Γιατί τα νέα παιδιά της δεκαετίας του 1990 κάνουν λιγότερο σεξ;

0
495

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior επιβεβαιώνει πως σχεδόν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 1990 κάνουν πολύ λιγότερο σεξ σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Συγκριτικά με άλλες έρευνες, η συγκεκριμένη έρευνα ανακάλυψε πως πάνω από τον διπλάσιο αριθμό των παιδιών που είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1990, δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή μέχρι τα 18 τους, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές που είχαν γεννηθεί στη δεκαετία του 1960.

 

10 γυναίκες σου αποκαλύπτουν τι σκέφτονται όταν αυτοικανοποιούνται

 

Η Washington Post επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα αυτά παίρνοντας συνέντευξη από χιλιάδες παιδιά όπου ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα καλός λόγος για να αναζητήσουν το σεξ.

“Σε ένα συνηθισμένο ραντεβού, θα αφιερώσεις τουλάχιστον 2 ώρες και σε αυτές τις δυο ώρες δεν θα κάνεις κάτι το οποίο σε ευχαριστεί απόλυτα”, λέει μια 18χρονη στη συνέντευξη της, η οποία όπως ισχυρίζεται προτιμάει να δουλέψει ή να παίξει κάποιο παιχνίδι στον υπολογιστή της παρά να βγει ραντεβού. Ωστόσο απολαμβάνει την γυναικεία φιλία αλλά γι΄ αυτήν δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της.

Η δουλειά όπως φαίνεται, είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος ευθύνεται για την αποχή των περισσότερων νέων από τη σεξουαλική πράξη. Είτε θέλουν να μαζέψουν χρήματα για τα δίδακτρα του κολλεγίου τους, είτε να χτίσουν μια λαμπρή καριέρα, με το να εστιάζουν στη δουλειά τους, αφήνουν ελάχιστο προσωπικό χρόνο για ρομαντισμό.

“Δεν συνηθίζω να πηγαίνω στα πάρτι του κολλεγίου ούτε ψάχνω απεγνωσμένα για σεξ αλλά φαίνεται πως οποιαδήποτε άλλη λύση μου καταναλώνει πολύ χρόνο και είναι δύσκολο να ψάξω για σεξ. Δεν είναι ότι περιμένω τον ιππότη με το άσπρο άλογο, απλά είμαι πολύ απασχολημένη κάνοντας άλλα πράγματα, πιο σημαντικά για το μέλλον μου” λέει η 19χρονη Alexandra Wolff στη συνέντευξη της.

Όπως αποδεικνύεται από πολλές συνεντεύξεις, τα ευρήματα της ανακάλυψης είναι βάσιμα, αφού πριν μερικούς μήνες το CDC δημοσίευσε τα νούμερα που δείχνουν πως το σεξ μεταξύ των εφήβων είχε μειωθεί κατακόρυφα από την προηγούμενη δεκαετία. Δεν υπήρχε κάποια άλλη εξήγηση γι΄αυτή την αλλαγή, εκτός φυσικά από το γεγονός πως οι έφηβοι είχαν χάσει πλέον το ενδιαφέρον τους για σεξ.

 

10 τρόποι για να φλερτάρεις μια γυναίκα και να μην μπορεί να σου αντισταθεί!

 

Πολλοί υποστηρίζουν αυτή την αλλαγή, εξαιτίας των πολλών και διαφόρων ταμπού που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το σεξ, ωστόσο όμως οι επαγγελματίες ρίχνουν την ευθύνη για την αλλαγή αυτή, στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Έτσι και αλλιώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα ποσοστά του σεξ έχουν πέσει κατακόρυφα από τη στιγμή που τα παιδιά της δεκαετίας αυτής, είχαν μεγαλώσει με smartphones.

Η φύση της επικοινωνίας πλέον έχει γίνει αντισεξουαλική, τόνισε ο Norman Spack, καθηγητής της παιδιατρικής του τμήματος Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Οι άνθρωποι πλέον δεν αφιερώνουν αρκετό ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους, αντιθέτως όμως παρατηρείς πως είναι προσκολλημένοι όλοι στα κινητά τους, είτε επικοινωνώντας μέσω των social media, είτε παίζοντας παιχνίδια γιατί πολύ απλά βαριούνται να συζητήσουν με τον διπλανό τους.

Ωστόσο πολλοί νέοι παραμένουν αισιόδοξοι και έχουν αυτοπεποίθηση πως τα πράγματα θα βελτιωθούν με το καιρό, αφού δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να πιέσουν τον εαυτό τους για κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει.

 

Aγόρια μην αγγίζετε! Αυτά είναι τα σημεία που δεν πρέπει να πιάνετε τη γυναίκα κατά τη διάρκεια του sex