Γίνε ο μάστερ σεφ της καρδιάς της – Εντυπωσίασέ την με τις μαγειρικές σου ικανότητες!

0
17257

Αν έχετε ήδη βγει τα πρώτα ραντεβού και θέλεις να βρεις έναν ωραίο τρόπο να την εντυπωσιάσεις ίσως πρέπει να σκεφτείς να της μαγειρέψεις. Μια πρόσκληση στο σπίτι σου περιλαμβάνει πολλά πλεονεκτήματα όπως το ότι θα παίζεις στην έδρα σου και θα έχεις όλο το βράδυ δικό σου να την εντυπωσιάσεις αφού θα είστε μόνοι σας οι δυο σας. Άσε που θα της δείξεις ότι είσαι κι ανοιχτό μυαλό και δεν θέλεις τη γυναίκα στην κουζίνα.

Τώρα προκειμένου όλα να πάνε καλά και να έχει επιτυχία η βραδιά, χρειάζεται να προσέξεις δυο- τρία πραγματάκια:

  • Ρώτα τι της αρέσει

Εφόσον μαγειρεύεις για εκείνην καλό είναι να γνωρίζεις τις προτιμήσεις της. Αν υπάρχει κάποιο φαγητό που της αρέσει ιδιαίτερα θα μπορούσες να την εκπλήξεις μαγειρεύοντάς το. Επιπλέον είναι σημαντικό να μάθεις εάν έχει αλλεργίες ή αν είναι χορτοφάγος ή vegan για παράδειγμα. Θα ήταν πολύ άβολο και για τους δυο σας να φτιάξεις κάτι που δεν μπορεί να φάει ή που θα την στείλει στο νοσοκομείο. Αφού λοιπόν σκεφτείς τι συνταγές θα μαγειρέψεις με βάση και το δικό της γούστο μπορείς να πας σουπερμάρκετ προκειμένου να μη σου λείπει τίποτα.

  • Προετοιμάσου

Η προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα τουλάχιστον είναι βασική προκειμένου να τα έχεις όλα έτοιμα και να πάει το δείπνο κατ’ ευχήν. Ιδιαίτερα βοηθητικό είναι να έχεις μια συγυρισμένη κουζίνα όπου θα ξέρεις που βρίσκεται το καθετί πριν αρχίσει το μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ωραίες ιδέες για την οργάνωση της κουζίνας σου στα μαγαζιά με είδη σπιτιού όπως το Leroy Merlin, το ΙΚΕΑ κ.α. Καλό είναι να ρίξεις κι ένα συγύρισμα- καθάρισμα στο σπίτι. 

  • Απλά κι ελαφριά

Μην κάνεις υπερβολές! Θυμήσου πως η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, το ίδιο και η νοστιμιά. Δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο. Είναι μάλιστα προτιμότερο να επιλέξεις πιάτα που έχεις ξαναφτιάξει για να ξέρεις τι κάνεις. Σημαντικό είναι επίσης να μαγειρέψεις κάτι ελαφρύ. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ραντεβού και κανένας απ’ τους δυο σας δε θα θέλει να παραφάει ή να χρειαστεί σόδα στο τέλος. Εκτός αυτού δεν είναι ανάγκη να φας όλη σου την ημέρα στην κουζίνα. Διάλεξε για το μενού σου ένα γρήγορο πιάτο που δε θα σου πάρει πολλή ώρα να ολοκληρώσεις όπως μια γλυκόξινη σαλάτα για αρχή, πένες με ψαρονέφρι για κυρίως και ένα σουφλέ μπλακ φόρεστ για κλείσιμο. Και φυσικά αν η καλεσμένη σου φτάσει πριν να είναι όλα έτοιμα, μην ξεχάσεις να της προσφέρεις ένα ποτήρι κρασί!

  • Πλύνε καθώς μαγειρεύεις

Κάτι που δε θέλεις είναι μια κουζίνα γεμάτη άπλυτα μόλις την υποδεχτείς στο σπίτι ή  στο τέλος του ραντεβού σου. Για να μη συμβεί αυτό, αλλά και για να μη σου φανεί βουνό το μάζεμα, μπορείς να πλένεις τα σκεύη που χρησιμοποιείς ενώ μαγειρεύεις. Θα διαπιστώσεις πως γλυτώνεις πολύ χρόνο με αυτό τον τρόπο. Έτσι αφού τελειώσεις το μαγείρεμα θα μπορείς να αφιερώσεις όλη σου την προσοχή και τον ενδιαφέρον στην καλεσμένη σου! Καλή επιτυχία!