Home Women Σχέσεις Πώς να αποφύγετε τη συζήτηση “Πρέπει να μιλήσουμε για μας”

Πώς να αποφύγετε τη συζήτηση “Πρέπει να μιλήσουμε για μας”

“Εμείς τώρα τι είμαστε;” Αυτή η ερώτηση σας κάνει να αισθάνεστε σαν να έχετε μπει στο στόχαστρο, έτσι δεν είναι; Σαν να δέχεστε επίθεση ή να βρίσκεστε μπροστά σε τελεσίγραφο, παρά τα αμφίσημα σημάδια που έχετε πάρει σε σχέση με την τρέχουσα σχέση σας (ή μη-σχέση).

 

Για οποιονδήποτε λόγο, ερμηνεύουμε σχεδόν πάντα το ερώτημα “τι είμαστε;” ως μέρος μιας επικίνδυνης αποστολής που προσπαθεί να μας στερήσει την ελευθερία. Και τα κακά νέα είναι ότι ο σύντροφος που το ξεκινάει δεν το κάνει για να “ψαρέψει” την κατάσταση ή από γενικό ενδιαφέρον, αλλά επιθυμεί πραγματικά να μάθει τι θέλει ο απέναντι του από εκείνον, δηλαδή ζητάει ειλικρίνεια κι ευθύτητα. Αυτό ακούγεται καθόλου ανακουφιστικό ή…;

 

Δυστυχώς, καθώς η ερώτηση τίθεται σε εσάς, ενώ δίνετε ανάμεικτα μηνύματα-σημάδια στον ερωτικό σας παρτενέρ, οι απαντήσεις ποικίλλουν από το να επικαλεστείτε έλλειψη συναισθηματικής διαθεσιμότητας, μέχρι το να παραδεχτείτε αμυντικά, “δεν έψαχνα τίποτα σοβαρό.” Αυτό θα ήταν καλό εάν οι πράξεις σας δεν έδειχναν διαφορετικά, προκαλώντας έτσι το όλο gist και το ζητούμενα της κουβέντας.

 

‘Έχετε καταλάβει ότι αυτό το κάνετε εσείς στον εαυτό σας; Το να βγαίνεις με κάποιον-α δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο να οδηγήσει στο φόβο του «τι είμαστε». Αλλά αν συνεχίσετε να συνάπτετε σχέσεις συνεχώς με ανθρώπους που δεν θέλετε να τις προχωρήσετε ή να τις εξελίξετε κατά κάποιον τρόπο, υπάρχω αρκετά dos and donts για να δημιουργήσετε ένα καθαρό τοπίο εξ’αρχής ώστε να μην απολογείστε αργότερα.

 

Όταν δεν θέλετε να μπείτε σε μια σχέση, αλλά δεν θέλετε και να είστε μόνοι, καλό θα ήταν να κάνετε μια καλή ενδοσκόπηση, προτού ξεκινήσετε τα ραντεβού. Το “δεν έχουμε κάτι σοβαρό” δεν περιλαμβάνει το κράτημα των χεριών δημοσίως ή το να είστε μαζί 5 με 6 φορές την εβδομάδα!

 

 

couple-hiking.jpg

 

 

Διατηρήστε τη ρουτίνα σας!

Εάν και οι δύο αποφασίσετε να προχωρήσετε με τη λογική ότι δεν τρέχει μεταξύ σας κάτι σοβαρό, θα πρέπει να διατηρήσετε πολλά από αυτά που σας αρέσει να κάνετε καθημερινά. Μη γίνεται αυτός-η της παρέας που εξαφανίζεται κάθε φορά που αρχίζει να βγαίνει με νέο-α γκόμενο-α, ειδικά εάν πρόκειται να κρατήσετε τα πράγματα casual.

Συνεχίστε να βγαίνετε με τους φίλους σας, να διασκεδάζετε μαζί, να τους καλείτε για επιτραπέζια, fondi ή για να παρακολουθήσετε αγώνα το βράδυ. Μην αντιμετωπίζετε αυτό το νέο άτομο σαν ένα “κουτάβι”, επενδύοντας κάθε δευτερόλεπτο σε αυτά όταν έχετε μηδενική πρόθεση να συνδεθείτε.

 

 

Να περνάτε καλά αλλά να είστε και ανεξάρτητος

 

Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείται να είστε αγενής με αυτόν που βγαίνετε ή να τον υποτιμάτε. Πρέπει να επικοινωνείτε με σαφήνεια και σεβασμό. Να απαντάτε στα μηνύματα τους. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί και δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεστε για το ίδιο το άτομο. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι φροντίζετε αρκετά ώστε να μην σκοντάψετε σε κάτι που μοιάζει με αφοσιωμένη σχέση χωρίς τον τίτλο. Στην πραγματικότητα, ίσως να συναντάτε ακόμα άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα στις επιθυμίες σας, μετριοπάθεια και διατήρηση της ανεξάρτητης ζωής σας. Για το λόγο αυτό, το να κοιμάστε μαζί δύο νύχτες συνεχόμενα μπορεί να φανεί…ξέρετε…σαν αυτό που θέλετε να έχετε, σχέση!

 

Καλές οι κοινές παρέες αλλά όχι και παντού μαζί

 

Καλό θα ήταν να κρατάτε απόστασή από τους πιό στενούς φίλους σας βοηθάει. Δεν είναι αγενής. απλά απολαμβάνετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου χωρίς να μπαίνετε εγωιστικά σε κάθε πτυχή της ζωής του, στην οποία δε θέλετε εξ’αρχής να εισχωρήσετε. Προφανώς οι τρυφερές επιδείξεις σε δημόσιους χώρους κάνουν κι εσάς και τον άλλο-η να φαίνεστε μη διαθέσιμοι (κάτι που δε θέλετε σωστά;)

Δείτε επίσης