10 τρόποι για να ξεφύγεις από μία τοξική σχέση!

0
654

Έχει τύχει ποτέ να βρεθείς σε μια τοξική σχέση, που δεν νιώθεις καθόλου καλά; Μάθε πως να την αναγνωρίσεις και να την αποφύγεις, όσο πιο γρήγορα μπορείς!

Ρομαντική, οικογενειακή, φιλική ή ακόμα και επαγγελματική, αυτού του είδους η σχέση δεν αντέχεται! Συνήθως, όταν βρίσκεσαι σε επαφή με το άτομο ή τα άτομα, που την έχεις, δε νιώθεις καθόλου καλά με τον εαυτό σου.

Όταν μιλάς με αυτά τα άτομα σου απομυζούν κάθε χαρά και ευτυχία και γεμίζουν το κεφάλι σου με προβλήματα, δυσαρέσκειες και παίρνουν όλη σου την ενέργεια. Συνήθως, μετά τη λήξη του ραντεβού, νιώθεις απίστευτα κουρασμένoς.

Φαντάζομαι δε χρειάζεσαι τέτοιες σχέσεις στη ζωή σου, για αυτό το λόγο εμείς σου προτείνουμε  10 βήματα για να γλιτώσεις από τέτοιες επαφές.

Αναγνώρισέ την!

Αν έχεις στη ζωή σου κάποιον άνθρωπο ο οποίος είναι συνέχεια, αρνητικός, γκρινιάζει και σου δημιουργεί ανασφάλειες, συγχαρητήρια! Είσαι στους “τυχερούς”, που γνωρίζουν τοξικά άτομα.

Αν ήδη σκέφτηκες κάποιον, προχώρα στα επόμενα βήματα, για να δεις πως μπορείς να αντεπεξέλθεις σε μια τέτοια κατάσταση.

Κράτησε σκορ!

Κράτα σημειώσεις για το πόσο συχνά, οι επαφές σου με αυτό τον άνθρωπο σε στεναχώρησαν ή σε κράτησαν πίσω από τα όνειρά σου. Και όλες εκείνες τις φορές, που ένιωσες προβληματισμό, άγχος ή λύπη, όταν βρέθηκες μαζί του.

Με αυτό τον τρόπο θα συνειδητοποιήσεις, πόσα πράγματα σου στερεί ή σου παίρνει το συγκεκριμένο άτομο.

Γίνε ειδικός στο λεπτό για τα στήθη

Σκέψου τι κερδίζεις!

Οκ είσαι σε μια δύσκολη τοξική σχέση, γιατί όμως παραμένεις; Συνήθως, κάτι κερδίζεις από όλο αυτό. Μήπως σε στηρίζει οικονομικά; Φοβάσαι μη μείνεις μόνος σου; Σε κάνει να νιώθεις παντοδύναμος ή σημαντικός;

Σταμάτα τις δικαιολογίες!

Συνειδητοποίησε ότι πλάθεις εσύ την ιστορία σου! Δεν είσαι ήρωας ενός παραμυθιού και το μέλλον σου είναι ήδη καταγεγραμμένο. Εσύ σκιαγραφείς τη ζωή σου με τις επιλογές σου. Σταμάτα λοιπόν, να δικαιολογείς τη συμπεριφορά της κοπέλας σου, του φίλου σου ή της μαμάς σου και πάρε δραστικά μέτρα.

Κάνε αυθυποβολή!

Και δεν εννοώ να κάτσεις οκλαδόν και να κάνεις “ωωωωωωωωμ” αλλά να σκεφτείς 4 βασικά πράγματα. Οι σκέψεις σου θα πρέπει να συναθροίζονται στις παρακάτω προτάσεις:

Αυτό που θέλω από τη σχέση μου με τον τάδε είναι…

Πως θέλω να νιώθω όταν είμαι μαζί της;

Αυτό που μου προσφέρει η τάδε είναι…

Αυτό που εγώ της προσφέρω είναι…

Όσο πιο συγκεκριμένος  γίνεσαι, τόσο πιο εύκολα μπορείς να συνειδητοποιήσεις τα επίπεδα τοξικότητας. Αν π.χ δεν ξέρεις τι να απαντήσεις στην 3η ερώτηση, φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό!

4 Ασκήσεις για να χάσεις πόντους μόνο από την κοιλιά σου