Τα 5 λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το σώμα σου!

0
1347

Όλα τα πράγματα για να γίνουν σωστά χρειάζονται τον σωστό τρόπο πόσο μάλλον ο καθαρισμός του σώματός μας που είναι σημαντικό θέμα υγιεινής. Παρακάτω θα δεις μερικά από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όλοι μας και συμβουλές για να τα διορθώσεις!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου;

1. Το παρακάνεις με την ποσότητα σαμπουάν

Αν θες να συνεχίσεις να έχεις μαλλιά στο κεφάλι σου φρόντισε να μην υπερβάλλεις με την ποσότητα σαμπουάν που τους βάζεις. Μπορεί να νομίζεις ότι όσο περισσότερη σαπουνάδα κάνεις τόσο καλύτερα θα καθαριστούν, όμως έτσι κινδυνεύεις να μην τα ξεβγάλεις καλά και έτσι να δημιουργήσεις διάφορα δερματικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμα το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό! Τα μαλλιά μπορούν να χάσουν την λάμψη τους με αυτό τον τρόπο και επίσης μπορεί να προκαλέσεις ξηροδερμία στο δέρμα του κεφαλιού και επίσης δεν αφήνεις να αναπτυχθούν σωστά τα ευεργετικά βακτήρια που χρειάζονται και που απο φυσικού της πρέπει να έχει η περιοχή! Για να μην αγχώνεσαι προσπάθησε να χρησιμοποιείς ποσότητα σαμπουάν ίση με ένα μιρκό καρύδι στο λούσιμο και προγραμμάτισε το έτσι ώστε να λούζεσαι το πολύ 3 φορές την εβδομάδα!

2. Κρατάς το ίδιο σφουγγάρι για πάντα

Αν δεν αλλάζεις ποτέ, ή αρκετά συχνά το σφουγγάρι του αφρόλουτρου κινδυνεύεις να απλώσεις στο σώμα σου τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις πτυχώσεις του σφουγγαριού εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατούν λόγω του μπάνιου. Για να αποφύγεις δερματικά προβλήματα, φρόντισε να αλλάζεις σφουγγάρι μπάνιου κάθε 5-6 εβδομάδες το πολύ!

Ο απόλυτος οδηγός 6 βημάτων για το τέλειο ξύρισμα!

3. Χρησιμοποιείς μπατονέτες

Οι μπατονέτες, ειδικά αν γίνει απρόσεχτη χρήση τους, μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνες για τα αφτιά! Όχι μόνο σπρώχνουν τις ακαθαρσίες πιο βαθιά μέσα στο αυτί σου ή αντίθετα να αφαιρέσουν πολύ ποσότητα κεριού που σε κάποιο βαθμό χρειάζεται για τη φυσιολογική λειτουργία του αυτιού και για την αποτροπή μολύνσεων, αλλά μπορείς και να τραυματίσεις το τύμπανο του αυτιού σου αν δεν ελέγξεις το βάθος που θα μπει μέσα σε αυτό η μπατονέτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις κομμάτι χαρτί στο δάχτυλό σου και να καθαρίσεις με αυτό το εσωτερικό των αυτιών σου!

4. Βουρτσίζεις τα δόντια σου τη λάθος ώρα

Μπορεί να μην το είχες ακούσει μέχρι τώρα, αλλά είναι λάθος να βουρτσίζεις τα δόντια αμέσως μετά από ένα γεύμα. Και αυτό γιατί το σμάλτο των δοντιών είναι μαλακότερο μετά από ένα γεύμα και το βούρτσισμα μπορεί να το φθείρει εντελώς. Για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου μετά το φαγητό άσε να περάσουν πρώτα 30-40 λεπτά και μετά θα μπορείς να το κάνεις άφοβα!

5. Πιστεύεις ότι το αντιβακτηριδιακό σαπούνι είναι καλύτερο

Και όμως κάνεις λάθος, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι και το κοινό σαπούνι χεριών είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των εποχιακών λοιμώξεων. Το Κέντρο Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων συνιστά να χρησιμοποιούμε κανονικά και άφοβα και το απλό σαπούνι, σαπουνίζοντας τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα!

Οδηγός πρωινής περιποίησης για να κερδίσεις λίγο παραπάνω ύπνο το πρωί!