Home Style Περιποίηση Υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Το κόλπο με το κρύο νερό που...

Υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Το κόλπο με το κρύο νερό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση πως το καυτό ντουζ είναι το πιο υπέροχο πράγμα. Ειδικότερα κατα τη διάρκεια του παγωμένου χειμώνα που ψάχνεις συνεχώς τρόπους να ζεσταθείς και το καυτό νερό στο μπάνιο φαντάζει ο επίγειος παράδεισος σου.

 

Αντηλιακά για μωρά: Γιατί είναι καλύτερα από τα δικά μας;!

 

Σίγουρα δεν θέλουμε να σου κλέψουμε αυτό το υπέροχο συναίσθημα, όμως από μόνος σου μπορεί να αρχίσεις να το βλέπεις διαφορετικά το όλο θέμα του ζεστού νερού αν διαπιστώσεις τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στα μαλλιά και το δέρμα σου!

Το ζεστό νερό μπορεί να αλλοιώσει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος σου με αποτέλεσμα να αφήσει το δέρμα σου εκτεθειμένο και αφυδατωμένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο μόνος τρόπος για να προστατέψεις το δέρμα σου είναι να κάνεις μπάνιο κάθε φορά μόνο με κρύο νερό, ενώ στη πραγματικότητα το μόνο που λαχταράς είναι λίγη ζεστασιά από τη θερμότητα του ζεστού νερού να κυλάει πάνω σου.

Επειδή όμως το να κάνεις μπάνιο μόνο με κρύο νερό ακούγεται λίγο βάναυσο, υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα σου.

Η θεωρία λέει πως..  Ύστερα από ένα ζεστό απολαυστικό μπάνιο, βρέξε τον εαυτό σου στα γρήγορα με λίγο κρύο νερό το οποίο θα σε βοηθήσει να εγκλωβίζεις την υγρασία στο δέρμα και στα μαλλιά σου, δημιουργώντας καλύτερη κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε να μην δείχνεις αφυδατωμένος. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το μόνο που μένει είναι η επιστημονική θεωρία που κρύβεται πίσω από αυτό, σύμφωνα τον γιατρό Terrence Keaney από το δερματολογικό Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον.

Αρχικά υπάρχει το θέμα της υγρασίας. Η κρύα θερμοκρασία εμποδίζει την απομάκρυνση των ελαίων του δέρματος που προκαλεί το ζεστό νερό, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως το κρύο νερό όντως βοηθάει στη βελτίωση του δέρματος και τα επίπεδα της υγρασίας του, μόνο όταν μπορούμε να βεβαιωθούμε πως η υγρασία θα μείνει ακριβώς εκεί που πρέπει αντί να εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα. Η κρύα θερμοκρασία επίσης περιορίζει την ευαισθησία του δέρματος σε ερεθισμούς. Για το λόγο αυτό, το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα όπως και εκείνους με εκζέματα.

Στη συνέχεια έχουμε το θέμα της κυκλοφορίας του αίματος. Σύμφωνα με τον Keaney, αν ρίξεις κρύο νερό στο τέλος του ντουζ μπορείς να σφίξει τα επιφανειακά αγγεία του δέρματος, όπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για εκείνους που έχουν την τάση να κοκκινίζουν εύκολα ή για τα άτομα εκείνα που πάσχουν από ροδόχρους ακμή. Εκτός όμως από τη βελτίωση της επιδερμίδας και τα επιφανειακά αποτελέσματα, επίσης βοηθάει στη γενικότερη κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό βελτιώνοντας την ροή προς την καρδιά. Επιπλέον με τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να βοηθήσει τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Δεν επηρεάζονται όμως μόνο το δέρμα και τα αγγεία. Υπάρχουν έρευνες που προτείνουν πως το κρύο νερό αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς, βελτιώνοντας τη διάθεση και βοηθώντας στη καύση του λίπους.

Πριν όμως αποφασίσεις να λουστείς με παγωμένο νερό, φρόντισε να ακολουθήσεις κάποιες οδηγίες για την ασφάλεια σου.  Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το κρύο νερό δεν πρέπει να έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από τους 16 βαθμούς για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Μια χαμηλή θερμοκρασία των 21 βαθμών για 2 με 5 λεπτά είναι αρκετή για να οπλίσεις την δραστηριότητα του οργανισμού σου.

Εμείς σου αποκαλύψαμε το μυστικό για λαμπερό δέρμα και υγιή μαλλιά, το μόνο που μένει τώρα είναι να αλλάζεις τη θερμοκρασία του νερού λίγο πριν τελειώσεις το μπάνιο σου!

 

Έξυπνα tips για να επιλέξεις την ιδανική κολόνια για σένα!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ