini, ακριβά κοστούμια, πανέμορφες γυναίκες  είναι μερικά μόνο παραδείγματα που συνέθεσαν την εικόνα του διάσημου πράκτορα. Όμως τα οχήματα που οδήγησε ανα τις δεκαετίες είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα…

 

Πέρα από όλα όσα αποκόμιζαν οι ηθοποιοί που υποδύονταν τον μυστικό πράκτορα από την πρώτη κιόλας ταινία είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να οδηγούν μερικά από τα πιο ακριβά, εντυπωσιακά και μοναδικά αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην παγκόσμια αγορά.  Και σε αυτά ακριβώς θα αναφερθούμε σε αυτό το κείμενο.

 

Lotus Esprit S1 – The Spy Who Loved Me (1977)

Καμιά τέτοια λίστα με τα οχήματα του James Bond δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη αν δεν συμπεριλαμβάνονταν η Lotus Esprit S1, ένα μοντέλο μισό αυτοκίνητο μισό υποβρύχιο που ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορούσε να πέσει στο νερό και να γίνει απόλυτα αδιάβροχο και λειτουργικό. Στην ταινία Ο κατάσκοπος που μ’ αγάπησε, το συγκεκριμένο μοντέλο πέρασε από ειδική επεξεργασία (χρησιμοποίησαν ακόμα και σπρέι αδιαβροχοποίησης), ώστε να είναι απόλυτα στεγανοποιημένο και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκηνές κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για τους λάτρεις της ταχύτητας. Τα 10 καλύτερα supercars της χρονιάς!

Citroën 2CV – For Your Eyes Only (1981)

Το μικρό κίτρινο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται στη λίστα μας όχι επειδή αποτέλεσε ένα μοναδικό παράδειγμα προηγμένης τεχνολογίας, αλλά κυρίως γιατί διέφερε ολοκληρωτικά από όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του διάσημου μυστικού πράκτορα. Στην υπόθεση της ταινίας ο Roger Moore και το Bond girl Carole Bouquet χρησιμοποίησαν το μικρό και ευέλικτο όχημα με σκοπό να κινηθούν άνετα μέσα στις πυκνές συστάδες ελαιόδεντρων σε μία πλαγιά της Ισπανίας προσπαθώντας να αποφύγουν μια συμμορία που τους καταδίωκε. Το 1980 η εταιρεία λάνσαρε ένα ανανεωμένο μοντέλο με περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για την επαναφορά της ταινίας αφήνοντας όμως ακριβώς όπως ήταν το λαμπερό κίτρινο χρόνο του αρχικού μοντέλου , αλλά και την στάμπα του “007” και τα σημάδια των σφαιρών στα πλαϊνά του αμαξώματος.

Aston Martin V12 Vanquish and Jaguar XKR – Die Another Day (2002)

Το μοντέρνο πολυτελές ύφος της Aston Martin ξεκίνησε από την συγκεκριμένη ταινία και ακολουθεί τον Βρετανό πράκτορα μέχρι και τις τελευταίες του ταινίες. Επίσης και η Jaguar XKR που υπάρχει στην ιδια σκηνή αποτέλεσε την τεχνολογική βάση για την μετέπειτα σχεδιαστική πορεία της διάσημης μάρκας.

Manslife λιστα: Tα πιο ακριβά και σπάνια αυτοκίνητα στον κόσμο!

BMW 750iL – Tomorrow Never Dies (1997)

Ιδού το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ποτέ ο James Bond. Στην ταινία Tomorrow Never Dies ο Pierce Brosnan με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούσε να παρκάρει και να κατευθύνει την BMW, όπου ακριβώς ήθελε!

Πώς να εντυπωσιάσεις με το στυλ σου!

AMC Matador – The Man With The Golden Gun (1974)

Η AMC Matador βρίσκεται στη λίστα μας για ένα και μόνο λόγο γιατί είναι το μοναδικό αεροπλανο-αυτοκίνητο. Στην ουσία πρόκειται για μια ειδική μετατροπή πάνω στο αρχικό μοντέλο και την προσάρτηση σε αυτό φτερών και έλικα. Το συγκεκριμένο μοντέλο χάρισε στους λάτρεις του James Bond μία από τις πιο δυνατές στιγμές.

Aston Martin DB10 – Spectre (2015)

Ένα από τα εμβληματικότερα μοντελα Aston Martin που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστικαν ποτέ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει την κορωνίδα της μέχρι τώρα κινηματογραφικής συμβίωσης του μυστικού πράκτορα με τους τέσσερις τροχούς και πραγματικά πρόκειται για ένα μοντέλο με απίστευτη ισχύ, αντοχή,ανεση και απόλυτη πολυτέλεια που δυστυχως μόνο ο Daniel Craig στάθηκε τυχερός να απολαύσει.

5 κανόνες για περιποιημένα γένια!