Skip to main content

Κάνε όσο περισσότερο σεξ μπορείς, ακόμη και αν έχεις πονοκέφαλο, γιατί μπορεί να γίνει το καλύτερο παυσίπονο και η σεξουαλική πράξη συμβάλλει στην μακροζωϊα.

1.Το σεξ καίει θερμίδες

Ανάλογα με την ένταση που το εξασκείτε δυναμώνει τους μύες, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και θέτει σε λειτουργία το σώμα στο σύνολό του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι αρκετή άσκηση, ώστε να φτάσετε να ξεγραφτείτε από το γυμναστήριο. Ο μέσος όρος των θερμίδων που καίει ένας άντρας είναι 101 και μια γυναίκα 69.

2.Με το σεξ κοιμάστε καλύτερα

Μετά τον οργασμό το σώμα απελευθερώνει τη προλακτίνη (χαλαρωτική ορμόνη), η οποία βοηθάει για έναν καλό και εύκολο ύπνο. Εάν δεν νιώθετε κούραση πριν το σεξ, τότε μετά από αυτό θα έχετε περισσότερο την ανάγκη να κοιμηθείτε, γι’ αυτό κορίτσια μη παρεξηγείτε τους άντρες αρχίζουν τα ροχαλητά.

3.Το σεξ ρίχνει την πίεση και μειώνει το άγχος

Έρευνα έδειξε πως όσοι έκαναν τακτικά σεξ, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις αγχωτικές καταστάσεις και τις επιπτώσεις τους, σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Από την έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα πως με το σεξ όχι μόνο ρυθμίζεται καλύτερα η αρτηριακή πίεση αλλά βοηθάει στην διαχείριση του καθημερινού άγχους.

4.Το σεξ δυναμώνει την καρδιά

Το τακτικό σεξ ενισχύει την υγεία του καρδιαγγειακού, καθώς οι άντρες που κάνουν σεξ δυο φορές την εβδομάδα για 20 χρόνια έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο, από όσους έκαναν σεξ μια φορά το μήνα. Οι πιθανότητες καρδιαγγεικού επεισοδίου, τα πρώτα δέκα χρόνια πέφτουν κατά 50% σε όσους έχουν συχνή ερωτική ζωή. Ωστόσο, τέτοιου είδους πορίσματα έχουν να κάνουν περισσότερο με συσχετισμούς και όχι τόσο με ευθεία αιτιότητα. Αυτό που ισχύει είναι πως το σεξ βοηθάει στη ρύθμιση των ορμόνων στο σώμα, η ισορροπία των οποίων επηρεάζει συνολικά τον οργανισμό και την λειτουργίας της καρδιάς.

5.Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το εβδομαδιαίο σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας το από το κοινό κρυολόγημα. Σχετική έρευνα σε φοιτητές των οποίων αναλύθηκαν τα στοματικά υγρά, έδειξε πως όσοι είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, είχαν περισσότερα αντισώματα στο σάλιο τους σε σχέση με τους λιγότερο δραστήριους.

6.Το σεξ είναι αναλγητικό

Κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνονται ενδορφίνες και μαζί με την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος έχουν μέχρι και αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί ο πονοκέφαλος να είναι ανασταλτικός παράγοντας για μια γυναίκα, αλλά γερμανική έρευνα έδειξε οτι το 60% των γυναικών που έκαναν σεξ παρά τον πονοκέφαλο, παρατήρησαν μερική αλλά και ολική ανακούφιση από τον πόνο.

7.Το σεξ δυναμώνει τη σχέση

Η ορμόνη της αγάπης (ωκυτοκίνη) που επελευθερώνεται κατά τη σωματική επαφή αυξάνει το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των συντρόφων, ενώ όσο περισσότερο χρόνο περνάει μαζί το ζευγάρι ακριβώς μετά το σεξ, τόσο το καλύτερο για τη μεταξύ τους σχέση και την ικανοποίηση που νιώθουν και οι δυο από τη σχέση τους.

8.Το σεξ είναι το μυστικό της ευτυχίας

Η σωματική επαφή και η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνονται όσο περνάνε τα χρόνια. Τα ζευγάρια που δεν παραιτούνται από το σεξ, όσα χρόνια και αν πέρασαν και έχουν λιγοστέψει οι αντοχές τους, δηλώνουν περισσότερο ευτυχισμένοι και ικανοποιημενοι από τη ζωή και το γάμο τους, συγκριτικά με όσα ζευγάρια δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστη ερωτική ζωή. Σεξουαλική δραστηριότητα δε σημαίνει αποκλειστικά συνουσία ή οργασμό, καθώς ακόμα και η ελάχιστη ερωτική διέγερση κάνει καλό στη σχέση.

9.Το σεξ σας κάνει πιο έξυπνους

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Princeton έδειξε πως όσα ποντίκια είχαν συχνότερες σεξουαλικές επαφές παρουσίαζαν μεγαλύτερη αύξηση στο κομμάτι του εγκεφάλου, που σχετίζεται άμεσα με τη μάθηση και τη μνήμη. Τα χημικά που επελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενεργοποιούν συγκεκριμένα σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει η θεωρία πως με το σεξ μπορεί κάποιος να γίνει εξυπνότερος.

10.Το σεξ σας κάνει νεότερους

Οι ενδορφίνες μαζί με τις ευεργετικές επιπτώσεις του σεξ στον ύπνο, στην αντιμετώπιση του άγχους και μαζί με την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος έχουν σαν αποτέλεσμα να φαίνεστε νεότεροι όταν διάγετε μια ενεργό σεξουαλικά ζωή. Αποτελέσματα βρετανικής έρευνας έδειξαν πως άτομα ηλικίας 40-50 ετών με συχνή σεξουαλική ζωή έδειχναν 7 χρόνια νεότεροι από την κανονική τους ηλικία.