Skip to main content

Nέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας αποκαλύπτει ότι ένας άντρας και μια γυναίκα ελκύονται όταν έχουν τον ίδιο τρόπο ομιλίας. Αν δεν ξέρεις πως να μιλήσεις στη γλώσσα της, διάβασε τις συμβουλές μας και δεν θα χαθείς στη μετάφραση.

4 πράγματα που διεγείρουν μια γυναίκα χωρίς καθόλου κόπο!

1. Μην της Χαλάσεις το Χατίρι 

Σου λέει: «Χάρηκα που σε γνώρισα».

Της λες: «Χάρηκα που σε γνώρισα, επίσης. Να σε κεράσω ένα ποτό;»

Γιατί; Αν σε χαιρετήσει με επίσημο τρόπο, πρέπει να της απαντήσεις κι εσύ με το ίδιο ύφος, ανεξάρτητα από τον τρόπο που μιλάς συνήθως. Πρέπει δηλαδή να κάνεις πράξη αυτό που οι γλωσσολόγοι αποκαλούν «θεωρία συμμόρφωσης. Αυτό προκύπτει από την κοινωνιολογική θεωρία των ομοιοτήτων. Αν μοιάζεις με τους ανθρώπους που σου αρέσουν ή συμπαθείς, θα είναι αμοιβαίο».

2. Πιάσε τα Συμφραζόμενα

Σου λέει: «Δοκίμασα ένα υπέροχο κρασί πέρυσι στην Ιταλία, αλλά δεν θυμάμαι πώς λεγόταν».

Της λες: «Σε ποιο μέρος της Ιταλίας είχες πάει;»

Γιατί; Αυτό που θέλει πραγματικά να συζητήσει μαζί σου είναι το ταξίδι της στην Ιταλία και όχι το κρασί που της είχε κάνει εντύπωση. Μια από τις σημαντικότερες αιτίες που οδηγούν στην κακή επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων είναι η απόκλιση της “κυριολεκτικής” με τη “συμπερασματική” επικοινωνία. Οι άντρες τείνουν να είναι κυριολεκτικοί σε αυτά που λένε, ενώ οι γυναίκες το πάνε μέσω Λαμίας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, εκείνη θέλει να δείξει ότι έχει ταξιδέψει, γι’ αυτό πρέπει να στρέψεις τη συζήτηση προς τα εκεί. Στην πραγματικότητα, δεν θέλει να τη βοηθήσεις να θυμηθεί το όνομα του κρασιού, αν και μπορείς να της παραγγείλεις ένα ποτήρι.

3. Κινήσου στο Ιδιο Μήκος Κύματος

Σου λέει: «Το αγαπημένο μου πράγμα στα ταξίδια είναι να βλέπω το ηλιοβασίλεμα στην παραλία».

Της λες: «Η σκέψη και μόνο μιας τέτοιας εικόνας σε ξεκουράζει από το άγχος της δουλειάς».

Γιατί; Οταν της απαντάς με «οπτικές» λέξεις, όπως «εικόνα», δείχνει ότι κινείστε στο ίδιο «αντιπροσωπευτικό μήκος κύματος. Ολοι ανήκουν σ’ ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα: οπτικό, κιναισθητικό ή ακουστικό. Μας ελκύουν άνθρωποι με τις ίδιες προτιμήσεις. Αν είναι ακουστική, θα χρησιμοποιούσε ρήματα όπως “ακούω”, ενώ αν ήταν κιναισθητική, θα χρησιμοποιούσε το “αισθάνομαι”.

10 πράγματα που θέλει να δει μια γυναίκα στο σπίτι σου!

4. Διπλασίασε τις Πιθανότητές σου

Σου λέει: «Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν;»

Της λες: «Εξαρτάται. Θα ήθελες να πάμε για σούσι ή σε μια συναυλία;»

Γιατί; Έτσι θα της παρουσιάσεις δύο επιλογές που σε συμφέρουν. Μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά να θυμάσαι ότι πρέπει να της το πεις στο τέλος του ραντεβού, αφού μπορεί να πάρεις αρνητική απάντηση. Για κάτι πιο ουδέτερο δοκίμασε το εξής: “Αν διαλέξω εγώ το εστιατόριο, θες να διαλέξεις εσύ τι θα κάνουμε μετά;”. Αυτό ονομάζεται “υπό συνθήκη συμφωνία” – είδος διαπραγμάτευσης για να βγείτε και οι δύο κερδισμένοι. 

5. Κάν’ το πιο Προσωπικό

Σου λέει: «Είπε ότι θα μας φέρει το μενού σε λίγο».

Της λες: «Τέλεια, φαίνεται πως τα έχει όλα υπό έλεγχο. Είμαστε σε καλά χέρια».

Γιατί; Οταν τα ζευγάρια χρησιμοποιούν τις ίδιες γραμματικές λέξεις, ειδικά προσωπικές αντωνυμίες και προθέσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταιριάξουν. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα μέρος του εγκεφάλου, που ονομάζεται περιοχή Broca, όπου οι νευρώνες-καθρέφτες (οι οποίοι μας βοηθούν να αντιληφθούμε τα συναισθήματα των άλλων) είναι περισσότεροι. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου επεξεργάζεται τις λειτουργικές λέξεις. Αν συγχρονιστείς με την περιοχή Broca της, θα βρεις το δρόμο και για το υπόλοιπο μυαλό της.

6. Μοιράσου τις Απόψεις της

Σου λέει: «Μου αρέσει πολύ το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys»

Της λες: «Ναι, οι στίχοι τους είναι πολύ έξυπνοι. Συμφωνείς;»

Γιατί; Υποστηρίξτε ο ένας τα επιχειρήματα του άλλου κι ολοκληρώστε ο ένας τις προτάσεις του άλλου. Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες είναι πιο συνεργάσιμες στους διαλόγους και ότι οι άντρες πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Πρώτο ραντεβού: Ο απόλυτος οδηγός για να γίνεις ακαταμάχητος!