Συμβουλές για σωστή προετοιμασία πριν το ξύρισμα!

0
790

Μάθε να κάνει τη σωστή προετοιμασία και να ακολουθείς την σωστή τεχνική, ώστε να αποφύγεις τα κοψίματα και να έχεις το πιο τέλειο δέρμα που είχες ποτέ!

 

Προετοιμάσου για το Ξύρισμα

Βρες το Σωστό Ξυραφάκι

Οσο περισσότερες λεπίδες έχει το ξυραφάκι τόσο μειώνεται η τριβή, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι λιγότερα τραβήγματα και να έχεις λιγότερες εκδορές. Προτίμησε ένα με κινούμενη κεφαλή, η οποία κινείται σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου.

Προετοίμασε σωστά τα γένια σου

Ο αφρός ξυρίσματος βοηθάει να μαλακώσουν τα γένια σου, ώστε να μπορούν να κοπούν πιο εύκολα. Το ζεστό νερό βοηθάει επίσης, γι’ αυτό προσπάθησε να ξυρίζεσαι στο ντους ή αμέσως αφού βγεις.

 

Ξυρίσου… προσεχτικά

Βρες τη Σωστή Τεχνική

Οταν κρατάς το ξυράφι σφιχτά, πιέζεις τις λεπίδες στο δέρμα σου. Αυτό έχει αρνητική επίδραση στο δέρμα σου. Εχε πιο χαλαρή λαβή, χρησιμοποιώντας μόνο τρία δάχτυλα: τον αντίχειρα, το δείκτη και το μεσαίο.

Ενυδατωσου

Το αιθέριο έλαιο ηλιάνθου είναι ο βασιλιάς των φυτικών ελαίων. Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστη-μίου του Sheffield διαπίστωσε ότι είναι πιο ενυδατικό από το ελαιόλαδο, το οποίο είναι επίσης δημοφιλές για το ξύρισμα και δεν ερεθίζει το δέρμα.

 

Προστάτευσε το Δέρμα σου

Καταπράυνε την επιδερμίδα σου

Το κοινό after shave είναι βασικά ένα αντισηπτικό. Ενα after shave ή λοσιόν όμως με ευκάλυπτο μαλακώνει την ξηρή επιδερμίδα, ενισχύοντας το κεραμίδιο, το συστατικό των λιπιδίων που συγκρατεί το νερό, λένε ερευνητές στην Ιαπωνία.

ΟΧΙ στην ξηροδερμία

Αν δεν θέλεις το δέρμα σου να ερεθίζεται από το ξύρισμα, πρέπει να το ενυδατώνεις κάθε μέρα. Δοκίμασε μια ενυδατική με αλόη: βοηθάει στην επούλωση των πληγών και την ενίσχυση του κολλαγόνου.