Υποφέρεις από ανεπιθύμητα σπυράκια; Μάθε τι δείχνουν για την υγεία σου και πως να τα αντιμετωπίσεις!

0
581

Το δέρμα σου είναι σαν μια φωτεινή πινακίδα η οποία εκδηλώνει οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σώμα σου και τα σπυράκια που εμφανίζονται ξαφνικά στέλνουν μηνύματα σχετικά με την υγεία σου και την υγιεινή σου όπως υποστηρίζει ο δερματολόγος Joshua Zeichner του δερματολογικού τμήματος στο MT. Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.

 

Πώς να διατηρήσεις το άρωμα σου περισσότερο!

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι σημαίνουν τα σπυράκια σου αλλά και πως να τα αντιμετωπίσεις!

Σπυράκια γύρω από το στόμα σου

Η διατροφή σου είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση σπυριών γύρω από το στόμα σου όπως για παράδειγμα ορισμένες όξινες τροφές (λεμόνι ή ξύδι) μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή ενώ οι λιπαρές τροφές (πατατάκια και όλα τα πεντανόστιμα φαγητά) φράζουν τους πόρους σου. Επομένως φρόντισε μετά το φαγητό σου να καθαρίζεις με ένα μαντηλάκι την περιοχή γύρω από το στόμα σου έτσι ώστε να απομακρύνεις όλα τα αόρατα μικρόβια.

 

Σπυράκια γύρω από τα μαλλιά σου

Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα styling  στα μαλλιά σου φρόντισε να μην ακουμπάς/ ψεκάζεις το δέρμα γύρω από τα μαλλιά σου όταν θέλεις να περιποιηθείς τις ρίζες σου, διότι τα προϊόντα αυτά όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου προκαλούν έντονη λιπαρότητα φράζοντας τους πόρους σου. Μόλις τελειώνεις το styling πλύνε τα χέρια σου και κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπο σου φρόντισε να κάνεις απολέπιση σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό προϊόν με μικρόκοκκους. Πρόσεξε μην το παρακάνεις όμως, να είσαι απαλός στις κινήσεις σου διαφορετικά θα ερεθίσεις το δέρμα σου.

Σπυράκια στο στήθος ή τη πλάτη

Τα βαμβακερά υφάσματα όπως το t-shirt σου έχει τη τάση να απορροφάει τον ιδρώτα σου και να το κρατάει κοντά στο δέρμα σου για όση ώρα το φοράς. Επειδή τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή δημιουργούνται σε υγρά μέρη, το να φοράς βαμβακερά ρούχα στο γυμναστήριο μπορεί να προκαλέσουν στο σώμα σου ανεπιθύμητα σπυράκια. Επέλεξε ρούχα που δεν απορροφούν τον ιδρώτα όπως πολυεστέρας, συνδυασμό ελαστικών και μικροϊνες όταν γυμνάζεσαι. Τα υφάσματα αυτά απομακρύνουν τον ιδρώτα από το δέρμα σου με αποτέλεσμα να αναπνέει καλύτερα και να μην φράζουν τους πόρους σου.

 

Σπυράκια στο σαγόνι και στο λαιμό

Οι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη είναι οι βασικές αιτίες για τα σπυράκια που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα σημεία διότι κάνουν τους ενδοκρινής αδένες σου να παράγουν περισσότερο σμήγμα απ΄ όσο πρέπει με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι σου και να εκδηλώνονται σπυράκια.  Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς καθημερινά ένα καλό καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ που είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ακμής! Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις την ακμή στο δέρμα σου φρόντισε να επιλέγεις προϊόντα που περιέχουν έναν συνδυασμό 2.5% κρέμα με βενζοϊκό υπεροξείδιο, 2% τζελ με σαλικυλικό οξύ και 1% κρέμα με κορτιζόλη για την αντιμετώπιση της φλεγμονής.

 

6 Βασικοί κανόνες περιποίησης πριν το ραντεβού σου!