Home Women Σχέσεις 12 Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να σταματήσεις μια τοξική φιλία!

12 Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να σταματήσεις μια τοξική φιλία!

Όπως σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων έτσι και σε μια φιλία όταν δεν υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός και η ειλικρίνεια για να σταθεί στα δύσκολα τότε δεν αξίζει να συνεχίζεις κάτι που έχει ήδη τελειώσει.

Όλοι μας είχαμε ή έχουμε έναν φίλο ο οποίος δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο πέρα από τον εαυτό του και την ικανοποίηση των δικών του θέλω. Όταν όμως βρίσκεσαι σε μια αληθινή φιλία πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί έτσι ώστε να μένουν ικανοποιημένοι και οι δυο. Αν λοιπόν πιστεύεις πως ο φίλος σου δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια στη φιλία σας και δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, τότε ήρθε η στιγμή να σταματήσεις τη παρέα σας, που ουσιαστικά δεν σου προσφέρει τίποτα καλό.

 

11 Σημάδια που δείχνουν αν η σχέση σας θα αντέξει στο χρόνο!

 

Αν είσαι από τους ανθρώπους που συμβιβάζονται εύκολα και συνηθίζουν να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα θέλω και τις ανάγκες τους, τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια για να διαπιστώσεις πως η φιλία σας είναι τοξική για εσένα και πρέπει να την απομακρύνεις από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατόν.

 

1. Όλα τα μηνύματα τους ξεκινάνε από τη λέξη “Συγνώμη!”

Είτε άργησαν επειδή ήταν υπερβολικά απασχολημένοι κάνοντας άλλα πράγματα, είτε επειδή μόλις τώρα είδανε το τηλεφώνημα σου, όλα τα μηνύματα τους πάντως είναι συνεχώς γεμάτα με δικαιολογίες που δεν μπόρεσαν να δουν έγκαιρα κάποια πράγματα ή να σε βοηθήσουν όταν τους είχες ανάγκη. Σίγουρα σε όλους μας μπορούν να τύχουν διάφορα εμπόδια, αν όμως η συμπεριφορά τους αυτή είναι ένα συχνό φαινόμενο τότε απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως δεν νοιάζονται για τη φιλία σας και ούτε πρόκειται να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους στο μέλλον.

 

2. Όταν κάνετε σχέδια για έξοδο θέλουν να κάνουν πράγματα που είναι περισσότερο βολικά για εκείνους παρά για σένα.

 Σίγουρα θα χαρούν να σε προσκαλέσουν για ποτό αλλά θα τυχαίνει να είναι πάντα το αγαπημένο τους μπαρ το οποίο βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το διαμέρισμα τους. Τι και αν εσύ χρειάζεται να πάρεις 2 λεωφορεία και να κάνεις περπάτημα 20 λεπτών για να φτάσεις. Απλά δεν τους νοιάζει να βρείτε μια μέση λύση.

 

3. Φαίνεται να έχουν χρόνο για σένα μόνο αν όλα τους τα σχέδια έχουν ακυρωθεί και δεν έχουνε καμία άλλη επιλογή.

Όταν σου στέλνει μήνυμα στις 11:30 το βράδυ να βγείτε έξω ενώ έχει όλη τη βδομάδα που σου λέει για την συναυλία που παίζει στο κέντρο και δεν σε έχει προσκαλέσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον που φαίνεται πως δεν έχει κανέναν άλλον για να πάει. Και ναι είσαι η τελευταία τρύπα της φλογέρας.

 

4. Όταν χρειάζεσαι βοήθεια για κάτι πάντα γυρνάνε τη συζήτηση σας γύρω από αυτούς.

Με έναν περίεργο τρόπο όλα σου τα προβλήματα τους θυμίζουν παρόμοιες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οπότε καταλήγετε να συζητάτε μια ώρα για αυτούς και όχι για σένα. Ενώ το πρόβλημα σου είναι ακόμα εκεί.. άλυτο!

 

5. Αν ανακαλύψεις κάτι πολύ κουλ, τότε αυτοί κατευθείαν θα πουν σε όλους πως το ήξεραν πριν από σένα.

Πόσες φορές έχεις ακούσει κάτι τέτοιο να λένε; “Τώρα που το εξήγησες, το θυμήθηκα, το είδα και εγώ πριν μερικές βδομάδες στη τηλεόραση”. Αλλά με κακό τρόπο, σαν να θέλουν να σου πάρουν την δόξα!

 

Πως να σταματήσεις να τσακώνεσαι συνεχώς για τους ίδιους λόγους με τη σύντροφο σου!

 

6. Γίνονται περίεργοι όταν βρίσκεις κοπέλα.

Για έναν περίεργο λόγο κάθε φορά που βρίσκεις μια κοπέλα σου υπενθυμίζουν συνέχεια πως η φιλία σας είναι πολύ πιο σημαντική από τις γυναίκες. Όταν όμως βρίσκουν αυτοί κοπέλα με έναν περίεργο τρόπο εξαφανίζονται όλες οι θεωρίες τους δια μαγείας!

 

7. Πιο πολλές φορές στέλνεις εσύ μηνύματα παρα αυτοί.

Πολλές φορές του στέλνεις μηνύματα και ποτέ δεν παίρνεις καμία απάντηση ή απλά είσαι ο μόνος που έχει κάτι να πει πάνω σε ένα θέμα. Όπως και να έχει όμως φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και πολύ ούτε να αφιερώσουν λίγο παραπάνω χρόνο για σένα.

 

8. Τους υπενθυμίζεις συνεχώς πως πρέπει να σε ξεπληρώσουν για διάφορα πράγματα.

Είτε είχες πληρώσει τα ποτά τους κάποιο βράδυ που δεν είχαν χρήματα, είτε εισιτήρια από το ματς ποδοσφαίρου, εκείνοι ακόμη δεν έχουν προθυμοποιηθεί να σου επιστρέψουν τα χρωστούμενα αγνοώντας όλες τις εκκρεμότητες που έχεις να πληρώσεις.

 

9. Δεν απαντάνε στα μηνύματα σου αλλά κάνουν συνεχώς posts σε facebook και twitter για το πόσο βαριούνται.

Μα τι εννοούν βαριούνται;;! Αφού τους κάλεσες πριν μια ώρα να έρθουν στο σπίτι σου για μπύρες και πίτσες και ακόμα δεν σου έχουν απαντήσει!

10. Όταν αποφασίσετε να βγείτε έξω, την περισσότερη ώρα ασχολούνται με το κινητό τους.

Μα πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι το snapchat ενώ εσύ προσπαθείς να ανοίξεις μια συζήτηση; Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο πως θα προτιμούσαν να μιλήσουν με κάποιον άλλον εκτός από σένα, αφού στη πραγματικότητα όντως μιλάνε με κάποιον άλλον στο κινητό τους ενώ εσύ προσπαθείς να «επικοινωνήσεις» μαζί τους.

 

11. Σου κάνουν προσβλητικές «πλάκες» στα social media.

Όπως το να ποστάρουν στο facebook ντροπιαστικές φωτογραφίες με σένα μεθυσμένο σε περίεργες στάσεις, όπου είχατε συμφωνήσει να μην τις δει κανένας άλλος εκτός από εσάς τους δυο. Αντίθετα όμως για να σου κάνει πλάκα σε ξεμπρόστιασε δημόσια μπροστά σε γονείς, συνεργάτες και αφεντικά που τους έχεις φίλους στο facebook. Καθόλου αστείο!

 

12. Όταν θέλεις να μιλήσεις για τα προβλήματα στη φιλία σας πάντα αλλάζουν θέμα.

Κάθε φορά που προσπαθείς να συζητήσεις μαζί τους όλα τα προβλήματα που έχετε στη φιλία σας, ποτέ δεν έχουν ιδέα για όσα τους λες και γρήγορα αλλάζουν θέμα συζήτησης πριν ακόμη προλάβεις να πεις όλα όσα πιστεύεις.

 

 

Πώς το άπλωμα των ποδιών θα σε βοηθήσει να ξαναβγείς ραντεβού μαζί της;

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ