Ξέσπασε «πόλεμος» λόγω Μπαλοτέλι στην Ιταλία!

  0
  308

  Αυτή τη φορά ένα σκίτσο στην εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» ήταν αρκετό για να «ανάψουν» τα αίματα στην Ιταλία αναφορικά με τα ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο σκιτσογράφος επέλεξε να παρομοιάσει τον Ιταλό επιθετικό με τον Κίνγκ Κονγκ σε μια εικόνα, η οποία το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ως άστοχη… Οι υπεύθυνοι της έκδοσης δέχθηκαν σωρεία παραπόνων για το σκίτσο, με συνέπεια να παραδεχθούν δημόσια ότι έπρεπε να επιδείξουν περισσότερη προσοχή, μετριοπάθεια και καλό γούστο.

   

  Ακόμα και η ίδια η εφημερίδα αναγκάστηκε να πάρει θέση στο συμβάν επισημαίνοντας ότι «ίσως να μην ήταν και η καλύτερη δουλειά από μέρος του σκιτσογράφου», προσθέτοντας τα εξής: «Πάντα πολεμούσαμε κατά του ρατσισμού και καταδικάσαμε τις αποδοκιμασίες σε βάρος του  Μπαλοτέλι ως απαράδεκτες». Παρόλα αυτά, όμως, το θέμα μοιάζει να βρίσκεται ακόμα στην επιφάνεια, αφού οι υπεύθυνοι της αντι-ρατσιστικής ομάδας «Kick It Out» θεωρούν ότι τα μέσα έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε ότι αφορά τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο.

   

  «Ο Μάριο αποτελεί μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στο ιταλικό ποδόσφαιρο» είπε ένα μέλος της ομάδας σε δηλώσεις του και τόνισε: «Υπάρχουν αρκετά παιδιά στην Ιταλία που ονειρεύονται να μοιάσουν στον Μπαλοτέλι και θα πρέπει τα μέσα να αναλογιστούν τι γνώμη θα σχημάτισαν όταν αντίκρισαν το συγκεκριμένο σκίτσο. Αυτή είναι η στήριξη που θα τους παρέχουν οι εφημερίδες εφόσον αποφασίσουν να ακολουθήσουν τα βήματα του;»