Home Women Σχέσεις Πόσο συχνά πρέπει να κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;!

Οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται άβολα σχετικά με το πόσο συχνά κάνουν σεξ ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε εμείς οι γυναίκες. Όταν μια γυναίκα παραπονιέται στις φίλες της πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη σχέση της με τον σύντροφο της, το πρώτο πράγμα που συνήθως τη ρωτάνε, είναι αν κάνει ακόμα σεξ με το αγόρι της και με τη συχνότητα.

 

6 Βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να σε συγχωρήσει κάποιος που πλήγωσες!

Είναι αλήθεια άραγε η θεωρία εκείνη που ισχυρίζεται πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ;

 Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, ανακάλυψε πως κανένας δεν είχε ασχοληθεί ουσιαστικά με τη συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ του σεξ και της ευτυχίας, περισσότερο ως αιτία παρά ως συνέπεια.

Στην έρευνα αυτή, χώρισαν 64 ζευγάρια, με διαφορετική σεξουαλική συχνότητα, σε δυο γκρουπ. Ζήτησαν από το γκρουπ Α να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό στη σεξουαλική ζωή τους και από το γκρουπ Β να κάνουν διπλάσιο σεξ απ΄ όσο συνήθιζαν να κάνουν.

Προς έκπληξη των ερευνητών στο τέλος της έρευνας, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός του γκρουπ Β είχε μειωθεί κατακόρυφα και το σεξ δεν ήταν πλέον το ίδιο διασκεδαστικό για εκείνους. Όπως αποδεικνύεται, τα ζευγάρια τείνουν να είναι περισσότερο ευτυχισμένα όταν κάνουν σεξ με τη συχνότητα που εκείνα επιθυμούν, χωρίς να τους αναγκάζει κάποιος άλλος για τον οποιοδήποτε λόγο, όπως συνέβη στη προκειμένη περίπτωση για χάρη της επιστήμης.

Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί περισσότερο στη σεξουαλική ποιότητα παρά στη σεξουαλική συχνότητα των δεσμευμένων ζευγαριών και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να προκύπτουν ανησυχίες σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Πολλές γυναίκες επηρεάζονται από τις συζητήσεις με τις φίλες τους όταν αναφέρονται στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών με τον σύντροφο τους και συχνά τείνουν να συγκρίνουν τη σχέση τους με άλλα ζευγάρια, προκαλώντας μιζέρια στον εαυτό τους και δημιουργώντας προβλήματα στην ψυχολογία τους σχετικά με την υποτιθέμενη ευτυχία τους.

Μια γυναίκα που συμμετείχε στην συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όταν ξεκίνησε να συγκατοικεί με τον σύντροφο της πριν 3 χρόνια, από το να κάνουν σεξ κάθε βράδυ κατέληξαν στο να κάνουν σεξ μια ή δυο το πολύ φορές τη βδομάδα. Μερικές φορές θεωρούσε πως είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μερικές φορές ένοιωθε αρκετά άσχημα γι΄αυτό το θέμα. Τις περισσότερες όμως φορές συνήθιζε να ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό της, πως δεν ήταν αρκετά σέξι για εκείνον και δεν τον προσέλκυε το ίδιο όπως παλιά με αποτέλεσμα να χαλάει η ψυχολογία της. Ωστόσο τονίζει πως υπήρχαν πολλά άλλα θετικά στοιχεία στη σχέση τους τα οποία δεν κάνουν αισθητή την μείωση της συχνότητας του σεξ μεταξύ τους.

 

Μερικά απλά βήματα για να γίνεις ο ιδανικος σύντροφος!

Από πολλές συνεντεύξεις γυναικών που συνήθιζαν να κάνουν σεξ μια ή δυο φορές τη βδομάδα με τον σύντροφο τους, η ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου, ανακάλυψε πως η ευτυχία είναι εκείνη που δημιουργεί την επιθυμία για σεξ και όχι το αντίστροφο. Αν κάποιος από τους δυο σε μια σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δουλειά του ή με την οικογένεια του, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μειωθεί και η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής μεταξύ σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως βρίσκεστε σε μια προβληματική σχέση.

Από την άλλη μεριά όμως καμία γυναίκα της έρευνας δεν ανέφερε πως είχε καλύτερη ποιότητα σεξ με περισσότερους οργασμούς, όταν ήταν ελεύθερη, αφού όπως αποδεικνύεται η εξοικείωση που υπάρχει μεταξύ δύο ανθρώπων σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να κάνει το σεξ ακόμη καλύτερο από ένα one night stand.

Ο οργασμός όμως για πολλές γυναίκες είναι κάτι το ακατόρθωτο και για να τον επιτύχουν στη σεξουαλική τους επαφή, πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στη ποιότητα του σεξ παρά στη συχνότητα. Αν κάνεις σεξ με τον σύντροφο σου μια φορά τη βδομάδα και έρχεσαι σε οργασμό, για ποιο λόγο να μπεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τη σεξουαλική σου ζωή με κάποιο άλλο ζευγάρι το οποίο συνηθίζει να κάνει σεξ 5 φορές τη βδομάδα χωρίς να έρχεται ποτέ σε οργασμό;! Ακριβώς, δεν θα πρέπει να συγκρίνεις την ποιότητα σου με την ποσότητα κάποιου άλλου.

 

Go down! 8 πράγματα που εύχονται οι γυναίκες να ήξερες για το στοματικό sex

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ