Η Charlize Theron δεν είναι η φονική ξανθιά που ήξερες

0
15519

Αν θυμάσαι εκεί το κορδόνι που μάκραινε καθώς το φόρεμα της Charlize Theron ξηλωνόταν πόντο – πόντο στη διαφήμιση του Martini, καλύτερα, ξέχασε το. Αν θυμάσαι εκείνα τα ξανθά μακριά μαλλιά, ξέχασε τα κι αυτά. Η Theron δεν έχει καμία όρεξη να υποδύεται τη φονική ξανθιά. Για το νέο της ρόλο έκοψε τα μαλλιά της κοντά, φόρεσε στενή μαύρη φούστα, έγινε πιο πανκ και λιγότερο γκλάμουρ, και στο νέο της ρόλο δεν αστειεύεται καθόλου. Στην ταινία “Atomic Blonde” που θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του μήνα, υποδύεται ένα πράκτορα της ΜΙ6 που η υπηρεσία στέλνει στο Βερολίνο μερικές μέρες πριν την πτώση του Τείχους. Προφανώς, η αποστολή θα εκτελεσθεί αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.  Το θέμα είναι ότι η Theron ακολουθεί την προσέγγιση του Daniel Craig ή καλύτερα του Die Hard και του Bruce Willis, που είναι μεγάλη φαν.

 

Ένα ατέλειωτο καλοκαιρινό πάρτι είναι το instagram της Madison Headrick!

Στην πραγματική ζωή, η Charlize Theron είναι το είδος της ντίβας που κάνει τους πάντες γύρω της να αισθάνονται άνετα, είναι ιδιαίτερα φιλική και ακομπλεξάριστη. Ίσως, γιατί μέσα της ξέρει ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, γιατί έχει διαγράψει μια τεράστια διαδρομή από το Benoni της Νοτίου Αφρικής και έχει ξεπεράσει μια πολύ δύσκολη εφηβεία.  Δεν είναι λίγο να βλέπει τη μητέρα της να πυροβολεί και να σκοτώνει το μέθυσο και βίαιο πατέρα της, στα 15 μόλις της χρόνια. Και να έχει την ίδια της τη μάνα να τη χτυπάει με ότι έβρισκε μπροστά της. Είναι αυτή η δύναμη που αντλεί από τέτοιες εμπειρίες και στην οθόνη βγάζει τόσο τσαμπουκά όσο στο «Atomic Blonde», ενώ στην ζωή της περνάει ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας, γυναίκα που δε θα σε σνομπάρει και ίσως αντιμετωπίσει το φλερτ σου με χιούμορ.

Αυτό τον τσαμπουκά συνδυάζει με απίστευτο επαγγελματισμό που είναι παροιμιώδης στους Χολιγουντιανούς κύκλους. Η Theron παίρνει τους ρόλους, ή καλύτερα διαλέγει τους ρόλους που χρειάζεται για να χτίσει την καριέρα της λιθαράκι – λιθαράκι. Και βάζει σε αυτούς όλο της τη δημιουργικότητα, τους γυρνάει ανάποδα, τους διαμορφώνει και βάζει τη δική της σφραγίδα.  Στην περίπτωση του “Atomic Blonde” είναι οι πληγές και οι μώλωπες στο σώμα της. Στην πραγματική ζωή είναι τα ψυχικά τραύματα που θέλει να ξεπεράσει. Η ίδια λέει ότι αν δεν είχε αυτή τη δουλειά θα είχε καταλήξει στον ψυχίατρο. Είναι μια δουλειά που τη χρειάζεται γιατί δεν θέλει να λέει τα προβλήματα της εδώ κι εκεί. Προτιμά να πληρώνεται για να λέει τα προβλήματα της και όχι να πληρώνει η ίδια.

Ο επαγγελματισμό αυτός αντανακλάται και στο γεγονός ότι δεν προσπαθεί να χτίσει μια καριέρα πάνω στο gossip και το lifestyle. Αυτά που είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή είναι ελάχιστα. Όλοι γνωρίζουν ότι πριν τρία χρόνια περίπου υιοθέτησε ένα αγοράκι και ότι ζει με τον Sean Penn που άφησε για χάρη της το Malibu. Από τα λίγα που έχει δηλώσει σχετικά είναι ότι η υιοθεσία είχε πολύ θετική επίδραση στη ζωή της κι έτσι ήταν πιο ευτυχισμένη κάτι που βοήθησε τη σχέση της με τον Sean Penn. Γι’ αυτό δεν είναι απλά μια μητέρα με καριέρα στο Χόλυγουντ, είναι μια μητέρα, ηθοποιός με Όσκαρ, ακτιβίστρια και πρέσβης της Dior. Με τα δικά της τα λόγια:  «Απλά δεν ήθελα να παίξω το κοριτσάκι – πράκτορας που βασίζεται στο φλερτ,» λέει στις συνεντεύξεις της αν και είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν θα την βρουν σέξι με τη μίνι φούστα και αυτό το πανκ στιλ. «Θα ήταν πολύ βαρετό να προσελκύω τους άντρες και μετά να ακολουθεί μάχη.»

Και στην ουσία σε κάνει να πιστέψεις ότι αυτός ο χαρακτήρας μπορεί να είναι έστω και λίγο αληθινός. Είναι η πράκτορας που τσαλακώνεται, ματώνει, χάνει προσωρινά αλλά στο τέλος ολοκληρώνει την αποστολή χωρίς τα φυσικά της θέλγητρα. Ναι μεν ξανθιά αλλά απόμακρη, υπολογιστική και φονική.

 

Samantha Hoopes: Κορμί πρόκληση