Συμβουλές περιποίησης για να πετυχαίνεις το τέλειο ξύρισμα κάθε φορά!

0
643

Δυστυχώς οι περισσότεροι άντρες που έχουν ευαίσθητο δέρμα, κάθε φορά μετά το ξύρισμα μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμένο δέρμα και κοκκινίλες ή ίσως και κάποια μόλυνση εξαιτίας της έντονης τριβής των κοφτερών λεπίδων πάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Ωστόσο σημαντικό επίσης ρόλο για την αντίδραση του δέρματος σου μπορεί να παίζουν και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς πριν ή μετά το ξύρισμα.

Αντρική περιποίηση: Γίνε γοητευτικότερος όσο μεγαλώνεις με τις παρακάτω συμβουλές!

Αν υποφέρεις λοιπόν από ευαίσθητο δέρμα και θέλεις να κάνεις το καθημερινό σου ξύρισμα μια ανώδυνη διαδικασία περιποίησης, φρόντισε να χρησιμοποιείς μια σωστή συμπυκνωμένη κρέμα ξυρίσματος για το δέρμα σου, μια ζεστή πετσέτα και ένα ενυδατικό προϊόν χωρίς οινόπνευμα, έτσι ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες.

Τότε θα παρατηρήσεις πως οι λεπίδες του ξυραφιού σου θα αρχίζουν περισσότερο να γλιστράνε παρά να «μαγκώνουν».

 Οπότε το σωστό ξύρισμα δεν έχει να κάνει τόσο με τις κοφτερές λεπίδες του ξυραφιού αλλά περισσότερο με τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζεις στο δέρμα σου πριν ή μετά την διαδικασία ξυρίσματος.

Πρώτα όμως χρειάζεσαι ένα σωστό ξυραφάκι

Επένδυσε σε ένα ξυραφάκι καλής ποιότητας με πολλές λεπίδες, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα πάνω στο δέρμα με τις ανάλογες κινήσεις. Δεν πρέπει δηλαδή να είναι σταθερό αλλά να λυγίζει και να έχει κίνηση.

Κρέμα ξυρίσματος

Επέλεξε μια κρέμα ξυρίσματος με ενυδατικά στοιχεία, όπως το αβοκάντο, το έλαιο από τεϊόδεντρο και έλαια από εσπεριδοειδή για να ενυδατώσεις το δέρμα σου πριν το ξύρισμα και να δεχτεί τις λεπίδες με μεγαλύτερη άνεση.

Για μετά το ξύρισμα

Απομάκρυνε τον ερεθισμό και τις κοκκινίλες του δέρματος σου από το ξύρισμα με ένα ενυδατικό προϊόν aftersave, προσφέροντας ενυδάτωση και ακαταμάχητο άρωμα.

Τονωτική λοσιόν

Μπορείς να ολοκληρώσεις την διαδικασία με μια τονωτική λοσιόν την οποία έχεις εφαρμόσει πάνω σε μια ζεστή πετσέτα για να μαλακώσει το δέρμα σου από τους ερεθισμούς και να προσφέρει λάμψη και αναζωογόνηση.

 

Movember: 10 συμβουλές για να μεγαλώσεις και να περιποιηθείς σωστά το μουστάκι σου!