Home Women Σχέσεις Οδηγός Επιβίωσης: Πώς να είστε καλός σύντροφος όταν εκείνη είναι άρρωστη

Οδηγός Επιβίωσης: Πώς να είστε καλός σύντροφος όταν εκείνη είναι άρρωστη

Ο φετινός χειμώνας συνεχίζει να μας σημαδεύει με εμπειρίες, ιώσεις, αρρώστιες, απογοητεύσεις και γενικά έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί διάφορες αλλαγές, σωματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές κλπ. 

Ωστόσο every cloud has a silver lining και ουδέν κακό αμιγές καλού οπότε μην απελπίζεστε! Κάθε αρρώστια μπορεί να γίνει και μια ευκαιρία για να δείξετε στον άνθρωπο σας πόσο τον αγαπάτε!

Το κορίτσι είναι κρεβατωμένο και ο provider καλός σύντροφος της φτιάχνει σούπα . Περιττό να ειπωθεί ότι για μια γυναίκα είναι τρομερά σημαντικό να της σταθεί ο φίλος της σε μια τέτοια κατάσταση «κλινήρης αποσυναρμολόγησης». Στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα τεστ, μια δοκιμασία που υποβάλλουν οι γυναίκες-συνειδητά ή ασυνείδητα-στους άντρες, για να δουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για πάρτη τους! Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη σχέση σας, να γίνετε όσο ρομαντικός θέλετε και να χειριστείτε κάπως την κατάσταση, ενώ παράλληλα είστε κοντά της και την φροντίζετε ή αντίθετα να το χειριστείτε αδιάφορα και για ακόμα μία φορά να αποφύγετε αυτήν την εξαιρετική πάσα της τύχης και να σας χωρίσει! Η επιλογή είναι δική σας.

Φυσικά εάν είστε φιλαράκια-γκόμενοι, κι οι δύο cool με αυτό που έχετε και συμβαίνει, το πράγμα αλλάζει. Το «αρρωστημένο σεξ» στην κυριολεξία, με μύτη μπουκωμένη, μύξες, πυρετό και δε συμμαζεύεται, οδηγεί το πράγμα σε άλλο level, οπότε απ’τη στιγμή που το κάνετε και είστε μαζί της και γουστάρετε, τότε παραδεχτείτε ότι τη θέλετε πολύ και αδράξτε την ευκαιρία να λάμψετε!

Ωστόσο πριν κάνετε εμφάνιση με δώ

 

57301068_xs.jpg

ρα που εύχονται ανάρρωση, αγάπη και γλύκες, δείτε τι επιθυμεί και η ίδια. Μπορεί να θέλει να μείνει μόνη της. Το να πιάνεις στον αέρα αυτά που επιθυμεί είτε στα λέει και είναι ρητά είτε άρρητα, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μία σχέση κι αυτό οι γυναίκες το ξέρουν, το αναγνωρίζουν και αποτελεί top προυπόθεση για να σε πάρει στα σοβαρά υπό όλες τις συνθήκες. Χρειάζεται να επισκεφθεί γιατρό, θέλει να κάνει κάποια ψώνια για το σπίτι, να βάλει μπουγάδα, κάν’τε οτιδήποτε είναι εφικτό, στα πλαίσια λογικής και επιθυμεί η ίδια από εσάς (ακόμα και βόλτα το σκύλο της) γιατί μετράει τρομερά για εκείνη και ενδόμυχα σας βαθμολογεί.

Δεν πρέπει να υποχωρήσετε από το παιχνίδι, δείτε το σαν challenge και για τη σχέση σας και για εσάς τους ίδιους. Αφήστε την επίκριση στην άκρη, μην της επισημαίνετε ότι δείχνει άσχημα ή κουρασμένη και κάν’τε το και σα χάρη και στον εαυτό σας. Δε χρειάζεται να αρχίσετε να την παρατηρείτε εξονυχιστικά γιατί τότε θα αντικρίσετε κάτι παραπάνω από μία μπουκωμένη μύτη ή τον επαναλαμβανόμενο βήχα ή τα απεριποίητα μαλλιά. Μα τι περιμένατε κι εσείς;

Επίσης μην αναφερθείτε από μόνοι σας στο θέμα του σεξ εκτός εάν τη δείτε να κινείτε προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε αποφασίζετε εκείνη τη στιγμή τι θέλετε να κάνετε, γιατί καλά και όμορφα όλα, αλλά μπορεί να σας κολλήσει!

 

189432-250x354-man-caring-for-woman.jpg

 

Ακόμα πιο σημαντικό, αποφύγετε σοβαρές συζητήσεις για τη σχέση σας, τύπου πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε, τι δίνουμε, τι παίρνουμε, πώς θέλουμε να συνεχίσουμε. Ήδη είναι αρκετά ευάλωτη και εσείς πέρα από τις υπερωρίες που κάνετε σπίτι της, δε νομίζω να έχετε όρεξη για τέτοια θέματα συζήτησης. Το επισημαίνω γιατί είναι σύνηθες υπό τέτοιες συνθήκες να αναφερθούν τέτοια λόγια, που αναζητούν κυρίως την επιβεβαίωση και την ενίσχυση του ρομαντισμού μέσα της, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο, εκτός εάν σας βγαίνει και θέλετε να εκφραστείτε κι εσείς ο ίδιος.

Ένας καλος αντιπερισπασμός, πανάκεια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η μαγειρική και οι σειρές. Μαγειρέψτε μαζί ή μόνος σου ή φτιάξε τη σούπα της για παράδειγμα και παράγγειλε κάτι για σένα και ξεκινήστε μαραθώνιο Sopranos ας πούμε (ή Twin Peaks). Έχει συμβεί, είναι αληθινό και δε θα το μετανιώσετε.

Και κάπως έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δείτε επίσης