Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αγοράσεις το κατάλληλο αποσμητικό!

0
1520

 Το φοράς καθημερινά αλλά πως ξέρεις αν το αποσμητικό σου είναι το καταλληλότερο για σένα; Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τον ιδρώτα σου.

 

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου!

 

Το Αντιιδρωτικό με το αποσμητικό δεν είναι το ίδιο πράγμα;

Φυσικά και όχι. Το αποσμητικό δεν καταπολεμά τον ιδρώτα μπορεί απλά να τον απορροφάει ελάχιστα αλλά συνήθως αυτό που κάνει είναι να σκοτώνει τα βακτήρια και να καλύπτει τη δυσοσμία με το άρωμα που περιέχει στα συστατικά του.  Μόνο τα αντιιδρωτικά μπορούν και σταματάνε τον ιδρώτα με τα ισχυρά συστατικά που περιέχουν.

 

 Τι συμβαίνει με την βοήθεια της ιατρικής;

Σίγουρα αν αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα σου με μια ιατρική βοήθεια τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιήσεις ένα αντιιδρωτικό. Οι βασικές φόρμουλες που υπάρχουν για αυτήν την περίπτωση περιέχουν από 20 μέχρι και 25 % πιο ισχυρά συστατικά για την καταπολέμηση του ιδρώτα συγκριτικά με τα συστατικά που υπάρχουν στα αντιιδρωτικά που κυμαίνονται από 8 με 19%.

 

Μπορεί δηλαδή να σου γράψει συνταγή ο γιατρός;

Και βέβαια. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα άτομα τα οποία ιδρώνουν σε υπερβολικό βαθμό. Αν οι ιατρικές φόρμουλες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιδρώτα σου τότε ρώτησε τον γιατρό σου μήπως μπορεί να σου γράψει Xerax AC ή Drysol . Συνήθως όμως αυτές οι ιατρικές φόρμουλες για να είναι αποτελεσματικές, περιέχουν ισχυρά συστατικά με μεταλλικά χλωρίδια αναμειγμένα με οινόπνευμα τα οποία μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σε μεγάλο βαθμό.

 

Έχει ακουστεί πως πολλοί άνθρωποι κάνουν μπότοξ για να καταπολεμήσουν τον ιδρώτα τους. Γίνεται αυτό;

Το μπότοξ μπλοκάρει τα μηνύματα που προέρχονται από τα νεύρα και τους μυς. Στο πρόσωπο σου αυτό σημαίνει πως οι μύες σου προσωρινά σταματάνε να κινούνται και με τον τρόπο αυτό απαλείφονται και οι λεπτές ρυτίδες. Στις μασχάλες σου μπλοκάρει τα μηνύματα που πηγαίνουν από τα νεύρα σου στους πόρους σου για την παραγωγή του ιδρώτα. Το μπότοξ χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις όπου τα άτομα ιδρώνουν υπερβολικά χωρίς να έχουν δει αποτελέσματα από κάποια άλλη θεραπεία για την καταπολέμηση του ιδρώτα τους. Τα αποτελέσματα του μπότοξ μπορεί να διαρκέσουν από λίγους μήνες μέχρι και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, συν του ότι είναι μια αρκετά ακριβή θεραπεία.

 

Τα ρούχα της δουλειάς συνήθως μυρίζουν χειρότερα από τα ρούχα του γυμναστηρίου.

Ένας φυσικός ιδρώτας που προέρχεται από μια άσκηση στο γυμναστήριο είναι φτιαγμένος κυρίως από νερό ( 99% νερό και ελάχιστα άλατα και αμινοξέα) ο οποίος προέρχεται από τους πόρους σου σε όλο σου το σώμα. Το άγχος όμως που μπορεί να έχεις στη δουλειά σου όταν σου κάνει κάποια παρατήρηση το αφεντικό σου ή τρέχεις να προλάβεις να τελειώσεις τις δουλειές σου, κάνει τον οργανισμό σου να παράγει αδρεναλίνη η οποία κάνει τους πόρους σου να παράγουν περισσότερο ιδρώτα κυρίως στις μασχάλες σου. Ο ιδρώτας που προέρχεται από άγχος είναι φτιαγμένος από 80% νερό και 20% λιπίδια και πρωτεΐνες., συστατικά ιδανικά για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.

 

Σταμάτα την κακοσμία των ποδιών! Έξυπνες συμβουλές για περιποιημένα πόδια!

 

Τα φυτικά αποσμητικά είναι αποτελεσματικά;

Ελάχιστα. Τα αποσμητικά που περιέχουν φυτικά συστατικά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά όπως τα αντιιδρωτικά. Ωστόσο είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιέχουν σόδα, αιθέρια έλαια και άργιλο τα οποία εμποδίζουν τον ιδρώτα και σκοτώνουν τα βακτήρια. Μπορεί να είναι ιδανικά για πιο ήπιες περιπτώσεις.

 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλεις αποσμητικό;

Όσο παράξενο και αν σου ακουστεί η καλύτερη στιγμή για να βάλεις το αποσμητικό σου είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς. Τα συστατικά που περιέχουν τα αντιιδρωτικά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όταν το σώμα σου είναι εντελώς χαλαρό, οπότε κατά τη διάρκεια του ύπνου πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αν κάνεις μπάνιο το πρωί; Μην αγχώνεσαι, με το πλύσιμο δεν πρόκειται να απομακρύνεις την προστατευτική σου ασπίδα κατά του ιδρώτα.

 

Ποιο αποσμητικό κρατάει περισσότερο; Τα ρολ-ον ή τα σπρέυ;

Τα ρολ-ον είναι πιο ιδανικά στο να τοποθετήσεις το αποσμητικό σου καλύτερα στις μασχάλες σου και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

 

Γιατί το αποσμητικό αφήνει στα λευκά ρούχα κίτρινους λεκέδες;

Οι κίτρινοι λεκέδες προέρχονται από την αντίδραση που γίνεται ανάμεσα στα έλαια του σώματος, του ιδρώτα και των συστατικών που περιέχει το αποσμητικό. Τα βαμβακερά και άλλα φυσικά υφάσματα όπως το μαλλί ή το λινό, είναι τα πιο ευαίσθητα στο να δημιουργηθούν λεκέδες αφού έχουν την τάση να απορροφούν περισσότερο. Για να μειώσεις την δημιουργία λεκέδων βεβαιώσου πως το αντιιδρωτικό σου έχει στεγνώσει στις μασχάλες σου πριν φορέσεις τα ρούχα σου, διότι αν είναι ακόμη υγρό τότε σίγουρα θα μεταφερθεί και στο ύφασμα της μπλούζας σου.

 

 

6 Λόγοι που το δέρμα σου δεν λέει να στρώσει!