Home Women Σχέσεις Είναι φυσιολογικό να κρατάμε γυμνές φωτογραφίες πρώην;

Είναι φυσιολογικό να κρατάμε γυμνές φωτογραφίες πρώην;

Υπάρχει μια άρρητη συμφωνία μεταξύ δύο πρώην ερωτικών συντρόφων όσον αφορά στο τι θα «πρεπε» να κρατούν ως ενθύμιο έπειτα από ένα χωρισμό και τι όχι.

Ένα ζευγάρι κάλτσες, το anti-stress μπαλάκι του που πραγματικά απορείς που το έχει ξεχάσει στο σπίτι σου, το μπουκάλι ρούμι που αποφασίσατε να γραπώσετε ένα βράδυ που δεν είχα πιει μόνο αυτό; Λογικά ακούγονται όλα αυτά, λίγο αναπόφευκτα και ωραία. Αλλά τι γίνεται με τις γυμνές σας-σου φωτογραφίες;

Εδώ οι απόψεις δε διίστανται μόνο, καταρρίπτοντας τη μία, βγαίνει το «κεφάλι» της επόμενη που έχει καλύτερο επιχείρημα.

Τα περισσότερα γυμνά δεν φθάνουν στα iMessages ή στα εισερχόμενα σας με ρητή προειδοποίηση για την περιστασιακή συναίνεση. Ναι, κάποιος εσκεμμένα σάς έστειλε μια ανάρμοστη φωτογραφία ή βίντεο από τον εαυτό του επειδή ήθελε να το δείτε – σε αυτή την ακριβή στιγμή και για τη διάρκεια της σχέσης σας ή ό,τι έχετε μεταξύ σας. Είναι ένα έργο τέχνης της «underground σκηνής» της ζωής του ατόμου που επιλέγει να το μοιραστεί μόνο με εσάς.

Ωστόσο από τη στιγμή που επιλέγετε να χωρίσετε, να χωρίσουν οι δρόμοι σας τέλος πάντων, η «άδεια» που σου δόθηκε να δεις ένα τέτοιο απαγορευμένο υλικό, θεωρητικά και πρακτικά, λήγει.

 

3b28a965fa55afc8c85bf3776ed3c94c.jpg

 

Και τι γίνεται με τους ανθρώπους που απεικονίζονται στις εν λόγω φωτογραφίες;- πώς θα ένιωθαν αν ήξεραν ότι οι φωτογραφίες τους είναι ακόμα εκεί έξω; Πλέον, πώς μπορεί κανείς να επιχειρήσει την Αιώνια Λιακάδα -απώλεια μνήμης (reference στο Eternal Sunshine of A Spotless Mind), απομακρύνοντας τη θύμηση μιας ιδιαίτερα προκλητικής πόζας που- μεταξύ σας -άφησε εποχή.

 

Εσείς όμως εάν το κάνετε…γιατί το κάνετε; Με τι σκοπό κρατάτε αυτές τις φωτογραφίες κρυφά; Επίσης, γιατί να σου προκύψει πρόβλημα με νυν ή ενδεχόμενο ερωτικό σύντροφο.

Στον αντίποδα βέβαια ένας άνθρωπος που θέλει και έχει «αρχείο» με ό,τι του έχει συμβεί, από εισιτήρια συναυλιών, αποδείξεις σε fancy restaurants, ταξίδια, μαραμένα τριαντάφυλλα μέσα σε βιβλία κλπ κλπ, δύσκολα να διαγράψει φωτογραφίες ακόμα και τέτοιας φύσεως ή ακριβώς λόγω της φύσης τους.

Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι ανοίξετε αυτό το φλέγον ζήτημα πριν ή μετά το χωρισμό (σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά), για το πώς πρέπει να διαχειριστείς τα γυμνά του-της.

 

s4rorydean1.jpg

 

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να προσεγγίσετε καν το θέμα, η μα διαγραφή δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά ούτε και ό,τι το χειρότερο.

Δείτε το σαν μια ευκαιρία: Όταν δε μπορείτε να απαλλαγείτε από τα εμμονικά συναισθήματα, που παραμένουν, όταν θέλετε να ανατρέχετε σε υλικό δικό του-της, αυτές οι photo σε καμία περίπτωση δε σας βοηθούν να ανακουφιστείτε ή να προχωρήσετε. Σκεφτείτε να ηδονίζεστε από κάτι ψηφιακό ή χάρτινο που όμως δεν είναι παρόν; Μια δυστοπία.

Σε πολλές περιπτώσεις το να ξεφορτώνεσαι φωτογραφίες και δη γυμνές του-της πρώην σου, είναι κάθαρση.

Δείτε επίσης