Λαχταριστό ριζότο με τρούφα! Δοκίμασε να το φτιάξεις και δεν θα χάσεις!

Μια πολύ γευστική, θρεπτική αλλά και χωρίς πολλές θερμίδες συνταγή η οποία θα σου λύσει τα χέρια όταν θα θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και νόστιμο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά!

5 κλασικές συνταγές κοκτέιλ που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άντρες

Δες τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 50 γρ. μαύρη τρούφα, λεπτοτριμμένη  
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • flakes παρμεζάνας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

Συμβουλές για μια καλύτερη (και πιο ήρεμη) στάση ζωής!

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, απλά να μαλακώσει.
  • Πλένουμε το ρύζι καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο σε δόσεις. Η φωτιά θα πρέπει να είναι χαμηλή και να απορροφάται πρώτα η μία δόση ζωμού πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα.
  • Θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Μπορεί να και χρειαστεί και παραπάνω ποσότητα ζωμού ανάλογα την κατσαρόλα και το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας.
  • Τέλος προσθέτουμε την τρούφα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες τρούφας, flakes παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Καλή απόλαυση!

*/