Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου!

0
721

Την τελευταία φορά που θα επισκεφτείς τον κουρέα σου φρόντισε εκτός από το κούρεμα που θα σου κάνει να ενημερωθείς για τον τύπο μαλλιών σου και ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να διαχειριστείς τις τρίχες στο κεφάλι σου.. Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι χωρίς να φριζάρουν και να βαραίνουν; Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότεροι κουρείς ισχυρίζονται πως κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς σαμπουάν και μαλακτική κρέμα την ίδια μέρα! Whaaat?

 

Σταμάτα την κακοσμία των ποδιών! Έξυπνες συμβουλές για περιποιημένα πόδια!

 

Εκτός από αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις την ποιότητα της τρίχας σου και το ph του δέρματος σου για το πόση ξηρότητα ή λιπαρότητα έχεις έτσι ώστε να ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι και να χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα. Το σαμπουάν το χρησιμοποιούμε για να απομακρυνθούν όλοι οι ρύποι και τα έλαια που υπάρχουν στα μαλλιά και στο δέρμα του κρανίου, μερικά όμως έλαια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και πολλοί άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους διότι οι πόροι του δέρματος τους παράγουν περισσότερα έλαια από τους υπόλοιπους. Η μαλακτική κρέμα προσθέτει βάρος και απαλή υφή στα φρεσκολουσμένα μαλλιά για να αποφύγεις το φριζάρισμα και να είναι πιο εύχρηστα στο styling.

Γι΄ αυτό ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς του ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών του για να έχει πάντοτε άψογα και περιποιημένα μαλλιά!

Δες παρακάτω πιο αναλυτικά για να ενημερωθείς κατάλληλα σύμφωνα με το τι σου ταιριάζει!

 

Ίσια μαλλιά

Μπορείς να λούζεσαι κάθε μέρα αν το επιθυμείς. Θα σου δώσει ένα πιο ματ αποτέλεσμα χωρίς επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα και τα μαλλιά σου. Αν θέλεις να βάλεις μαλακτική κρέμα για επιπλέον ενυδάτωση εξαρτάται από σένα κατα πόσο «βαριά» τα θέλεις, 4 με 5 τη βδομάδα για ένα πιο βαρύ αποτέλεσμα και μια με δυο φορές τη βδομάδα αν τα θέλεις πιο ανάλαφρα!

 

Κυματιστά μαλλιά

Λούσε τα μαλλιά σου 3 φορές την εβδομάδα για να ξεφορτωθείς όλα τα έλαια που βαραίνουν την τρίχα σου και την ισιώνουν προς τα κάτω διότι αν δεν αφαιρεθεί έγκαιρα η λιπαρότητα από τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να φαίνονται λιγδιασμένα, πράγμα που δεν το θες! Μαλακτική κρέμα είναι προτιμότερο να βάζεις μια με δυο φορές την εβδομάδα για να τα ενυδατώσεις κυρίως όταν τα βλέπεις να είναι ξηρά που αρχίζουν να αφυδατώνονται.

 

Σγουρά μαλλιά

Μην λούζεσαι πολύ συχνά, όχι παραπάνω από δυο φορές τη βδομάδα! Κάποιος με σγουρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιεί πάντα σαμπουάν που περιέχει ενυδατικά συστατικά για να αποφύγει να απομακρύνει όλα τα έλαια που υπάρχουν στο δέρμα της κεφαλής με αποτέλεσμα να φριζάρουν και να φουσκώσουν! Το τελευταίο πράγμα που θέλεις έιναι ένα άφρο χτένισμα! Η μαλακτική κρέμα είναι ιδανική μια με δυο φορές την εβδομάδα και όχι τις ημέρες που λούζεσαι διότι ήδη το σαμπουάν σου περιέχει ενυδατικά συστατικά που βαραίνουν την τρίχα. Δεν θέλεις να υπερβάλλεις και να αυξήσεις τη λιπαρότητα προσθέτοντας και μαλακτική κρέμα!

 

Λεύκανση δοντιών: Πότε είναι ασφαλής; Άξίζει; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!