Χωρισμός ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Ε υπάρχουν και χειρότερα

0
986

 

Ναι, μπορεί να φαίνεται σκληρό και άβολο να χωρίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν είναι και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Κι αυτό δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο. 

Εάν είστε σε μια σχέση, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα σας «αναγκάσει» αναπόφευκτα, θέλοντας και μη, είτε ανήκετε στους πιστούς -ρομαντικούς ή στους αμφισβητίες, να την επαναξιολογήσετε.

Από τη μία πλευρά, για μερικά ευτυχισμένα ζευγάρια, μπορεί να είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουν την αγάπη τους και να σκεφτούν πόσο ευγνώμονες είστε στον σύντροφό τους. Αλλά για τα όχι και τόσο χαρούμενα ζευγάρια, η V-Day μπορεί να αποτελεί μια ευκαιρία για να δουν, να συνειδητοποιήσουν ή να παραδεχθούν ότι μεταξύ τους δε λειτουργεί πια και το ενδεχόμενο του χωρισμού είναι παραπάνω από πιθανό σενάριο.

 

 

1. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως επαναπροσδιορισμός τη σχέση σου

 

 Ας είμαστε ειλικρινείς: Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αγχώσει ακόμα και τις πιο υγιείς σχέσεις. “Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσθέτει αρκετή κοινωνική πίεση για να είναι ιδανική, ενώ η σχέση μας και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ιδανικοί”, λέει ο ψυχολόγος David Ortmann.

Εάν κάτι πάει στραβά – εάν το εστιατόριο που επιλέξατε αποδειχθεί κακό, για παράδειγμα, ή αν παραμείνατε στο γραφείο ως αργά το βράδυ – ο σύντροφός σας μπορεί να αντιδράσει σε αυτό πιο έντονα απ’ότι θα αντιδρούσε σε φυσιολογικές συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη.

 

 

8pyikys.jpg

 

Αν η σχέση σας είναι ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ωστόσο, η πίεση της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή για επαναξιολόγηση.

 

2.Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σαν τεστ για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε στη σχέση μας

 

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η σημερινή μέρα δεν δημιουργήθηκε για να ξοδέψετε ένα σκασμό λεφτά σε υπερβολικά δώρα. Πρόκειται -εφ’όσον μπαίνετε στη λογική του δώρου και της αποδοχής της ως ημέρας των ερωτευμένων- για μια ευκαιρία να δείξετε την εκτίμηση σας στον σύντροφό σας.

Έτσι, θα μπορούσατε να φτιάξετε μια χειροποίητη κάρτα ή να βάλετε κρυφά μια σοκολάτα κάτω από το μαξιλάρι του-της. Αφού επιθυμείτε να κάνετε κάτι, μια τέτοια χειρονομία είναι ισοδύναμη με αρκετά λούτρινα, σοκολατάκια, κοσμήματα κλπ κλπ. (αν ρωτάτε εμένα φυσικά).

 

3. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και τον άλλο

 

Όσο ενοχλητική και αν έχει γίνει η εμπορευματοποίηση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, εάν βρίσκεστε ούτως ή άλλως στα πρόθυρα χωρισμού, εκμεταλλευτείτε το. Η συγκεκριμένη ημέρα μπορεί να δώσει ένα ικανό έναυσμα για να κάνετε τη «συζήτηση» που χρειάζεται ώστε να ξεθολώσει το τοπίο, να κάνετε ερωτήσεις για πράγματα που φοβάστε και εύχεστε να μην επιβεβαιωθούν και γενικά να συνεχίσετε ή να βάλετε μια οριστική τελεία στη σχέση σας.

 

4. Ο χωρισμός δεν είναι κακό πράγμα

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι η σχέση σας έχει τελειώσει. Αλλά τελικά, αν κάτι δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να διορθωθεί, ν’αλλάξει ή να προχωρήσει, είναι καλύτερο να τερματιστεί, γιατί καθώς συνεχίζετε κάτι που δεν πιστεύετε σε αυτό και έχετε σταματήσει να το αισθάνεστε, χάνετε ενέργεια και χρόνο που είναι πολύτιμος!

Όσο κυνικοί, πρακτικοί και δύσπιστοι κι αν είμαστε, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αν μη τι άλλο, είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την αγάπη, και μερικές φορές αυτό σημαίνει να υπενθυμίσουμε και στον εαυτό μας και στους άλλος ότι καλό είναι να αγαπούν (όχι απαραίτητα ερωτικά) και να γιορτάσουν ανεξάρτητα απ’το εάν αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στους so called ερωτευμένους ή όχι.