3 Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά που βοηθούν το αδυνάτισμα!

0
595

Υπάρχουν δυο ειδών λιπαρά στο διατροφολόγιο μας.  Το μόνο είδος λιπαρών που  είναι σίγουρα βλαβερά για την υγεία του οργανισμού σου, είναι τα τρανς λιπαρά, σύμφωνα με την διατροφολόγο Abby Langer. Τα άλλα είδη λιπαρών όμως φαίνεται να είναι αρκετά ωφέλιμα για την υγεία σου και την ρύθμιση του βάρους σου.

Αν επιθυμείς να ελέγξεις το βάρος σου και να έχεις μια πιο υγιή ζωή, δοκίμασε να εντάξεις στο διαιτολόγιο σου, τις παρακάτω τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά.

 

5 Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν θέλεις να έχεις 6-pack!

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και βιταμίνες το οποίο έχει πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Οι έρευνες επίσης δείχνουν πως οι υπέρβαροι άνθρωποι που τρώνε μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα αισθάνονται περισσότερο χορτάτοι για τις επόμενες 5 ώρες.

 

2. Κρόκος αυγού

Παρ΄ όλο που οι περισσότεροι θεωρούν πως τα αυγά αυξάνουν την χοληστερίνη και δημιουργούν καρδιακά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία εξέτασε τα αποτελέσματα διατροφών που περιείχαν λίγα αυγά σε σύγκριση με εκείνες που είχαν περισσότερα. Αντιθέτως οι κρόκοι των αυγών αυξάνουν τον κορεσμό και σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα, περιορίζοντας την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφών.

 

3. Ξηροί καρποί

Παρ΄ όλο που οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες, έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερους ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερο δείκτη μάζα σώματος συγκριτικά με εκείνους που δεν τρώνε. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην αποδεικνύει πως οι ξηροί καρπού σε αδυνατίζουν, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν πως η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίει ο οργανισμός σου όταν ξεκουράζεται, διατηρώντας το στομάχι σου χορτάτο για αρκετή ώρα.

Μια άλλη θεωρία ισχυρίζεται πως ο οργανισμός δεν μπορεί να χωνέψει μερικά λιπαρά που υπάρχουν σε συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα. Και όταν αυτές οι θερμίδες των λιπαρών βγαίνουν από το σώμα άθικτες, δεν περιλαμβάνονται στην διεργασία των θερμίδων που μπαίνουν και βγαίνουν από τον οργανισμό οι οποίες ευθύνονται για την αυξομείωση του βάρους.

 

Συμπληρώματα διατροφής: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να προστατέψεις την υγεία σου!