Βάλε τέλος στη δυσοσμία της πρωινής αναπνοής με αυτές τις συμβουλές!

0
677

Σίγουρα όπως όλοι μας θα έχεις αναρωτηθεί από που προέρχεται αυτή η δυσοσμία της πρωινής αναπνοής. Σωστά;

 Ακόμα και αν βούρτσισες εξονυχιστικά τα δόντια σου το προηγούμενο βράδυ, ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στο στομάχι.. γιατί η αναπνοή σου εξακολουθεί να μυρίζει τόσο άσχημα κάθε πρωί;

 

Κακοσμία στόματος: Όλα όσα προκαλούν δυσοσμία στην αναπνοή σου!

Δες παρακάτω 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να δώσεις τέλος στη δυσοσμία!

 

Φρόντισε τα δόντια σου από το προηγούμενο βράδυ

Μπορεί να βούρτσιζες τα δόντια σου για 2 δευτερόλεπτα και να έπεσες για ύπνο. Φυσικά και δεν εννοούμε αυτό ως μια ολοκληρωμένη διαδικασία φροντίδας δοντιών. Αφού και το παραμικρό υπόλειμμα φαγητού που έχει εγκλωβιστεί στα δόντια σου μπορεί να γίνει το καλύτερο δόλωμα για τα βακτήρια. Τα βακτήρια τρέφονται από τα υπολείμματα φαγητού που έχουν ξεμείνει στα δόντια σου, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται και να δημιουργούν δυσοσμία στην αναπνοή. Οπότε αν θέλεις να περιορίσεις την άσχημα μυρωδιά φρόντισε από το προηγούμενο βράδυ να βουρτσίσεις καλά τα δόντια σου, να χρησιμοποιήσεις οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα.

Μην αναπνέεις από το στόμα

Το σάλιο είναι ο φίλος σου, αφού είναι πλούσιο σε οξυγόνο και σκοτώνει τα βακτήρια. Διασπάει τα υπολείμματα τροφών και τα απομακρύνει από το στόμα σου κάθε φορά που καταπίνεις. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι πως η παραγωγή του σάλιου μειώνεται σημαντικά όταν κοιμάσαι. Και αν συνηθίζεις να αναπνέεις από το στόμα τότε δημιουργείς ένα ξηρό περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

 

Απέφυγε το οινόπνευμα στο στοματικό διάλυμα

Φρόντισε να διατηρείς ενυδατωμένο το στόμα σου. Πιες αρκετό νερό και χρησιμοποίησε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να μην προκαλέσεις ξηρότητα στη στοματική κοιλότητα.

 

Περιόρισε τις όξινες τροφές

Τα βακτήρια δεν αγαπούν μόνο το ξηρό περιβάλλον αλλά και το όξινο. Οπότε φρόντισε να κάνεις μερικές γαργάρες με σόδα έτσι ώστε να περιορίσεις την ανάπτυξη τους.

Βούρτσισε τη γλώσσα σου

Βουρτσίζεις εντατικά τα δόντια σου, χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα η αναπνοή σου; Πόσο σημασία δίνεις όμως στη φροντίδα της γλώσσας σου; Η επιφάνεια της γλώσσας μπορεί να εγκλωβίσει πολλά υπολείμματα τροφών πάνω της οπότε φρόντισε να επενδύσεις σε μια ειδική ξύστρα γλώσσας για να την καθαρίζεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

 

Ενεργοποίησε τη παραγωγή του σάλιου

Μόλις ξύπνησες και αυτό που πρέπει να κάνεις για να σταματήσεις την άσχημη αναπνοή είναι να βουρτσίσεις τα δόντια σου και να φας πρωινό. Η κατανάλωση φαγητού ενεργοποιεί αυτόματα τη παραγωγή του σάλιου ενυδατώνοντας τη στοματική σου κοιλότητα και σκοτώνοντας τα βακτήρια. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα καλύτερα για να απομακρύνεις την δυσοσμία στην αναπνοή σου αλλά και να καθαρίσεις τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών σου.

 

Θα φιλάς όποια θέλεις! Συμβουλές για καθαρή αναπνοή