Συμβουλές αντιμετώπισης για τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα!

0
747

Οι τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα προκύπτουν όταν η τρίχα εγκλωβίζεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, δηλώνει ο δερματολόγος Dr. Joel Schlessinger. Τα κόκκινα σπυράκια που εμφανίζονται συνήθως προκαλούν φαγούρα και ερεθισμό, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να μπεις στον πειρασμό να τα πειράξεις και να χρησιμοποιήσεις το τσιμπιδάκι φρυδιών για να τραβήξεις την τρίχα.

 

6 Λόγοι που το δέρμα σου δεν λέει να στρώσει!

Στη πραγματικότητα, αν το κάνεις αυτό κινδυνεύεις να καταστρέψεις το δέρμα σου και να δημιουργήσεις ερεθισμό οδηγώντας σε ακόμη πιο περίπλοκες μολύνσεις όπως ο σταφυλόκοκκος.

Όταν πιέζεις τα σπυράκια που δημιουργούνται από τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χειροτερεύεις τον ήδη υπάρχον ερεθισμό και την φλεγμονή. Με αποτέλεσμα αυτά τα κόκκινα σημάδια να χρειάζονται μήνες για να φύγουν από το δέρμα σου!

Αντιθέτως, φρόντισε να εφαρμόσεις πάνω στα σπυράκια υδροκορτιζόνη, για να περιορίσεις τον ερεθισμό, την φαγούρα και τη μόλυνση και ξέπλυνε την μολυσμένη περιοχή με ένα απολεπιστικό καθαριστικό προϊόν για να βοηθήσει την τρίχα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος.

 

Θέλεις καθαρό και λαμπερό δέρμα; Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείς!