Έπεσε η σεξουαλική σας ζωή σε ρουτίνα; Αναζωπύρωσε τη φλόγα μεταξύ σας αποφεύγοντας τα 3 αυτά πράγματα!

0
914

Όσο καλοί εραστές αν είστε και οι δυο, το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση είναι μια υπόθεση δύσκολη. Στην αρχή όλα τα ζευγάρια ξεκινούν με ενθουσιασμό και πάθος. Τι γίνεται όμως όταν περνάνε τα χρόνια και η τριβή της καθημερινότητας αντικαθιστά τον έρωτα σας;

 

8 tablet κάτω από 500 ευρώ

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στο κρεβάτι!

Αν δεν θέλετε να πέσει η σχέση σας σε ρουτίνα και το σεξ να καταντήσει σαν μια πράξη αγγαρείας, τότε φρόντισε να αποφύγεις τα 3 παρακάτω βασικά πράγματα!

1. Αναρωτιέσαι πως έφτασε η σεξουαλική σου ζωή σε τόσο χαμηλό σημείο

Από τα πορνό μέχρι και τις σειρές της τηλεόρασης, όλα τείνουν να μας περιβάλλουν με σεξουαλικές εικόνες, οι οποίες μπορεί να ασκήσουν υποσυνείδητα μεγάλη πίεση στον εσωτερικό μας κόσμο έτσι ώστε να σκεφτόμαστε πως «πρέπει» να υιοθετήσουμε το ίδιο στυλ και στην προσωπική μας σεξουαλική ζωή. Το σεξ δεν πρέπει να μοιάζει με πορνό, δηλώνει η σεξολόγος Amy Levine από τη Νέα Υόρκη και ιδρύτρια του IgniteYourPleasure.com. Το σεξ στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι αμήχανο, απαιτεί εξάσκηση και έχει πιθανότητες να γίνει έντονα ερωτικό και ευαίσθητο.   

Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να προσπαθήσεις να γίνεις περισσότερο ανοιχτόμυαλος. Εστίασε στο τώρα και μην συγκρίνεις με το παρελθόν σου, μάθε όλα όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι εσύ καλά, επικοινώνησε με την σύντροφο σου για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, γίνε ο εαυτός σου και βρες την αυτοπεποίθηση σου. Με άλλα λόγια, προσέγγισε το σεξ με την σύντροφο σου χωρίς κριτική ή προσδοκίες.

 

2. Θεωρείς δεδομένο το συναισθηματικό σας δέσιμο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησες στην σύντροφο σου, εκτός φυσικά από το να την ρωτήσεις τι έχει φτιάξει για μεσημεριανό;

Δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα υπερφορτωμένα προγράμματα  περιορίζουν αρκετά τον χρόνο μας, με αποτέλεσμα να βλέπεις την σύντροφο σου μόνο όταν πάτε για ύπνο στο κρεβάτι σας, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Dr. Paul Hokemeyer, θεραπευτής γάμου και οικογένειας από τη Νέα Υόρκη. Οι καλές όμως ποιοτικές σχέσεις απαιτούν έναν έντονο συναισθηματικό δεσμό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής: Αφιέρωσε μισή ώρα από τον χρόνο σου για να κάνεις έναν διάλογο με την σύντροφο σου πριν πάτε για ύπνο. Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας και αγκαλιαστείτε ή συζητείστε όλα όσα έγιναν μέσα στη μέρα σας χωρίς να έχετε κοντά σας τα παιδιά σας ή το κατοικίδιο σας. Κρατήστε τον ρομαντισμό της στιγμής μόνο για τους δυο σας, βάλτε ξεκάθαρα όρια και διατηρείστε τα ανεξίτηλα στον χρόνο.

 

3. Δεν μιλάτε για το σεξ

Η ανικανότητα του να μην μπορείτε να κάνετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ σας, αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μέσα σε μια σχέση και ειδικότερα στη σεξουαλική τους ζωή. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που όσο αγαπημένα κα αφοσιωμένα να είναι μεταξύ τους, δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για τα θέλω τους, τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους. Ωστόσο δεν μας έμαθε και κανείς πως να ανοίξουμε σωστά μια τέτοια συζήτηση, με αποτέλεσμα να μην μιλάμε καθόλου γιατί είτε φοβόμαστε πως θα μας κρίνει ο σύντροφος μας, είτε πως θα τον πληγώσουμε.

Η σύντροφος σου δεν μπορεί να διαβάζει το μυαλό σου και το ίδιο ισχύει και για σένα. Αν λοιπόν θέλεις να κάνετε πιο συχνά σεξ, δοκίμασε κάτι καινούργιο ή αν έχεις την οποιαδήποτε ανησυχία, μίλησε της ανοιχτά. Επίσης, μπορείς να την ρωτήσεις αν αισθάνεται ικανοποιημένη στο σεξ, διότι όσο αλλάζουν και αναπτύσσονται οι σχέσεις με τον χρόνο, το ίδιο συμβαίνει και με τη σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι πάντα η ίδια. Προσπάθησε να ακούσεις όλα όσα έχει να σου πει, τις επιθυμίες της, τις ανάγκες της, χωρίς να τις προσαρμόζεις στον δικό σου τρόπο σκέψης. Δώσε προσοχή στις απαντήσεις σου, είτε νοιώθεις αμήχανα, είτε διακρίνεις κάποιες δόσεις εκνευρισμού μέσα σου. Φρόντισε να την προσεγγίζεις περισσότερο με περιέργεια. Το να δείχνεις θέληση στο να ακούσεις την σύντροφο σου, να αναγνωρίζεις το πόσο ευάλωτη μπορεί να νοιώθει εκείνη τη στιγμή και να είσαι υποστηρικτικός στις ανάγκες της, αποτελούν στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας υγιής μακροχρόνιας σχέσης.

 

Κύριοι προσοχή! 10 πράγματα στο σεξ που δεν ενοχλούν καθόλου τις γυναίκες