Skip to main content

Σίγουρα το να σταματάς να κάνεις παρέα με τον κολλητό σου είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα της ζωής σου, είτε αποτελεί συνέπεια ενός μεγάλου καυγά είτε είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας αργής εξασθένισης της φιλίας σας.

 

12 Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να σταματήσεις μια τοξική φιλία!

 

Όποια και αν είναι η αιτία, δες 10 τρόπους παρακάτω για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με το καλύτερο δυνατό τρόπο!

 

1. Συνειδητοποίησε τη κατάσταση.

Ήσασταν κολλητοί, οι καλύτεροι φίλοι για μεγάλο χρονικό διάστημα που τα λέγατε όλα μεταξύ σας και κάνατε ακόμα περισσότερα μαζί. Ίσως να νιώθατε και σαν αδέρφια. Το να προχωρήσεις παρακάτω σίγουρα θα είναι επώδυνο για λίγο καιρό και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεσαι στεναχωρημένος. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείσαι πως όλα είναι μια χαρά όταν δεν είναι, κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει.

 

2. Υπάρχει φως στο τούνελ.

Ακόμη και αν το μέλλον σου φαίνεται δύσκολο χωρίς την παρέα του κολλητού σου τη δεδομένη στιγμή, σίγουρα όμως με το καιρό όλα θα φτιάξουν και οι πληγές σου θα επουλωθούν. Θα γνωρίσεις τόσο απίθανους ανθρώπους στη ζωή σου με το πέρασμα των χρόνων. Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως είναι να το πιστέψεις και να προσπαθείς καθημερινά για να το πετύχεις.

 

3. Μην προσπαθήσεις αμέσως να επαναφέρεις τη φιλία σας.

Είναι πολύ πιθανόν πως οποιαδήποτε διαφωνία είχατε μεταξύ σας σίγουρα θα ξεθυμάνει με τον καιρό και θα γίνετε και πάλι φίλοι. Αλλά για να το πετύχεις αυτό πρέπει να δώσεις λίγο παραπάνω χώρο και χρόνο στα πράγματα, έτσι ώστε να μπορέσετε και οι δυο να συνειδητοποιήσετε αν θέλετε πραγματικά να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη φιλία σας.

 

4. Ενημέρωσε τους κοινούς σας φίλους.

Είναι σημαντικό να ενημερώσεις τους κοινούς σας φίλους ότι πλέον δεν μιλάτε μεταξύ σας, έτσι ώστε να αποφύγετε αμήχανες συναντήσεις σε περίπτωση που βρεθείτε όλοι στο ίδιο τραπέζι χωρίς πρώτα να σε έχουν ενημερώσει.

 

5. Μην ανακατεύεις τους κοινούς σας φίλους στον καυγά σας.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό το γεγονός να αναφέρεις στην κοινή σας παρέα όλα όσα σε ενοχλούν στον κολλητό σου και τους λόγους που στράβωσαν τα πράγματα μεταξύ σας, ωστόσο δεν αξίζει να το κάνεις, διότι το κουτσομπολιό έχει την τάση να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και χειροτερεύει τα πράγματα ακόμη περισσότερο, όσο εμπιστοσύνη και αν έχεις στους φίλους σου! Αν μιλάς άσχημα για τον πρώην κολλητό σου μπροστά στους κοινούς σας φίλους, σίγουρα θα τους φέρεις σε αμηχανία και δεν είναι ωραίο να τους διχάζεις και να τους αναγκάζεις να διαλέξουν ανάμεσα σε κάποιον από τους δύο.

 

11 Σημάδια που δείχνουν αν η σχέση σας θα αντέξει στο χρόνο!

 

6. Κάνε ένα σχέδιο.

Γίνεται ένα πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στο αγαπημένο σου κλαμπ και θέλεις οπωσδήποτε να πας. Ξέρεις όμως πας θα είναι και ο πρώην  κολλητός σου εκεί. Τι θα κάνεις;! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν καλό φίλο στο πλευρό σου για να επιβιώσεις την αμηχανία της κατάστασης. Εστιάσου στον φίλο σου και απέφευγε περαιτέρω οικειότητες ή τσακωμούς με τον πρώην κολλητό σου. Πες του ένα απλό ευγενικό “γεια” και συνέχισε τη βραδιά σου.

 

7. Κάνε ξεχωριστή παρέα με τους κοινούς σας φίλους.

Όταν έχετε κοινή παρέα είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσεις απόσταση από τον πρώην κολλητό σου χωρίς να απομακρυνθείς και από τους κοινούς σας φίλους. Αν η παρέα με όλους σας φέρνει αμηχανία, προσπάθησε να ξεχωρίσεις τους φίλους σας σε μικρότερες παρέες. Ξεκίνα με εκείνους που τους νιώθεις πιο κοντά σου και έχεις μεγαλύτερη οικειότητα μαζί τους και ενημέρωσε τους πως δεν θέλεις να τους ανακατέψεις στο τσακωμό σας αλλά αντιθέτως να κάνετε πράγματα για να διασκεδάζετε και όχι να σας φέρνουν στεναχώρια.

 

8. Δώσε προσοχή στα συναισθήματα σου.

Κατα τη διάρκεια της παρέας σου με τα συγκεκριμένα άτομα κάτσε και σκέψου πως αισθάνεσαι. Είσαι ευτυχισμένος μαζί τους; Περνάς καλά; Μπορεί να αισθανθείς πως πλέον δεν υπάρχει κάτι που να σε γεμίζει στους συγκεκριμένους φίλους και να νιώθεις την ανάγκη να δημιουργήσεις νέες παρέες και να γνωρίσεις καινούργια άτομα. Είναι λίγο δύσκολο να το καταπιείς με την πρώτη όταν συνειδητοποιήσεις κάτι τέτοιο, αλλά το να αφήσεις πίσω σου μια κατάσταση που δεν σε γεμίζει πια μπορεί να είναι εξαιρετικά απελευθερωτικό για εσένα.

 

9. Συζήτησε το.

Μια συζήτηση είναι πάντα ένα καλό γιατρικό σε όλα όσα μας απασχολούν και μας βασανίζουν. Εξωτερίκευσε τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις σου σε κάποιον δικό σου αγαπημένο άνθρωπο (αρκεί να μην είναι κάποιος κοινός σας φίλος), για να μπορέσεις να απελευθερωθείς από όλα όσα σε βαραίνουν.  Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να ανοιχτείς σε κάποιον δικό σου άνθρωπο σχετικά με όλα όσα νιώθεις ή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις από μόνος σου όλη τη στεναχώρια που υπάρχει μέσα σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο που θα μπορέσει να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις πιο γρήγορα.

 

10. Δοκίμασε κάτι καινούργιο.

Η βαρεμάρα προκαλεί κατάθλιψη. Κάνε γυμναστική, γίνε εθελοντής σε κάποιον οργανισμό, κάνε μαθήματα φωτογραφίας ή οτιδήποτε σου προσφέρει ευχαρίστηση και σε κρατάει απασχολημένο. Με τον τρόπο αυτό θα καταπολεμήσεις πιο γρήγορα όλα όσα σε βασανίζουν και σε στεναχωρούν κρατώντας το μυαλό σου απασχολημένο από τα αρνητικά συναισθήματα. Εστίασε στα θετικά της ζωής σου και που ξέρεις, μπορεί να γνωρίσεις τον επόμενο κολλητό σου στο γυμναστήριο που πας για να ξεχαστείς!

 

12 Μέρη που έχεις σκεφτεί να κάνεις σεξ.. (έστω μια φορά στη ζωή σου)!