Skip to main content

Τις περισσότερες φορές η απιστία αποτελεί τον απόλυτο και πιο γρήγορο τρόπο για να εξοντώσεις τη σχέση σου, υπάρχουν όμως πολλά και διάφορα πράγματα που κάνεις καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις.. τα οποία πολλές φορές είναι πιο επιβλαβή και μπορούν να διαλύσουν ακόμα και τους ισχυρότερους δεσμούς. Κάποια από τα χειρότερα πράγματα που οδηγούν σε έναν χωρισμό (εκτός της απιστίας) ξεκινάνε με μικρές και δυσδιάκριτες λεπτομέρειες και αυτό είναι που τις κάνει και πιο επικίνδυνες!

5 Επιστημονικοί λόγοι που πρέπει να κάνεις σεξ κάθε μέρα!

 

1. Να λες ψέματα και να κρύβεις πράγματα από την σύντροφο σου

Ακόμη και αν το κάνεις από αγάπη για να προστατέψεις τα αισθήματα της, το να κρατάς μυστικά ακόμη και μικρά πράγματα από την σύντροφο σου μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και να διαταράξει την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί σωστά μια σχέση. Επομένως πρέπει να είσαι πρόθυμος να συζητάς σχεδόν τα πάντα μαζί της διότι αν κρύβεις κάτι για να μην πληγωθεί ο άλλος τότε καλύτερα να φρόντιζες να μην κάνεις αυτό το κάτι από τη πρώτη στιγμή αν ήξερες ότι θα στεναχωρηθεί!

 

2. Να μην δείχνεις τρυφερότητα

Είτε αυτή η τρυφερότητα σημαίνει να είσαι ευαίσθητος και συναισθηματικός, είτε να κάνεις ερωτήσεις για σημαντικά πράγματα, είτε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον στα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζετε.. όλα αυτά αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για μια υγιή σχέση. Με το να είσαι αδιάφορος αγνοώντας τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες στη σχέση σας και την διαλύσει ανεπανόρθωτα.

 

3. Τρέφεις εσωτερική πικρία

Από τη στιγμή που αρχίζεις να νιώθεις πικρία για τον σύντροφο σου και γενικά για τη σχέση σας η ζημιά έχει ήδη γίνει μεταξύ σας.. ξεκινάει ήσυχα αλλά με το καιρό εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο γεγονός το οποίο το κάνει τόσο καταστροφικό.

 

4. Έλλειψη επικοινωνίας

Αυτό δεν σημαίνει να μην μιλάτε όλη μέρα κάθε μέρα στο τηλέφωνο αλλά να μην μπορείτε να συζητάτε μεταξύ σας για πράγματα τα οποία σας απασχολούν όταν προκύπτουν ξαφνικά στη ζωή σας ή απλά προτιμάτε να αποφεύγετε λεπτομέρειες που θεωρείται πως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη σχέση σας. Όλη αυτή η πίεση συσσωρεύεται μέσα σας με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν κάποια πράγματα τα οποία θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στις ζωές και των δυο.

5. Να είσαι ισχυρογνώμων και ανυποχώρητος

Ένας ακόμη εξαιρετικά σοβαρός λόγος για να τελειώσει άδοξα μια σχέση είναι να μην υπάρχει καμία απολύτως διάθεση για τον οποιοδήποτε συμβιβασμό. Αν σου αρέσει κάποιος και νοιάζεσαι για εκείνον τότε πρέπει να έχεις τη θέληση να συμβιβαστείς σε ορισμένα πράγματα για να μπορέσετε να συμβιώσετε. Τα άτομα αυτά που αντιμετωπίζουν τα πράγματα αποκλειστικά με τον δικό τους τρόπο μέσα σε μια σχέση χωρίς να συμβιβάζονται σε οτιδήποτε, τότε ουσιαστικά βρίσκονται σε σχέση με τον εαυτό τους αφού δεν υπολογίζουν κανέναν άλλον γύρω τους!

 

6. Να τσακώνεσαι καθημερινά για αδιάφορα θέματα και δουλειές του σπιτιού

Σίγουρα το να τσακωθείς με την σύντροφο σου για το ποιος θα πάει να πετάξει τα σκουπίδια μπορεί να σου φαίνεται τώρα σαν κάτι το αδιάφορο, όταν όμως ξεκινάει να γίνεται σε καθημερινή βάση και ειδικότερα όταν αποτελεί την αρχή για να εξελιχθεί σε πιο σοβαρούς τσακωμούς τότε είναι η αιτία για την δημιουργία έντονων τριβών στη σχέση σας.

7. Να αισθάνεσαι ανταγωνισμό

Το να ανταγωνίζεσαι τον σύντροφο σου για να δείξεις ότι είσαι πιο δυνατός με περισσότερες ικανότητες είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε έναν χωρισμό. Η ανισότητα μεταξύ σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις σε μια υγιή σχέση και τις περισσότερες φορές είναι χειρότερη από την απιστία διότι καταστρέφει την αυτοπεποίθηση σου και ακόμη και όταν η σχέση σας τελειώσει η ζημιά θα εξακολουθεί να υπάρχει στη ψυχολογία σου.

 

8. Να μένεις σε μια σχέση από συνήθεια/ευκολία

Είτε επειδή δεν θέλεις να απογοητεύσεις την οικογένεια σου με έναν χωρισμό είτε επειδή έχεις κλείσει εισιτήρια για την αγαπημένη σου συναυλία σε 6 μήνες από τώρα ή οτιδήποτε τελοσπάντων πιστεύεις πως σε “κρατάει” για να μην χωρίσεις, το να μένεις μαζί με κάποιον από ευκολία χωρίς να νιώθεις πράγματα για εκείνον τότε αργά ή γρήγορα όλο αυτό θα οδηγήσει σε τσακωμούς με αποτέλεσμα να πληγωθείτε και οι δυο.

 

9. Να χειραγωγείς τον άλλον

Αποτελεί ένα δύσκολο γεγονός σε μια σχέση διότι πολύ συχνά είναι τόσο διακριτικό με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου σε χειραγωγεί ή αν εσύ χειραγωγείς τον σύντροφο σου χωρίς να το ξέρεις μέχρι να είναι πια πολύ αργά. Οι χωρισμοί που πληγώνουν περισσότερο είναι εκείνοι οι οποίοι σου καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση σου κατα τη διάρκεια μιας σχέσης μέσα από τη χειραγώγηση του συντρόφου τους.

10. Ζήλια

Ακόμα και αν δεν υπάρχει απιστία, η συνεχής καχυποψία που έχεις για το ότι ο σύντροφος σου σε απατάει μπορεί να είναι χειρότερο για τη σχέση σας προκαλώντας καθημερινά προβλήματα, τσακωμούς και πιέσεις.

 

11. Παρουσιάζεις έναν άλλον εαυτό στην αρχή

Από τα πιο ασήμαντα πράγματα όπως το να υποκρίνεσαι πως σου αρέσουν τα θρίλερ ενώ στην πραγματικότητα τα απεχθάνεσαι, μέχρι και να λες πως δεν ψάχνεις για κάτι σοβαρό ενώ στη πραγματικότητα θέλεις το ακριβώς αντίθετο! Φρόντισε να είσαι πάντα ο εαυτός σου από την αρχή μέχρι το τέλος διότι διαφορετικά αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν τεράστιοι λόγοι για τσακωμούς στο μέλλον.

 

12. Να μένεις σε μια σχέση επειδή εξαρτάσαι από τον σύντροφο σου

Με το να κρατάς μια σχέση με νύχια και με δόντια χωρίς να σας δένουν πλέον πράγματα επειδή εξαρτάσαι από τον σύντροφο σου και δεν θέλεις να μείνεις μόνος σου είναι ο χειρότερος τρόπος για να καταστρέψεις τη ζωή και των δυο σας.

 

Θέλει προσοχή το άθλημα! Οι πιο επικίνδυνες σεξ στάσεις!