Skip to main content

Όλα όσα και αν έχεις σκεφτεί κατά τη διάρκεια του σεξ για να σε αποσπάσουν από έναν πρόωρο οργασμό και να διαρκέσεις για περισσότερη ώρα στο κρεβάτι, τόσο πιο γρήγορα σε κάνουν να τελειώνεις και σίγουρα δεν είσαι ο μόνος!

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει σχεδόν κάθε άντρα κάποια στιγμή της ζωής του, δηλώνει ο Dr. Thomas J. Walsh, από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Υπάρχουν δυο μέθοδοι για να μπορέσεις να διαρκέσεις περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια του σεξ και αφορά την φυσική και ψυχολογική θεραπεία. Ενώ τα φυσικά φάρμακα επηρεάζουν τις αισθήσεις σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ωστόσο οι ψυχολογικές θεραπείες περιορίζουν τις ανησυχίες, το στρες ή άλλους ψυχικούς παράγοντες οι οποίοι ευθύνονται για την πρόωρη εκσπερμάτωση σου.

Απλά θυμήσου πως η διάρκεια δεν είναι το βασικότερο κριτήριο για ένα καλό και ποιοτικό σεξ. Για να ανακαλύψεις όλα όσα ερεθίζουν τη σύντροφο σου στο κρεβάτι είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ σας, έτσι ώστε να περάσετε και οι δυο εξίσου καλά.

 

Tα πιο ερωτικά σημεία των γυναικών! Που θέλουν να τις αγγίζεις;

 

Δες παρακάτω μερικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την πρόωρη εκσπερμάτωση, φρόντισε όμως να τα δοκιμάσεις πρώτα μόνος σου πριν επιχειρήσεις να κάνεις κάποια από τα παρακάτω κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Η τεχνική της Βιοανάδρασης

Σε γενικούς όρους, αναφέρεται στην ιδέα του να ρυθμίζεις την νευροψυχολογία σου ή τον τρόπο που το σώμα σου αντιδράει στις φυσικές αισθήσεις. Αν και υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι βιοανάδρασης, ένας από τους πιο συνηθισμένους όσον αφορά την μεγαλύτερη σεξουαλική διάρκεια, είναι να φέρεις το σώμα σου στο χείλος του οργασμού πριν σταματήσεις κάθε σεξουαλική ενέργεια μέχρι να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο του οργασμού σου.

Είναι σημαντικό να εξασκείς το σώμα σου με τη συγκεκριμένη τεχνική για να σε βοηθήσει να μάθεις το μυαλό και το σώμα σου να ελέγχει τον οργασμό όσο καλύτερα γίνεται.

 

Η μέθοδος της πίεσης

Αν αισθάνεσαι πως φτάνεις σε οργασμό, σταμάτησε και ζούληξε το σημείο ακριβώς κάτω από το κεφάλι του πέους. Άσκησε πίεση με τον αντίχειρα και τον δείκτη σου και εστίασε την πίεση στην ουρήθρα, συμβουλεύει ο θεραπευτής του σεξ Dr. Ian Kerner και συγγραφέας του βιβλίου She Comes First.

Η τεχνική της πίεσης μπορεί να σε βοηθήσει να διαρκέσεις περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια του σεξ με το να απομακρύνεις το αίμα από το πέος σου και να περιορίζεις προσωρινά την σεξουαλική ένταση η οποία προκαλεί την εκσπερμάτωση.

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι μια ακόμη μορφή βιοανάδρασης.

 

Δώσε προτεραιότητα στη σύντροφο σου

Όταν τη βοηθάς να τελειώσει πρώτη είτε με το στόμα σου, είτε με τα δάχτυλα σου, είτε με κάποιο παιχνίδι, το να γνωρίζεις πως έχει απολαύσει έναν οργασμό μπορεί να ανακουφίσει λίγο την πίεση που νιώθεις για να διαρκέσεις περισσότερη ώρα στο κρεβάτι.

 

Περιόρισε την ευαισθησία σου

Όπως εκείνα τα αναισθητικά που μας βάζουν οι οδοντίατροι για να μας κάνουν την ένεση, έτσι και συ μπορείς να αγοράσεις κάποια τοπικά αναισθητικά, τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις πάνω στο πέος σου για να περιορίσεις την ευαισθησία και να διατηρήσεις τον έλεγχο.

Όταν τα χρησιμοποιήσεις σωστά και με σύνεση, μπορείς να ρυθμίσεις τα επίπεδα της ευαισθησίας σου και δεν χρειάζεται να ανησυχείς πως μπορεί να μεταφερθεί στην σύντροφο σου.

Ωστόσο όμως πρέπει να γνωρίζεις πως η συνεχής έλλειψη της ευαισθησίας μπορεί να δυσκολέψει τη στυτική σου λειτουργία.

 

Χρησιμοποίησε ειδικά προφυλακτικά

Πολλές εταιρίες προφυλακτικών έχουν κατασκευάσει ειδικά προφυλακτικά για το σκοπό αυτό, έτσι ώστε να εντείνουν την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πολλά προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα με πολύ χοντρό ελαστικό τα οποία λειτουργούν ως αναισθητικά για το πέος σου, με αποτέλεσμα να διαρκείς περισσότερη ώρα.

Ψάξε για μάρκες που να γράφουν «για μεγαλύτερη διάρκεια» τα οποία είναι περισσότερο ενισχυμένα από τα υπόλοιπα.

Πάρε χάπια

Πολλοί άντρες καταπίνουν χάπια για να διατηρούνται στητοί για περισσότερη ώρα στο κρεβάτι, όπως επίσης και στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά νόμιμα χάπια τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να διαρκείς περισσότερο.

Το πρόβλημα όμως είναι πως ο Οργανισμούς Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων δεν έχει εγκρίνει τα συγκεκριμένα χάπια για να θεραπεύσουν την πρόωρη εκσπερμάτωση στην Αμερική. Ακόμη και αν πολλές δοκιμές έχουν δείξει πως τα συγκεκριμένα χάπια έχουν βοηθήσει τους άντρες με αυτό το πρόβλημα, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσουν άλλες βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

Τα περισσότερα από αυτά τα χάπια είναι αντικαταθλιπτικά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στη διάθεση ή να δημιουργήσουν άλλες παρενέργειες, τα οποία δεν μπορείς να χρησιμοποιείς συχνά εάν το πρόβλημα σου δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη ποιότητα της ζωής σου.

 

Συμβουλέψου έναν ειδικό

Αν πιστεύεις πως έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να έχεις καλύτερο σεξ και δεν έχεις δει κάποια επιτυχία, ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσεις το πρόβλημα σου με έναν ειδικό ο οποίος ειδικεύεται στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Πολλές τεχνικές από τις παραπάνω, όπως η βιοανάδραση είναι αποτελεσματικές τεχνικές τις οποίες μπορεί να σου προτείνει ένας ειδικός και να σε βοηθήσει να τις εφαρμόζεις αποτελεσματικά στη καθημερινότητα σου.

 Δεν είναι τόσο σημαντικό να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό, αλλά να μάθεις φυσικούς και ψυχολογικούς μηχανισμούς που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την πρόωρη εκσπερμάτωση.

 

Άλλο επίπεδο στο κρεβάτι: Η στάση “κάρφωμα” και πώς να της το κάνεις!