Skip to main content

Η μόνη άσκηση που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος στο ρεπερτόριό του, είναι ό,τι αφορά τους τους δικέφαλους! Ο λόγος που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι η δουλειά που κάνει στον πλατύ ραχιαίο μυ σας, και το αποτέλεσμα, δημιουργώντας το σχήμα «V»!

 

Οι βραχίονες ανοιχτοί και οι παλάμες να βλέπουν προς τα έξω, αν μπορείτε να εκτελέσετε δύο σετ από 10 έλξεις, δύο φορές την εβδομάδα, τότε θα είστε μπροστά από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών στο γυμναστήριο, ακόμα και από τους πιο σωματώδεις.

 

 

1. Έλξεις

 

 

 

 

Είναι μια απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική κίνηση για το καλοκαίρι, αλλά έρχεται με μια πολύ σημαντική προειδοποίηση: πρέπει να είστε σε αξιοπρεπή μορφή για να το υποστηρίξετε.

 

Για να στρώσετε το στομάχι σας, να τονώσετε τα χέρια σας και να γραμμώσετε το μυ της πλάτης σας, σας παραθέτουμε τις πέντε βασικές ασκήσεις.

Επειδή δεν είναι η ποιότητα του t-shirt που έχει σημασία, αλλά ο κορμός που είναι κάτω από αυτό (στην πραγματικότητα η ποιότητα έχει σημασία φορτία: μην αγοράζετε φθηνά παιδιά!)

 

2. Γίνε κομμάτια και ανέδειξε τους ώμους σας

 

 

 

Μια τρομερή άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί χωρίς απολύτως εξοπλισμό, ο “ορειβάτης” του βουνού είναι παραπλανητικά βίαιος και είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στο χρονοβόρο και δυσκίνητο καρδιο.

 

Λαμβάνοντας μια θέση πιέσεως, φέρτε τα γόνατά σας στο στήθος σας, εναλλασσόμενα ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί σας πόδι. Στόχος είναι να κάνετε σύνολα των 50-60 σε πλήρη χωρητικότητα, που εργάζονται μέχρι και 100 και πέρα. Είναι υπέροχα για να χάσουν το λίπος της κοιλιάς, εμπλέκοντας τον πυρήνα σας και τονώνοντας τους ώμους και την άνω πλάτη.

 

 

3. Για να κάνεις “ώμους”

 

Οι μυς που έγιναν διάσημοι από τον Tom Hardy και τις ταινίες Warrior και The Dark Knight Rises, οι υπερακάνθιοι , θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ευρύτερης σιλουέτας σε ένα μπλουζάκι, τη στάση σας.

 

Η καλύτερη άσκηση είναι η μόνιμη συρρίκνωση, η οποία μπορεί να γίνει είτε με μια μπάρα είτε με αλτήρες. Κρατώντας τη μπάρα μπροστά σας (ξεκινήστε με 5 κιλά σε κάθε πλευρά), χαλάρωσε τα γόνατα, ισιώστε την πλάτη και στη συνέχεια απλά σηκώστε τους ώμους σας, στοχεύοντας σε τουλάχιστον 20 επαναλήψεις κάθε φορά για τρία σετ.

 

Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά σίγουρα θα το νιώσετε το επόμενο πρωί.

 

 

4. Για τρικέφαλους: Βυθίσεις

 

 

Γνωρίζατε ότι το tricep είναι εύκολα ο μεγαλύτερος μυς στο χέρι σας κατά το 75%; Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε με τα χέρια σας φορώντας ένα ελαστικό φανελάκι, τότε τα τρικέφαλα σας θα χρειαστούν extra προσοχή.

Με τα μπράτσα πίσω από το σώμα σας και τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός, βυθίστε όσο πιο χαμηλά μπορείτε, διατηρώντας έναν ελεγχόμενο ρυθμό για ένα χρονόμετρο 30 δευτερολέπτων, φτάνοντας μέχρι ένα λεπτό.

 

5. Για το αποτέλεσμα

 

Το hindu είναι μια προηγμένη παραλλαγή που είναι ιδανική για να αναλάβει όλες τις βασικές περιοχές ενός αξιοπρεπούς σώματος μέσα σε ένα t-shirt, δουλεύοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος σας, ενδυναμώνοντας τον ιγνυακό τένοντα και η γλουτένη.

Tοποθετήστε τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων εκτός με τα χέρια σας μπροστά. Από το να σπρώχνεις το άκρο σου στον αέρα, πριν βυθιστείς, σιγά σιγά, φέρνοντας το κεφάλι και τους γοφούς σας προς τα χέρια σας, πριν πραγματοποιήσετε τη βύθιση και επιστρέψετε εκεί που ξεκινήσατε. Το κλειδί είναι να μην αφήσετε ποτέ το στήθος ή το στομάχι σας να αγγίξει το πάτωμα. Στόχος για πέντε επαναλήψεις και τρία sets.