Από τι προκαλούνται οι σεξουαλικές φαντασιώσεις…?

0
234

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι σχετικά με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις; Πόσο ένοχα πρέπει να νιώθουμε όταν έχουμε μια απαγορευμένη φαντασίωση; Ευτυχώς, η επιστήμη είναι με το μέρος μας!

Aν θέλετε να αποκτήσει ενδιαφέρον το επόμενο δείπνο σας, θέστε αυτό το ερώτημα: ποιο ήταν το αντικείμενο της τελευταίας σεξουαλικής φαντασίωσής σας?

Οι περισσότεροι θα υποστηρίξουν ότι δεν φαντασιώνονται ή ότι έχουν φαντασιώσεις μόνο με το σύντροφό τους. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι έχουν ερωτικές φαντασιώσεις και μάλιστα απαγορευμένες. Ωστόσο σπάνια, αν όχι ποτέ, έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για αυτό.

Η ερωτική φαντασίωση ταμπού?

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι κάτι, το οποίο σπανίως συζητάμε, ακόμη και με τους πολύ στενούς μας φίλους. Οι βαθύτερες σεξουαλικές σκέψεις μας θεωρούνται συχνά κάτι πολύ παράξενο, παράλογο, ή απλά λάθος να το μοιραστούμε με οποιονδήποτε.

Οι φαντασιώσεις μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις σχέσεις μας, ή, ακόμη χειρότερα, με τον εαυτό μας. Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό, αν όχι αναγκαίο, κομμάτι της σεξουαλικής μας ταυτότητας. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτό.

Οι περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι σχεδόν όλοι έχουμε κρυφούς πόθους και επιθυμίες αλλά σχεδόν κανένας από εμάς δεν συζητάει για αυτό.

Στη διάρκεια έρευνας που έκανε κατά τη συγγραφή του βιβλίου του «Ποιος κοιμάται στο μυαλό σου: ο μυστικός κόσμος των σεξουαλικών φαντασιώσεων» ο Brett Kahr, ψυχολόγος από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπέβαλε ανώνυμες ερωτήσεις σε 18.000 άτομα στη Βρετανία και την Αμερική. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη συχνότητα και το περιεχόμενο των φαντασιώσεών τους και διαπίστωσε ότι 9 στους 10 έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις. Και το σημαντικότερο ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός ο ένας 10, που υποστηρίζει ότι δεν έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις στην πραγματικότητα έχει και παραέχει, αλλά ντρέπεται πάρα πολύ να το παραδεχτεί.

Ακόμη και εκείνοι που παραδέχονται ότι έχουν φαντασιώσεις είναι απρόθυμοι να συζητήσουν τι είναι αυτό που τις προκαλεί. Το 95% από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν έχουν ποτέ συζητήσει λεπτομερώς για τις φαντασιώσεις τους με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Παρά το γεγονός ότι κάποιες φαντασιώσεις μπορεί να είναι καλύτερο να μην αποκαλύπτονται-όπως για παράδειγμα το να αποκαλύψετε στο νέο σύντροφό σας ότι σκεφτόσασταν την προηγούμενη σχέση σας, την ώρα που κάνατε σεξ μαζί του, δεν το συζητάμε καν για τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις με φίλους-. Η ερωτική φαντασία αποτελεί ταμπού.

πηγή:oneman