Skip to main content

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άντρες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων αποδέχονται την αραίωση στα μαλλιά τους. Και οι άντρες που το κάνουν με στυλ και αυτοπεποίθηση τείνουν να φαίνονται 100 φορές πιο σέξι από εκείνους που προσπαθούν να παλέψουν με τον χρόνο και να κρύψουν το πρόβλημα της αραίωσης.

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την περιποίηση στα 30 σου!

 

Όλοι οι γοητευτικοί άντρες όπως ο Jason Statham, ο Stanley Tucci, ο The Rock, ο Vin Diesel και πολλοί άλλοι, κάνουν το ξυρισμένο κεφάλι τους να φαίνεται cool χωρίς κόμπλεξ και ανασφάλειες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να φοράς καπέλο όλη την ώρα, αντιθέτως αποδέξου το πρόβλημα των αραιών μαλλιών σου και κυκλοφόρησε με υπερηφάνεια.

Για να μπορέσεις όμως να μεταβείς με απόλυτη επιτυχία από τα αραιά μαλλιά στο εντελώς ξυρισμένο κεφάλι, ρίξε μια ματιά πρώτα στις παρακάτω συμβουλές.

 

Τι πρέπει να κάνεις όταν παρατηρήσεις πως τα μαλλιά σου αρχίζουν να αραιώνουν;

Στα πρώτα στάδια της αραίωσης, το πρώτο πράγμα που θα θελήσεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να καμουφλάρεις το πρόβλημα σου. Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα στην αγορά τα οποία μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται ακόμη πιο αδύναμα από όσο είναι στη πραγματικότητα. Οπότε το προτιμότερο είναι να διατηρήσεις το ίδιο στυλ αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικά προϊόντα.

Αντί να επιλέξεις ένα προϊόν σε μορφή τζελ, μους ή πηλό, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις κάποιο σπρέι ή μια πούδρα που προσφέρει όγκο και η οποία έχει δυνατότερο κράτημα δίνοντας τη ψευδαίσθηση μιας πιο χοντρής τρίχας.

Πολλά προϊόντα τείνουν να διαχωρίζουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να τα κάνουν να φαίνονται περισσότερο αραιά, αν όμως επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν μπορεί να δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν με δυνατό κράτημα, το οποίο θα βάλεις στις ρίζες σου και στη συνέχεια θα το τρίψεις σε στεγνά μαλλιά.

 

Μήπως πρέπει να λούζεσαι λιγότερο;

Υπάρχουν πολλές μελέτες που ισχυρίζονται πως το συχνό λούσιμο μπορεί να μπλοκάρει τους θύλακες των τριχών σου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχθούν σωστά, δημιουργώντας τριχόπτωση.

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο πρέπει να αναθεωρήσεις τη καθημερινή σου ρουτίνα λουσίματος με ένα καθαριστικό ενυδατικό προϊόν, το οποίο θα απομακρύνει την βρωμιά και την λιπαρότητα των μαλλιών σου, χωρίς όμως να επηρεάζει τα φυσικά έλαια της τρίχας σου.

 

Με το να φοράς καπέλο χειροτερεύεις τη κατάσταση;

Και όμως αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα. Οι άντρες που φοράνε καπέλο όλη την ώρα κάνουν τα μαλλιά τους πιο αδύναμα δημιουργώντας τριχόπτωση και φαλακρότητα, διότι το καπέλο δεν επιτρέπει στους ιδρωτοποιούς αδένες να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι θύλακες των τριχών εμποδίζοντας την σωστή ανάπτυξη. Το δέρμα στο κεφάλι σου χρειάζεται το απαραίτητο οξυγόνο για να μπορέσει να παράγει τα έλαια που βοηθούν στην ανάπτυξη των τριχών.

 

7 Κρίσιμες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις να μεγαλώσεις το μουστάκι σου!

 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Κόντυνε τα μαλλιά σου όσο περισσότερο γίνεται, διότι όταν τα μαλλιά σου είναι πιο κοντά τείνουν να φαίνονται και πιο χοντρά. Πολλοί άντρες φοβούνται να αλλάξουν το look που συνήθιζαν να έχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ανησυχούν πως οι άλλοι γύρω τους θα καταλάβουν πως τα μαλλιά τους έχουν αραιώσει. Οι άνθρωποι όμως θα το παρατηρήσουν ούτως ή άλλως οπότε καλύτερα θα ήταν να αλλάξεις το στυλ σου και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρατηρήσουν περισσότερο το νέο σου κούρεμα παρά το γεγονός ότι τα μαλλιά σου έχουν αποδυναμωθεί.

Πως καταλαβαίνεις ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να ξυρίσεις το κεφάλι σου;

Όταν παρατηρήσεις πως έχεις ένα σημείο στο κεφάλι σου το οποίο δεν έχει καθόλου τρίχες. Είτε είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, είτε στη «κορυφή» σου, πρέπει οπωσδήποτε να ξυρίσεις το κεφάλι σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους άντρες που έχουν δυο τρίχες στα μαλλιά τους και προσπαθούν να τα φτιάξουν έτσι ώστε να κρύψουν τα κενά. Δυστυχώς πάντα φαίνεται χειρότερο το αποτέλεσμα!

 

Υπάρχει κάποια θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει;

Αρχικά όσο είναι ακόμη νωρίς πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό γιατρό, διότι υπάρχουν πολλές θεραπείες οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση. Ωστόσο δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και φυσικά τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Συνήθως όμως τείνουν να λειτουργούν καλύτερα όταν οι θύλακες των τριχών δεν έχουν προλάβει ακόμα να νεκρωθούν εντελώς.

 

Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις εμφύτευση;

Αν πας σε κάποιον αξιόπιστο γιατρό για να κάνεις εμφύτευση μαλλιών τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό. Αν όμως αντιμετωπίζεις πρόβλημα με πολλά κενά στα μαλλιά σου και θέλεις να δημιουργήσεις από την αρχή ένα κεφάλι με μαλλιά, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαίτερα φυσικό. Επίσης είναι μια δύσκολη επεμβατική διαδικασία εξαιρετικά δαπανηρή, η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο ανάρρωσης και θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 με 3 διαφορετικές μεταμοσχεύσεις.

 

Grooming alert! Όσα πρέπει να κάνεις για να μη μυρίζει ο ιδρώτας σου!