Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας σου!

0
829

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις ορισμένα αηδιαστικά facts σχετικά με τα γένια σου. Η πλούσια γενειάδα σου μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το ιδανικότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων και ειδικότερα αν δεν ακολουθείς μια σωστή περιποίηση διότι μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα σου ξηρότητα, φαγούρα και ερεθισμό.

 

Γιατί οι άντρες πρέπει να ξυρίζουν τις μασχάλες τους;

Δες παρακάτω μερικά δερματικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα γένια σου και πως να τα αντιμετωπίσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις μια βρώμικη γενειάδα

Τα χέρια σου προσφέρουν απλόχερα βακτήρια και μικρόβια στο δέρμα σου σε καθημερινή βάση. Όταν ξύνεις τα γένια σου, μεταφέρεις μικρόβια με τα χέρια σου από οτιδήποτε βρώμικο έχεις πιάσει όλη την προηγούμενη μέρα.

Αν συνηθίζεις να περνάς τα δάχτυλα σου ανάμεσα από τα γένια σου, τότε τα βακτήρια και οι μύκητες μεταφέρονται πολύ εύκολα στο δέρμα σου, δηλώνει ο δερματολόγος Joshua Zeichner.

Οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχεις, είναι να μην ακουμπάς το πρόσωπο σου με τα χέρια σου. Επίσης η καθημερινή απολέπιση και  ενυδάτωση της γενειάδας σου θα περιορίσει την ξηρότητα και την φαγούρα η οποία δημιουργείται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σου.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείς τα γένια σου

Οι ατίθασες τρίχες στα γένια σου εγκλωβίζουν όλους τους μικροοργανισμούς. Σε ακραίες περιστάσεις, τα εγκλωβισμένα βακτήρια προκαλούν μολύνσεις. Οι κατσαρές τρίχες μπορούν να γυρίσουν προς τα μέσα και να προκαλέσουν μια δερματική πάθηση, την ονομαζόμενη θυλακίτιδα.

Φρόντισε να καθαρίζεις τα γένια σου κάθε δυο μέρες (όχι περισσότερο, για να μην χάσει την ελαστικότητα του και χάσει τα φυσικά του έλαια) και στέγνωσε τα με ένα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια θερμοκρασία.

Επίσης περιόρισε και τη χρήση των προϊόντων styling, διότι το λαδάκι για τα γένια μπορεί να κάνει τα γένια σου να φαίνονται πολύ λιπαρά επιταχύνοντας αυτόματα την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις σχήμα στη γενειάδα σου

Μια πλούσια γενειάδα είναι ιδανική για τις χειμερινές θερμοκρασίες, απλά βεβαιώσου πως τα ξυρίζεις με τον πιο σωστό τρόπο. Αρχικά επέλεξε τα σωστά εργαλεία.

Αν χρησιμοποιήσεις ξυριστική μηχανή μπορεί να δημιουργήσεις ερεθισμό και ακόμη χειρότερα.. μόλυνση αφού είναι δυσκολότερο να καθαρίσεις τα γένια σου.

Το προτιμότερο είναι το υγρό ξύρισμα γύρω από τα γένια σου. Κάντο με τον παραδοσιακό τρόπο με τη χρήση ξυραφιού με μια λεπίδα για να κόψεις τα γένια σου χωρίς να τα τραβήξεις από τη ρίζα έτσι ώστε να αποφύγεις την ανάπτυξη τριχών που γυρνάνε προς τα μέσα. Μπορεί τα συγκεκριμένα ξυραφάκια να είναι λίγο πιο ακριβά από τα συνηθισμένα, αλλά αν επενδύσεις στο σωστό εργαλείο, τότε σίγουρα θα διευκολύνει την όλη διαδικασία περιποίησης σου.

 

Πώς θα μεγαλώσεις τα τέλεια γένια τεσσάρων ημερών!