Ώρα για τρίχες! 7 κόλπα για να φαίνονται πυκνότερα τα λιγοστά ή αδύναμα μαλλιά σου!

0
1327

Το σίγουρο είναι ότι κανένας άντρας δεν θέλει να μείνει χωρίς μαλλιά. Αν λοιπόν και τα δικά σου έχουν αρχίσει α σε εγκαταλείπουν, τότε μην περιμένεις για κάποιο θαύμα, αλλά ξεκίνα να χρησιμοποιείς τα παρακάτω 7 κολπάκια για να έχεις το κεφάλι σου… ήσυχο!

1. Χρησιμοποίησε ένα δυναμωτικό σαμπουάν

Σχεδόν όλα τα σαμπουάν υποστηρίζουν ότι θα κάνουν τα μαλλιά σου πυκνότερα και πιο δυνατά, όμως στην πραγματικότητα αυτό μπορούν να το επιτύχουν μόνα όσα έχουν μέσα στα συστατικά τους, το μόνο που πραγματικά αντιμετωπίζει την τριχόπτωση: Η κετοκοναζόλη.

Το Νο1 λάθος που κάνουν οι άντρες στο styling των μαλλιών τους!

Προσπάθησε λοιπόν το προϊόν που θα προμηθευτείς να αναγράφει την συγκεκριμένη ουσία που έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι πράγματι βοηθάει πολύ. Να θυμάσαι να λούζεις τα μαλλιά σου δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς παραπάνω ΄λουσίματα μπορεί να αφυδατώσουν την τρίχα και να κάνουν ξηρό το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης κάνε δύο επαναλήψεις στο λούσιμο και κάθε φορά να χρησιμοποιείς π¨οϊόν, όσο περίπου ένα μικρό καρύδι.

2. Ξέχνα χτένες και βούρτσες

Το συνεχές χτένισμα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν επίπεδα, άτονα και χωρίς όγκο, οπότε προσπάθησε να την αποφεύγεις. Το φορμάρισμα των μαλλιών με τα χέρια σου είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αφού έτσι θα δώσεις στα μαλλιά σου διαφορετική ελευθερία και αρκετό αέρα για να δείχνουν πυκνότερα και πιο υγιή.

3. Σταμάτα το κάπνισμα

Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα κακά που προκαλεί το κάπνισμα, τώρα αποδεικνύεται ότι συμβάλλει και στην ακόμα πιο έντονη τριχόπτωση. Τα αιμοφόρα αγγεία που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και συγκρατούν στο κεφάλι σου τις τρίχες, μπορεί να βουλώσουν εξαιτίας του καπνίσματος και αυτό να σε οδηγήσει σε ακόμα πιο εμφανή απώλεια μαλλιών από αυτή που θα είχες πραγματικά.

4. Άσε τα να στεγνώνουν φυσικά

Αν μετά το λούσιμο χρησιμοποιείς πετσέτα, ή βούρτσα για να στεγνώσεις και να δώσεις φόρμα στα μαλλιά σου καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Τα ανθρώπινα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι τρεις φορές πιο αδύναμα και ευάλωτα από όταν είναι στεγνά, οπότε ακόμα και το δυνατό τρίψιμο με την πετσέτα μπορεί να σπάσει τις τρίχες και να αδυνατίσει πάρα πολύ τη ρίζα τους. Οπότε προτίμησε να τα σκουπίζεις με μια πετσέτα μαλακά χωρίς να τα τρίβεις βίαια και άσε τα μετά να στεγνώσουν φυσικά δίνοντάς τους απλά σχήμα με τα χέρια και τα δάχτυλά σου!

5. Μπορείς να χρησιμοποιείς πιστολάκι

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιστολάκι σαν μια εναλλακτική μέθοδο για να τα στεγνώσεις ή να τους δώσεις όγκο, αλλά πρόσεχε να το κάνεις με κρύο αέρα και όχι με ζεστό, γιατί έτσι μπορείς να καταστρέψεις τις πρωτεΐνες που τόσο πολύ χρειάζονται τα μαλλιά σου για να αναπτυχθούν και να δυναμώσουν.

6. Φόρα καπέλα όταν έχει ήλιο

Αν τα μαλλιά σου μείνουν εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, ιδίως το καλοκαίρι, μπορεί να ταλαιπωρηθεί το δέρμα του κεφαλιού και κατ’ επέκταση τα μαλλιά σου και οι φύλακες τις τρίχας. Οπότε φρόντισε όταν ο ήλιος καίει πολύ να φοράς το καπελάκι σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

7. Επέλεξε το κατάλληλο κούρεμα

Πολλοί άντρες που έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους πανικοβάλλονται και θεωρούν ότι αν τα αφήσουν να μακρύνουν θα τα κάνουν να δείξουν πιο πυκνά. Όμως αυτό είναι λάθος. Συνήθως όταν η φαλάκρα έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της τα κοντοκουρεμένα κεφάλια δείχνουν πιο ελκυστικά. Οπότε προσπάθησε να βρεις ένα κούρεμα με πάρα πολύ κοντά τα πλαϊνά και με ελάχιστα πιο μακρύ το πάνω μέρος του κεφαλιού, όπου συνήθως παρατηρείται και το εντονότερο πρόγραμμα!

Τα καλύτερα κουρέματα της χρονιάς!